banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2003, 18:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Avg 2003, 10:10
Ja sam je procitao nema sta knjiga ledi???
Pa bih zamolio nekog od vas da je kupi ili pozajmi sta ja znam da procita..
A i knjigu "Sanse" od Dzeki Kolins te dvije knjige su koje su najbolje po meni pa bih vas zamolio da ih procitate i prokomentarisete! Ovde na ovom forumu! :wink: :roll: :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2003, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
citam Ispovest trenutno...knjiga je vrlo citljiva..sto bi se reklo latko, pitko stivo.
Poucna jeste mada i prenaivna , bar za mene !

i evolution, sta ti mislis, da li sazaljevas glavnu junjakinju ili mislis da previse razmislja, umjesto da uziva u charima orijenta ? :oops: :D :D

Vrh

Tema posta: ???
PostPoslato: 23 Sep 2003, 02:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:

Hm, uvijek je bilo i uvijek ce biti takvih slucajeva. Lakovjerno pomisliti da nas negdje 'tamo' ceka neko... :-?

gipsy_girl je napisao:
i evolution, sta ti mislis, da li sazaljevas glavnu junjakinju ili mislis da previse razmislja, umjesto da uziva u charima orijenta ? :oops: :D :D

Je l' ovo neka poshalica ? :o

Tema knjige (traffickinga) mi je zanimljiva (nikako zabavna!).
Knjiga je OK, mislim, nema tu shta mnogo da bude dobro ili loshe napisano. Nashao sam neke (barem meni) nelogicnosti, ali pretpostavljam da je zbog cinjenice da se prisjeca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2003, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

langolijer je napisao:
gipsy_girl je napisao:

Hm, uvijek je bilo i uvijek ce biti takvih slucajeva. Lakovjerno pomisliti da nas negdje 'tamo' ceka neko... :-?

ej OK slazem se, ali pazi nesto, i danas se desavaju svakakvi zajebi(da prostis :) ), a pogotovo prije 12 -13 godina,kad je takvo nesto bilo rijetkost, danas su mladi dosta upuceniji, no nikad nije dosta opreza , mislim da svaka djevojka narocito treba da procita ovu knjigu.....

jer, znam iz licnog iskustva, koliko neko moze da bude slatkorjeciv, da te gleda u oci, da ti obecava kule i gradove, i da pomislis u trenutku boze, koja sam srecnica da sam bas ja mogla da upoznam tog lika....ali prozreh ga za 30 min razgovora i oshinu ga ja preko zubica , mozda nezasluzeno bash toliko, ali ne's sine majci ....... :lol: :P :P
:P :P :angel:

znas sta me zivicira kod gl. junakinje, to sto ona kao istice svoj sexipil, uteze se u uske stvari(dok je radila u Butiku),sve super konta i prozrije i flert svog gazde,ima decka , ima sex iskustvo,sama putuje po moru,
..... i da je zavedu dva obicna stranca sa takvom pricom :o :o .... ....ali eto desava se i to....

gipsy_girl je napisao:

Je l' ovo neka poshalica ? :o [/quote]

e znas zasto sam ovo rekla umjesto da uziva u charima orijenta, zbot toga sto je cilelo vrijeme svog boravka u Dubaiju, vrlo cesto pricala kako joj je super, da uziva u bazenima, teratanama, modernoj odjeci, extra usluzi,putuje sa Gospodarom u Moskvvu,uziva u kupanju sa drugim curama, cak i sex svakih 20 dana sa Gospodarom joj prija, i da se fino osjeca(u nekim dijelovima pise i da joj je malo sexa....), a onda krene da kuka kako je ponizena, kako joj je uzasno i slicno....
Ne osudjujem ja nju, samo sam primjetila da nekako ona bi " i jare i pare".....
e zbog toga je nisam sazaljevala , razumjela je jesam , ali nije u meni budila neku patnju i osjecaj tuge (kako me inace znaju dirnuti neke tuzne sudbe u knjigama...)....

slazem se u jednom da je uzasno biti necije vlasnistvo, da radi sa tobom sta hoce, i sama pomisao ne to je grozna, ali kazem nekako mi je ona nelogicna i kontradiktorna u dosta tih situacija ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2003, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
meni je knjiga fantazija, mislim takvo sto prozivjeti u zivotuu :roll: :lol: :o , u svakom slucaju preporucujem je svakome, a narocito zenskom rodu, da je procita!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2003, 20:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:
... i danas se desavaju svakakvi zajebi(da prostis :) ), a pogotovo prije 12 -13 godina,kad je takvo nesto bilo rijetkost, danas su mladi dosta upuceniji, no nikad nije dosta opreza , mislim da svaka djevojka narocito treba da procita ovu knjigu.....

