banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 11:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jun 2006, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Juče su naši u Čačku poraženi od Češke 30:36 u vrlo bitnoj utakmici (baražza Svjetsko prvenstvo 2007.)
Slučajno sam naletio na snimak te utakmice na RTSu, tako da sam lako mogao da uočim iste one slabosti koje imamo već godinama. Npr., mi damo gol, naši se raduju, za to vrijeme Česi odmah izvedu loptu s centra i zabiju nam golčinu bez problema. Dalje, jednostavno nemamo rješenja u napadu, nikakve suvisle akcije, nijedan napad s krila, sve se zasnivalo na tome da Krivokapić i Bojinović probaju ili šut iz daljine ili solo prodor, pa ako prođe - prođe. S takvom igrom smo još i dobro prošli.
Od podmlađivanja tima ni traga ni glasa. Jes' da je Šešum igrao nešto malo, Nenadić je bio prekobrojan, a neki prethodno otpisani igrači su se vratili u reprezentaciju (Bojinović, Maksić). Tu je bio Petrić koji nas je podsjetio na najbolje dane, kada je promašivao po 3-4 napada zaredom svojim nerezonskim šutevima. Alem Toskić - katastrofa. Dobro prvo poluvrijeme, pet golova, u drugom ništa, promašio svu silu zicera i definitivno je jedan od najodgovornijih za ovaj rezultat. Ne znam zašto nije bilo Ratka Nikolića, takođe je falio Sudžum, ostatak tima je bio manje-više standardan, Toskić, Krivokapić, Petrić, Kojić, Ilić, Šterbik, Šarić itd. Mislim da nam se u rukometu crno piše. Ali, ko zna zašto je to dobro. Naravno, revanš u Češkoj je čista formalnost, tako da ćemo da propustimo Svjetsko prvenstvo, ali možda to pomogne (kao fudbalerima) da se reprezentacija malo "pročisti". Gore od ovoga ne može, đavo ga odnio, valjda će nekad biti bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Elezovic je preuzeo reprezentaciju u najgorem momentu. Polovina igraca je izvodila neke patritoske igre sa bivsim selektorom, govoreci kako hoce u reprezentaciju, ali nece sa Vujovicem, onda ova frka oko referenduma, pa Elezovic nije imao puno vremena da nesto uradi sa ovim panjevima... Pozitvno je vracanje Bojinovica u reprezentaciju, jer taj covjek zivi za nastupe u reprezentaciji, a zasto Nenadic nakon onakve sezone nije igrao to je vec upitno. Momak je sam pobjedjivao Partizan, prosjek golova mu je bio oko 10 po utakmici tokom cijele sezone. Nikolic je povrijedjen, zato nije nastupio, ali ni on nam ne bi puno pomogao jer nemamo inteligentnog igraca u bekovskoj liniji. Sve same rudonje koje znaju da naskacu na zonu i sutiraju preko igraca, a krila i pivot ostaju vjecito odsjeceni jer ti isti bekovi nemaju osjecaj za asistenciju. Otkako je Nedjo Jovanovic rekao zbogom reprezentaciji mi nemamo igraca koji bi razigravao saigrace. Andjelkovic kao da je izgubio osjecaj za igru, a i nema ko da ga zamjeni. Mozda bi Nebojsa Golic mogao ponovo da zaigra, a o Nenadicu da ne pricam, taj momak mora u reprezentaciju...

Eto sad price o Vujovicu i namjestanju utakmica. Ko je ovu prodao? Elezovic? Sta je sad sa igracima kojima Vujovic nije odgovarao kao selektor? Sad ga vise nema na celu reprezentacije pa nas opet dere kako ko hoce. Da smo bar pukli od reprezentacije sa nekim vecim rejtingom, vec od Ceha, koje smo do juce ucili rukometu. E moja reprezentacijo...

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 11 Jun 2006, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nikolic je povrijedjen, zato nije nastupio, ali ni on nam ne bi puno pomogao jer nemamo inteligentnog igraca u bekovskoj liniji.

Sasvim tačno. (Inače, nisam znao da je Nikolić povrijeđen)

Citiraj:
Eto sad price o Vujovicu i namjestanju utakmica. Ko je ovu prodao? Elezovic? Sta je sad sa igracima kojima Vujovic nije odgovarao kao selektor? Sad ga vise nema na celu reprezentacije pa nas opet dere kako ko hoce.

Da, i to je vrlo interesantno. Mi smo sad primili 36 golova, što je nedopustivo mnogo. Dio krivice je sigurno na očajnom napadu koji je Česima stvorio priliku za gomilu kontri. Ali ni golmani se nisu proslavili. A prisjetimo se i utakmice protiv Hrvata kad je naš vajni Vojvoda od nekog tamo Gorana Šprema primio 7-8 golova sa lijevog krila, sve u isti ugao. Nisu tu čista posla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
u sutini su nasi igraci velike... (da ne kazem sta). Nikad nisu krivi oni za poraz, vec selektor, losa podloga, sudije, vlaga u dvorani, cvrkut ptica vani itd... Ako se vratimo desetak godina u proslost, sjeticemo se da su i tadasnji reprezentativci dizali glas protiv selektora Tute Zivkovica, samo da njega skinu, pa ce rezultati kao doci. Epilog. Tuta je otisao, od anonimusa Egipcana stvorio resepktabilnu selekciju, a nasi potonuli jos nize nego sa njim... Danas su promijenjeni igraci, ali ostao je taj igracki mentalitet i problem sa autoritetoim selektora. Treba lijepo u tim gurnuti momke iz juniorske i kadetske selekcije i pustiti ih da igraju, a samozvane zvijezde istjerati jednom za svagda iz reprezentacije. Stvoriti kult reprezentacije, osnaziti autoritet selektora i nauciti mamlaze kako se bori za reprezentaciju...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2006, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Treba lijepo u tim gurnuti momke iz juniorske i kadetske selekcije i pustiti ih da igraju, a samozvane zvijezde istjerati jednom za svagda iz reprezentacije. Stvoriti kult reprezentacije, osnaziti autoritet selektora i nauciti mamlaze kako se bori za reprezentaciju...

Eh, da. To TREBA da se uradi, ali ja sam sasvim siguran da od toga nema ništa. Ovi stariji igrači će da igraju dok svi ne pocrkaju, za to vrijeme će već i ovi sada mladi i perspektivni da omatore. Mislim da treba napraviti radikalan rez i ubaciti jedno 7-8 igrača iz mladog tima (računajući i ovu trojicu što već pomalo igraju). Mi ćemo svakako sad propustiti najmanje jedno veliko takmičenje (Svjetsko prvenstvo), možda i dva ili tri i ta pauza će dobro da nam dođe da se naprave te promjene.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2006, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U revanšu očekivan rezultat - Česi su uspjeli da nadoknade šest razlike iz prvog meča. Na kraju 36:27.
Izgleda da niko nije rekao Česima da ne treba oni da stižu 6 razlike nego mi :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]