15.09.2004
Ćiro Blažević: Hoću u sveštenike
Bivši selektor hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević posle operacije raka prostate u Austriji, došao je na ideju da bi u budućnosti mogao da bude - sveštenik. "Kao mlad, bio sam predodređen za to zvanje, pa sad imam priliku da se vratim tamo gde sam želeo da budem kao mladić. S obzirom na to da mi je ova operacija donela jedan neminovni hendikep - nastradali su mi živci odgovorni za seksualni odnos, ispunjavam prvi uslov da budem sveštenik

" - rekao je Blažević zagrebačkim Sportskim novostima.
Blažević je intenzivno počeo da razmišlja o novom zvanju nakon što ga je u bolnici posetio sveštenik iz Hrvatske katoličke misije u Insbruku Petar Babić.
"To je bila želja moje majke. Nadam se da će mi kardinal Božanić priznati ispite koje sam položio kao mladić na Teologiji

, a ove dodatne ću položiti. Zamoliću ga da me baci negde na selo da mogu na konju da obilazim vernike" - rekao je Blažević. Na pitanje da li će se posvetiti samo tom poslu ili će paralelno voditi i fudbalsku ekipu sveštenika, Blažević je odgovorio da "misli da je doneo dobru odluku i da će tu naći mir".
"Ova ideja će mi pomoći da preživim. Nadam se i da ću stvoriti fudbalsku ekipu, sveštenici su jako tolerantni

" - rekao je kontroverzni fudbalski trener.
Blažević je dodao da je dobio podršku katoličkog sveštenika Babića, koji je ponudio da se založi za njega kod kardinala Božanića.
"Ovo je bila ideja sveštenika Babića, jer oni žude za pravim kadrom i smatraju da ću im ja biti istinsko pojačanje

" - rekao je Blažević.
Za svoju bolest i rak prostate Blažević je optužio čelnika zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića. "Ne mogu se osloboditi utiska da mi je ovu tešku, najtežu bolest što se zove karcinom, dao Mamić" - poručio je Blažević. (Beta)