Nisam odgledao drugo poluvrijeme, ali na osnovu prvog, moglo bi se dati par opservacija... Kao prvo, opet ta priča o Koromanu...
Citiraj:
Короман је играч и по, у шта ће се увјерити и Земан, престаће са гурањем ината, надам се да ће изгладити несугласице...
Nema tu glađenja nesulgasica, jer kad se tako kaže, automatski se igrač postavlja u istu ravan sa trenerom, a to ni u jednom ozbiljnom klubu, ne može da bude tako. Dakle, vjerovatno je da će Koroman igrati ukoliko koriguje svoje ponašanje i odnos prema igri. I dalje stojim pri tvrdnji da je vjerovatno najbolji igrač u Zvezdi, ali da sa odbojnim i prepotentnim stavom o nekoj svojoj veličini, neće imati mjesta u timu. Dakle, zna se šta trener zahtjeva od njega. Bude li spreman da to ispoštuje, igraće...
O samoj igri, bar u prvih 45 minuta. Evidentno je da je stil igre totalno promijenjen i da je u timu ogroman broj novih igrača. Ne znam onda, otkud u ljudima toliko negativnih konstatacija, kad svako zna da je nemoguće za jedne pripreme uigrati toliko novih igrača, uz sve to u jedan sasvim novi sistem igre. Vidi se šta Zeman zahtjeva i uspje li u tome, vjerujem da će svi imati razloga za zadovoljstvo, ali je i vidljivo da je sistem komplikovan i da ga naši fudbaleri teško kopčaju. U odbrani, sve izgleda počiva dubokom zonskom presingu i ofsajd zamkama, sa zadnjom linijom koja je postavljena jako visoko. Da bi tako nešto funkcionisalo, potrebna je fantastična uigranost zadnje linije, a u njoj su trojica novih igrača. Dakle treba vremena... U napadu se insistira na brzoj tranziciji igre, sa brzim izmjenama pasova i kretnjama bez lopte. Uglavnom, od 10 igrača u polju, čini mi se da su sistem igre ukopčali i prihvatili samo Milijaš i Bronovicki, koji su shvatili šta se od njih traži. Evidentno je da se Milijaš bolje kreće, a i brže oslobađa lopte, a sa krilima koja se brzo kreću prema naprijed, do izražaja bi trebalo da dođe njegova dubinska lopta. Bronovicki odlično zatvara prostor ispred sebe i dobro osjeća kada da krene naprijed, ali upravo tu do izražaja dolazi neuigranosti tima. Da bi bek, krenuo naprijed, ostatak tima, posebno vezni red, mora da bude sigurniji u predaji i čuvanju lopte, a oni se još gube u svemu tome, pogotovo u situacijama kad moraju brže da reaguju. Ukoliko bek izleti u napad, a lopta bude izgubljena, eto problema, jer nema klasičnog bočnog veznog igrača, koji bi pokrivao prostor iza beka.
Vidi se da još nisu svi pohvatali gdje treba da se kreće, pa sam tako u nekoliko navrata primjetio da Blažić i Subašić još ne shvataju, kada treba da se ubace okomito prema naprijed, a vezni igrači su im slali lopte u taj prazan prostor. U svakom slučaju, da je dobro nije, ali ja nisam ni očekivao instant tečnu igru i vrhunske predstave. Za formiranje tima, potrebno je vrijeme...