Marakana je napisao:
Sve sami visokoobrazovani i kulturni likovi,ili sto bi mi "seljaci" rekli narodnim jezikom SKOROJEVICI,
voleo bih da mi neko od vas objasni kako moze bilo koja od gore pomunutih stranih grupa duhovno vise ispuni,nego recimo Bregovic ili Sanja Ilic ili braca Teofilovici,
kako moze da mi bluz bude blizi nego muzika sa podrucja gde sam rodjen i gde sam odrastao,
Ahem... Ne znam da li ovo uopšte zaslužuje odgovor, ali pošto si me direktno prozvao...
Prvo, ne vidim gdje to piše da svakom mora da bude najbliža muzika sa prostora na kojima je rođen. Po toj logici ja mogu da kažem "Ajd dobro, ja sam iz bivše Juge, pa prema tome treba da slušam samo domaći folk ili domaću zabavnu", pa onda sve to još malo regionalno suzimo pa kažemo "Eh, pošto sam iz Sarajeva, zašto bi mi kog vraga Riblja čorba bila bliža od Bijelog dugmeta?" itd. itd.
Da si ikad slušao neku kvalitetniju stranu grupu/kompozitora ne bi tako lupetao.
Citiraj:
Harvester
stvarno si legenda sa svojim objasnjenjem uzivanja u operi,verujem da nikad nisi bio ni na jednoj operi,jer da si samo jednom prisustvovao nebi takvu glupost lupio.
Obrazloži mi zašto je glupost. Kad slušam nekoga kako pjeva, uopšte ne osjećam potrebu da ga još i gledam kako se šeta okolo u glupom kostimu i drži za ruke sa pjevačicom, uz obaveznu lošu glumu koja oduzima svu dražmuzici. Ne znam ja ko je ovde SKOROJEVIĆ...