Srbija, Hrvatska i BiH u zajedničkoj akciji organozovanja Evropskog prvenstva u fudbalu. U Beogradu i Sarajevu oduševljeni, Zagreb suzdržan. Novi stadioni, zarada… Doduše, tek 2020. godine.
Zvaničnici fudbalskih saveza Srbije, hrvatske i Bosne i Hercegovine veeruju da bi, uprkos brojnim izazovima, te tri države mogle zajednički organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA-e živi i radi na ovim prostorima. Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA-e da se opredeli za jedno takvo takmičenje."Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo", kaže Karadžić za "Dojče vele".Predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje."Ako FIFA i UEFA budu htele da prepoznaju ovu našu sportsku i političku realnost i ružnu blisku prošlost, mislim da bismo mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude", kaže Čolaković.Nema političkih preprekaGeneralni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje ovu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država."Pošto su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizovati nego mora imati logističku podršku svoje vlade", ističe Zorislav Srebrić
http://www.fudbalko.com/?p=4655Sta mislite