1379465 je napisao:
izvini Bajic Borise sto sam ovoliko glup, i sto uvidjam neke stvari koje ti ne mozes...
kao prvo, ako je obaveza da se vojni rok MORA odraditi, onda se MORA odraditi i tacka, ne vidim poentu tu dalje rasprave, ne znam sta tu nije jasno, moras biti ozbiljno ostecen da nevidis tu jebenu cinjenicu...
Ali jedino ovdje nije jasno zasto on to sto je MORAO uraditi nije uradio i nebio kaznjen.
Ako je to jebena obaveza koju svaki clan jebene drzave mora da uradi a on nije uradio ne vidim poentu dalje rasprave, jer zapravo to je jedino ovdje bitno a nesto drugo....
navodim primjer....
spominjes vidim neku jebenu djecu koja veze nemaju sa ovim, ali eto...
primjer: Spasim 10 ljudi iz pozara, time sam pomogao deset porodica da u ovoj drzavi opstane, ali nakon 5 god. ubijem jednog covjeka i necu ici u zatvor zato sto sam prije 5 god. spasio 10 ljudi? da bas, to sto je on radio nesto sto nije morao ne obavezuje ga da ne mora uraditi ono sto MORA po propisima drzave...
samo glupanu ne moze biti jasno sve ovo sto sam gore naveo....
a ti Borise mogao bi se suzdrzati takvih komentara prema meni jer ti nisam nista napravio a ti me prozivas glupanom i klincom, jak si covjek vidim, nema sta.....
i izvinjavam se zbog rijeci "jebana, jebeni i tak."
sta cu glup sam i tako sam odgojen
Koliko se ja sjecam, vojna obaveza je odradjivanje duga prema drzavi, tako da ti ne stoji to poredjenje o spasavanju ljudi. Time zaduzujes njih, a ne drzavu.
A Divac je komotno mogao gomilati pare u Americi i uzeti njihovo drzavljanstvo, te se nikad ne vratiti ovamo... Sjeti se samo da on i Danilovic uvijek pozdravljaju Srbe iz RS, dok za mnoge 'poznate' licnosti nazovi-sportiste (a i obicne ljude iz Srbije) mi kao i da ne postojimo.
Njegov humanitarni rad za svoj narod sa ove ili one strane drine otplatio je bar desetine vojnih obaveza, i zato zacepi...