Hm, cinjenica je da se manje znalo o tome (traffickingu) prije 12-13 godina, medjutim postojala je i tada razvijena trgovina bijelim robljem. U to vrijeme nije nas toliko pogadjalo, ali danas kad smo tranzitna i "regrutna" zona, vishe mediji pridaju paznju tome. Slazem se da svako treba procitati ovu knjigu.

gipsy_girl je napisao:
znas sta me zivicira kod gl. junakinje, to sto ona kao istice svoj sexipil, uteze se u uske stvari(dok je radila u Butiku),sve super konta i prozrije i flert svog gazde,ima decka , ima sex iskustvo,sama putuje po moru,
..... i da je zavedu dva obicna stranca sa takvom pricom :o :o .... ....ali eto desava se i to....

Hm, da, to je i mene na trenutke nerviralo i bilo mi nelogicno. Ne toliko njen "nacin zivota" i shto su je zavela ta dvojica, nego kasnije po izlasku iz harema, uvijek je naglasavala kako su drugi ocarani, kako se oblaci u tako uske krpice i sl. Mislim, sve je to fino, ali da nije (jedne sitne majusne :) ) cinjenice da je prije toga bila iskoristavana(!!). Ali tesko ju mozemo u potpunosti shvatiti.

gipsy_girl je napisao:
e znas zasto sam ovo rekla umjesto da uziva u charima orijenta, zbot toga sto je cilelo vrijeme svog boravka u Dubaiju, vrlo cesto pricala kako joj je super, da uziva u bazenima, teratanama, modernoj odjeci, extra usluzi,putuje sa Gospodarom u Moskvvu,uziva u kupanju sa drugim curama, cak i sex svakih 20 dana sa Gospodarom joj prija, i da se fino osjeca(u nekim dijelovima pise i da joj je malo sexa....), a onda krene da kuka kako je ponizena, kako joj je uzasno i slicno....

Hm, tesko joj je suditi... Kako bih ja to protumacio: pokusala je pobjeci, skontala da ce (neizbjezno) provesti nekoliko godina u haremu, pa se na neki nacin "pomirila" s tim. Sve ovo shto si spomenula je otprilike ono shto je ona ocekivala od ponudjenog posla u Italiji (normalan i lagodan zivot). Na neki nacin, zivjela je taj period paralelno u dva dijela (da ne pishem, na dva kolosijeka). Prvi, kao zatvorenica u haremu, bez mogucnosti da odlucuje, i drugi, kao antiteža prvome, kad je uzivala u ponudjenom, da ne bi "pookla" zbog cinjenice da je zatvorena i iskoristena. Primjetio sam da se ta dva "dijela" smjenjuju, ali nikad ne mijesaju. Tesko je to ispravno komentarisati...

gipsy_girl je napisao:
Ne osudjujem ja nju, samo sam primjetila da nekako ona bi " i jare i pare".....

:)))
gipsy_girl je napisao:
e zbog toga je nisam sazaljevala , razumjela je jesam , ali nije u meni budila neku patnju i osjecaj tuge (kako me inace znaju dirnuti neke tuzne sudbe u knjigama...)....

OK, to je tvoje pravo, mnogi tako misle o ovoj prici. Medjutim, svaka sudbina je razlicita, kao sto i je svaki covjek razlicit...

eto..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Sep 2003, 21:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

langolijer, mico pozdraF tebi :D :D

i josh nesto da doam, "Tanja" je na sigurno 20 mjesta u knjizi ponovila , koliko je lijepa i zgodna, svi je primjecuju, svi kad je ugledaju odmah je pozele za ljubavnicu, svima kao dize adrenalin i slicno....
mislim previshe subjektivna konstatacija :roll:

Pred Ismarom se seta samo u gacicama iako on to nije trazio naprimjer, a onda joj se on kao gadi kad zahtijeva sex ....(pa curo sto si trazila djaavola.....)

mala je istice jebuzovnost, pogotovo onaj dio kad je putovala kroz Bugarsku :D , ipak i nju nesto vuce da bude one night stand, ima nesto malo *urvanjsko u njoj .... :roll:

Put Bugarska -Srbija :lol: , s obzirom da sam SAMA skoro prosla potpuno nepoznatim putem i Sofijom porpilicno velikim gradom, taj dio mi je prosto bio smijesan, kao nju svi primjecuju na granici jer je toliko zgodna, lijepa, itd....

opet ponavljam, poucno jeste, ali brate, previse kontradiktorna je sama sebi......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]