Neka moja razmisljanja:
HOLANDIJA-dobro je sto sa njima igramo prvu utakmicu.evropska reprezentacij na otvaranju je ono sto nam je trebalo,pa makar bila i holandija.ne zaboravite da su dva puta igrali sa makedonijom nerijeseno u kvalifikacijama,sto znaci da imaju svoje mane.Imali su u grupi jos i mrtve Cehe,koji su jedva prosli zalosnu Norvesku, i podmladjenu Rumuniju,tako da se nisu bas namucili.O igrackom kadru ne treba previse pisati,jer vjerujem da je svima poznat,a osim standardnih Van Der Sara,Van Bronkhorsta,Landzata,Van Nistelroja,Van der Varta, Robena, Davidsa,Makaja i Heselinka,tu su i mlade snage Van Persi,Vlar,Maduro,Kujt i Opdam.S obzirom da su najjaci u napadu,a mi imamo sjajnu odbranu,mislim da bi se sa njima moglo igrati bez problema.
ARGENTINA-sjecate se da su pred proslo prvenstvo na kladionicama najvise sansi imali Francuska i Argentina i da su i jedni i drugi ispali u grupi.Ne vjerujem da se to Argentini moze ponoviti dva puta zaredom,ali je sigurno da nisu nepobjedivi,a ko je gledao prijateljsku sa Engleskom zna o cemu pricam.Majstor do majstora,sa odbranom koja je brza,snazna i pokretljiva,sto nama nikako ne odgovara,jer Kezman i pored neke brzine nema snagu da im parira,Zigic nece moci sam (jedino nakon prekida),Ljuboja mi je poput Kezmana,a o Savi i Darki da ne pricam.Mislim da cemo ovde pokusati neku totalno defanzivnu taktiku,mada ne znam koliko mozemo drzati tako,jer kad jednom pukne,odose kola niz brdo (sjetite se prvog poluvremena protiv Spanije).
OBALA SLONOVACE-u grupi izgubili oba meca od Kameruna,a izbacili Kamerun sa Svjetskog Prvenstva...u stvari Kamerun je izbacio sam sebe (Vome i promasen penal u 94.minuti),ali to je vec druga prica.Osim Drogbe,glavobolje cemo dobijati najvise zbog Dindanea (Lans),Kolo Turea(Arsenal),Kalua(PSZ) i Domoroa(Kretil-francuska 3.liga).Najtanji su u odbrani,o cemu govori i podatak da im je Kamerun u dva meca uvalio pet komada.Trener im je Francuz Anri Misel i njega se najvise bojim,jer ima veliko iskustvo sa SP,a na prethodna tri je vodio Francusku,Tunis i Kamerun.Igra im je takva da cim daju gol slijedi zatvaranje,a protivnici se znatno muce da probiju njihov odbrambeni zid.Pocesto u takvim situacijama su i sedmorica-osmorica iza lopte.Strasno nezgodna ekipa.
RJESENJE:Zvati Mihajlovica pa nek iz prekida gadja Zigica non-stop

op