Ovo jutro ...
Saslusaj pjesmu koju ti pjevam. Osjeti svaki dodir moj, kroz daljine nebeski rajova. Cvjeticu moj jesam li ti rekla koliko te volim? Znam da jesam, znam da si me cuo i znam da si uzdahnuo kao maleno dijete koje je bilo tako zadovoljno poslije vrele suze. Osjecam svaki dodir tvoje ljubavi koje mi pruzas ocima, kroz svaku milju sto nas razdvaja... I sva daljina nije jaca od ljubavi nase i od naseg sna.
Davno su mi jutra postala preokupirana, puna misli, zelje - puna tebe. Stojis na mom pragu, sa crvenom ruzom koja mi mirise danima. Boznastveni me miris podjeca na tebe. U meni se budi svaki nestvarni dodir dok zamisljam da sam kraj tebe... Suzom radosnicom zaljevam ruzu sto cvjeta... da bi osjetila ljubav - ljubavi nase. Da prozivi jedan neizmjeran san koji se desava samo u bajkama... Znala sam doci ce dan rastanka, ljubavi kraj, teski uzdah, znala da ce mi tesko biti, znala sam i nisam rekla srcu nemoj da zavoli tebe.
Dopustila sam srcu da pruzi vise nego sto sam smjela, vise nego sto sam trebala i vise nego sam umijela. Vodila me ljubav, osjecaj, sustina tvog postojanja, neki novi dogadjaj koji da cu pamtim. Sjecat cu se tebe sa svakim korakom koji napravim i necu zaliti sto sam pustila da mi se srce skori od zelje za tobom.
...i tako dok bi vrele suze ronila kroz noc moje nevjere, osjetila bi tvoje prisustvo, tvoje ruke na mojim ramenima. Opet bi me probudio prije smrti, opet bi me ti vrati u zivot uz svoj tiho sapat', 'malecka volim te... Znala sam da ces mi doci, znala sam da ces me ozivjeti i kraj mene se probuditi jos jednom.
Ljubavi moja jedina, danas sam tako ranjena. Danas sam tako puna sumnje i opet se borim protiv svoje najvece bitke. Rekla sam necu se zaljubiti ali sam slagala dok saam gledajuci u te smedjo oko prezirala... pruzila sam ti ruke, siroko, otvorila sam ti dusu duboko i srce je zakucalo prejako. Primjetis li taj tajenstveni prizor srece koji se donijeo, primjetis li koliko sam prerasla zivotu otkako si mene oslobodio...
nastavak...
_________________ I just happend to be curious...
|