Borac u srcu je napisao:
Јој теби не вриједи реплицирати зелен си али ајд,
Zato što se ne slažem sa odlukom delegata iz Republike Srpske, ili što sam iz Sarajeva, automatski sam "zelen"? Politički i religiozno sam neopredijeljen, pa ne bih rekao da sam "zelen", vjerovatno to s tim povezujete.
Borac u srcu je napisao:
Као аполитичној УЕФИ одједном засметала 3 предсједника и то прогласила за највећу сметњу развоју фудбала и због тог запријетили суспензијом а користећи позицију Борца.
Nije baš odjednom, smetaju im odavno. Nigdje nisam pročitao da su to proglasili najvećom smetnjom. Evo malo riječi Marcela Benza:
"BiH je jedina od svih članica FIFA i UEFA koja ima predsjedništvo, a ne jednog predsjednika. Takvo stanje je neodrživo. Jutros smo postigli dogovor da se u novom statutu predloži funkcija predsjednika, koji bi imao prvog i drugog potpredsjednika, a predsjedništvo bi bilo ukinuto. Entitetski savezi imali bi svoje članove u N/FSBiH, tako što bi po automatizmu predsjednici entitetskih saveza ulazili u Izvršni odbor državnog saveza. Mandat predsjedniku bi trajao četiri godine, a postojala bi mogućnost i reizbora na još četiri godine. U slučaju da jedan predsjednik bude na funkciji dva mandata, onda bi treći mandat automatski išao u drugi entitet", rekao je predstavnik UEFA Marcel Benz.
"Upoznati smo sa činjenicom kako su pojedini članovi N/FSBiH namjerno odlazili sa sjednica i tako blokirali donošenje odluka, jer bi se tada izgubio kvorum. Takvo nešto se više ne smije dešavati. To ne prihvatamo. UEFA i FIFA nisu spremne investirati u saveze u kojima se opstruira rad. Prema prijedlogu novog statuta, svaki član tijela saveza koji bude napustio zasjedanje ili ne došao na njega, može biti zamijenjen zamjenskim članom. Dalje, samo na prvoj sjednici nekog tijela biće potrebna kvorumska većina. U slučaju da ne bude kvoruma, odmah se zakazuje druga sjednica na kojoj će biti moguće donijeti odluke prostom većinom glasova", dodao je Benz."Nogometnom savezu BiH omogućen je određeni tranzicioni period da izvrši potrebna prilagođavanja, a taj je period istekao.
Radi poštivanja pravila i propisa FIFA-e i UEFA-e mi insistiramo na jednakom tretmanu svih naših članica", kazao je za Global Marcel Benz, visoki dužnosnik UEFA, zadužen za pregovore sa bh. kućom fudbala.
Prva boldirana rečenica - ne bi pripadnici jednog naroda bili predsjednici 1000 godina, nego bi to opet bio svojevrsni sistem rotacije.
Druga i treća boldirana rečenica - eto dobar razlog zašto žele promijeniti stvari. Ljudi nam daju pare, i umjesto da se pomažu omladinski pogoni, grade tereni, itd., pare odlaze sam Bog zna gdje, i onda članovi Predsjedništva prebacuju odgovornost jedan na drugog, drugi na trećeg, i u krug. Eh, kad bi bio jedan predsjednik, nemaš na koga prebaciti odgovornost.
"Mi insistiramo na jednakom tretmanu svih naših članica." Dakle, nije ovo nenormalan zahtjev, nije ni protiv koga, s ovim bi samo postali (približno) jednaki kao svi drugi.
I, još si gore napisao "koristeći poziciju Borca"? Kako to misliš? Zato što će Borac u Evropu? Pa, planiraju tamo i Sarajevo, i Široki Brijeg...Istina, samo jedan će u LP.
Borac u srcu je napisao:
И пошаљу неког муту као супервизора и рекао би човјек нема шта све у најбољој намјери а кад између осталог и делегати из ФСРС не насједоше на тај трик онда исплива из воде читава позадина и идејни творци - америчка амбасада, Дорис Пак, Бакир Изетбеговић и сл.
Ne mogu više davati argumente protiv ovog, umoran sam od raznoraznih "teorija zavjere", samo ću se nasmijati. Kamo sreće da su Izetbegović i ostali članovi Predsjedništva tako moćni da UEFA i FIFA skoče na noge kad oni nešto požele, pa gdje bi nam kraj bio.
Borac u srcu je napisao:
А након тога измисле неки принудну управу по моделу Суда Бих на који су Срби огорчени због формата и гдје странци и Бошњаци прегласавају Србе и Хрвате са 5:4 и то хоће спроведу данас у фудбалу а сутра у моделу уставних промјена.
Ал то је за тебе шпанско село или се само правиш наиван а можда и једно и друго
Vidio sam da je neko spomenuo ovu situaciju sa Sudom BiH, ne znam jesi li ti ili neko drugi, ali nije to tačno. Po tom novom Statutu, u Izvršnom odboru N/FSBiH bi bilo 15 članova (6 Bošnjaka, 5 Srba, 4 Hrvata). Za usvajanje nekog prijedloga bilo bi potrebno 11 glasova. Jednostavnom matematikom dolazimo do zaključka da vas ne mogu preglasati nikako! Vas ne mogu preglasati nikako! Zašto su onda delegati iz Republike Srpske glasali protiv? Politika, druže, jbg. Nažalost, to je istina.
Ako si pročitao ono gore u vezi kvoruma, itd., priznat ćeš da je to dobar zahtjev i da vodi ka normalizaciji, da je korak naprijed. Cijeli Statut je korak naprijed za fudbal, neće ovo ugroziti ni interese srpskog naroda, ni Republiku Srpsku, to sam valjda 1000 puta napisao.
Izvinjenje zbog dugog posta.