banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Borilački klubovi
PostPoslato: 13 Feb 2008, 17:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2007, 19:42
Namjeravam se upisati u neki od borilački klubova pa bi želio čuti neke predloge za upis.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja sam isla na Teakwondo, ali nazalost je klub prekinuo s radom nedugo nakon mog polaska. Ali i za to kretko vrijeme sam se zaljubila u taj sport! Ja ga preporucujem, ne znam koliko si ti za to, ali meni je bilo super, a sigurna sam da u BL to ima.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Postoji kung-fu klub "Lotos", treninzi se održavaju u osnovnoj školi DOSITEJ OBRADOVIĆ.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 15:49 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2008, 22:26
Da ja sam isla na kung fu..raja odlicna,trener jos bolji..
Ali mislim da je upis sada oko 50km..ali ako bas zelis da se aktivno bavis tim..vrijedi,vjeruj mi.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
KK Sindjelic...najbolje sto BL ima u ponudi :)

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2008, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Pozdrav!
Vidim da te interesuju borilacke vjestine nazalost neznam sta se sve sada trenira u B.L. ali ako hoces da se bavis sa borilackim vjestinama moras prvo da znas sta volis i zasto hoces da treniras, jer ima mekanih , tvrdih i polu tvrdih borilackih vjestina. Mekani su judo, jiu jitsu itd... , tvrdi su ti kick-boxing, boxing itd... a polu tvrdi sto znaci imaju mjesavinu mekanih i tvrdih tehnika su karate, nin-po,kung fu wu shu ( ovo za kung fu pisem polu tvrdi jer mislim da je wing chun u banjaluci)
E sada zelis li da ides na takmicenja onda se trebas opredjeliti izmedju Juda,Jiu Jitsu-a,Karate-a,Kick boxinga i Boxinga moze i kung fu wu shu ali koliko sam upoznat sa tom borilackom vjestinom na nasem podruciju nema mnogo takmicenja. E sada od ovih borilackih vjestina koje sam nabrojao nema boljih i slabijih sve su fantasticne i vrlo dobre za trenirati ,a ako neces da ides na takmicenja onda imas fantasticanu borilacku vjestinu u B.L nin-po(ninjutsu).E sada da ti objasnim kakva je borilacka vjestina nin-po treba malo vremena pa bi ti ja predlozio da odes na njihove treninge da vidis sta je nin-po.Uh zaboravi napisati i Teakwondo isto vrlo fina borilacka vjestina. Ovo sam nabrojao borilacke vjestine koje su prije bile u B.L i nadam se da ih jos uvijek ima a za neke znam da su ali ne i gdje se treniraju (kung-fu wu shu i nin-po znam da se treniraju u B.L)
Nadam se da ce ti ovo malo pomoci da se opredjelis.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Више од половине набројаног нису борилачке вјештине, већ борилачки спортови.

Бојана, легендо, здра'о, ш'а има?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 14:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pozdrav Daljac nisam siguran da li se obracas meni ali predpostavljam i nisam siguran bas koja polovica jer samo jedna od navedenih borilackih vjestina nije privrzena sportu a to je nin-po.Ali koliko znam jos uvijek nisu promijenili ime sa borilackih vjestina na borilacki sportovi--- zato ih i nazivam borilacke vjestine.
A i neznam u cemu je greska sa izrazom borilacka vjestina jer bez obzira sto su sada sportovi kako kazes nisu izgubile svoju vrijednost samoodbrane.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Борилачку вјештину не омеђују правила. Борилачки спорт да. За почетак...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:34 
Pripravnik
Pripravnik

Svaka borilacka vjestina ima svoje kodekse i pravila.E sad kako vidim da si dobro upucen drago bi mi bilo da mi bar malo objasnis koje to nemaju pravila po tebi.Jer kroz dugi niz godina mog kontakta sa borilackim vjestinama jos nisam cuo o nekoj borilackoj vjestini bez pravila pa cak i jedna medju najgrubljim borilackim vjestinama sto se zove KALI ima pravila.E sad znam da ciljas na Karate,Judo,boxing i slicno ali iako su sportovi i iako imaju internacionalna pravila zasto je manje borilacka vjestina od recimo tih sto ti smatras da nemaju pravila?

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Када кажем да је борилачка (ратничка) вјештина само она која нема правила, онда мислим да унутар ње не постоје правила која одређују гдје, чиме и колико пута смијеш ударити. Дакле - вјештина је уколико не постоје правила која ти забрањују да удараш у витална мјеста (гениталије, врат, очи), да удараш неким дијеловима тијела (лактом или кољеном) и да удараш у ограниченој серији. Зашто? Зато што на улици или на неком бојном пољу никада нећеш бити у ситуацији да бираш у шта ћеш ударити: тућићеш оно што ти се нуди. Исто тако, нећеш размишљати да ли ћеш ударати лактом или бридом длана: удараћеш оним што ти тренутна ситуација дозволи. И на крају крајева, на улици нема правила "три пута у главу, па иди у бацање"... И још нешто, што одражава мој лични став о борилачким вјештинама: за мене је борликачка (ратничка) вјештина само онај систем који је прошао рат(ове) и преживио.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 15:09 
Pripravnik
Pripravnik

Stari ako smijem pitati koliko iskustva imas u borilackim vjestinama ili borilackim sportovima?
Prema tebi je onda UFC borilacka vjestina jer imaju samo dva pravila nemoj ubiti i ne udaraj u jaja a
sve ostalo je po tvom udaraj koliko hoces dok se protivnik ne preda ili dok sudija ne zaustavi zbog opasnosti za
zivot i dozivotne povrede.Ali ako vec govoris sve navedene borilacke vjestine su prezivjele ratove u dalekom istoku i isprobane su na ratnom polju osim normalno kick boxinga ali i on je nastao od raznih borilackih vjestina koje su koristene u ratu.Skoro sve daleko istocne borilacke vjestine su bazirane na duhovni i fizicki trening sto te ojacava kao covjeka.Pises da
na ulici nemas vremena da pomislis sa cim ces napasti da li da koristis lakat ili slicno e da si trenirao ili da treniras dovoljno dugo da ti tijelo krene automatski da reaguje neces nikad ni pomisliti sta da koristis ali vecina njih sto misle prvo na tucu nisu na treningu da nauce Karate ili sta god da bilo oni su tu da nauce kako da udare i zato nikad nece nauciti sustinu borilacke vjestine.Ti pises za tebe je borilacka vjestina koja je prosla ratove pa nabroj stari te sto su prosle i te sto nisu pa cemo diskutovati.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Maj 2008, 22:25
Pokušaj u školi karate "Šotokan" kod čuvenog trenera Rajka Vranješa!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]