Evo Rio da kazem nesto.
Prva pesma, cudna ti je metrika.Malo to sredi prva strofa je aa,aa,aa, a druga ab,ab,aa. Malo cudna rima, mozda i postoji takav omer, kazem zato sto vivim da pratis krocenje pesme.Jedno pitanjce koliko dugo pises pesme, bas sam radoznao?? mjera/svemjera, nikako, to menjaj!, jeste isfur, znam da je to bit pesme, ali ne ide.
Druga, super stihovi /gledao bih oci tvoje/ i bile bi kao moje /. Ovo me nekako podseca na Desanku, onako zivahno, simpa pesma.A da pod hitno ispravi cetvrti stih prve strofe, sto brze, mislim na prvu rec .
Treca, optimisticno, btw malo poradi na interpkcijama, ovako je stalno isto, pa nije toliko zanimljivo.
E za ove dve poslednje pesme bih rekao kao da si prvo pisao jednu pesmu, pa si je razbio na dve, mnogo slicnosti.U cetvrtoj si trebao prvi stih prve i prvi stih druge strofe da rimujes, bilo bi bolje, ovako nekako "vise", iskacu iz koncepta. Za petu, nije bas fazon sa glagolom oblikovati kraj stiha, i to stalno istim, to izbaci iz prakse.
Eto toliko, ovo je naravno moje vidjenje, mozda i gresim, ali primetio sam te neke greske koje sam i ja ranije pravio, btw odgovori mi na gore postavljeno pitanje, a i ako ti nije isfur reci koliko imas godina.
Pisi, ali nemoj se zapisati u prepisivanju svog.