banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 18:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2003, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
:cry:
E ovako.Zanima me dal iko u ovom gradu cita stripove.Pri tom ne mislim na Komandanta Marka i ostale vec na prave stripove.Stripove koji nesto vrijede.Ipak i oni spadaju u umjetnost :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2003, 20:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2003, 11:59
Zavisi sta ti podrazumijevas pod "prave stripove"? :roll: Slazem se da su umjetnicko djelo, pored maste potrebno je imati i malo smisla za crtanje, a slike spadaju u umjetnost.Pa vjerovatno ih citaju osnovci, mada to ne znaci da ih ne cita i starija raja. Ali mislim u manjem broju jer sto si stariji imas vecu potrebu da citas neku ozbiljniju literaturu kroz koju ces dolaziti do nekih konkretnih znanja ili ce te bar potstaci na razna razmisljaja(ako je u pitanju beletristika).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2003, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ja naj volim one mist'rije martijeve, onda ono pseto, Dilana i ti su mi naj po mom ukusu super. I tako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2003, 23:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
Pa ne mora odmah biti neozbiljan ako se zove strip.Kad kazem ozbiljan mislim na radove Moebiusa ili Bilala i tako nesto.Hugo Pratt i tako to.Njegov Korto Malteze je jako upecatljiv lik.A tek Torpedo 1936 od Jordi Benetta.To su dobri stripovi ali i skupi. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2003, 08:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Avg 2001, 01:00
Ja nisam trenutno iz bl , ali evo rjec je o stripovima ..
Ima dosta stripova koji zasluzuju paznju i svaki je lijep na svoj nacin ..

Neki od njih su po menivrlo vrlo dobro osmisljeni kako scenariom , tako i crtezom , vrlo simpaticni ...
´...
Richard Corben recimo je jedan od njih kao i NNY, hm sto se tice cjene stripova rekao bih da istina su skupi , ali tom prilikom i ne nedostupni .

Ovde srecom i pored zivih par primjeraka imam dosta toga u raznim formatima koje sam skinuo koristeci dc++ sto zaista me je obradovalo ...
Ako neko ima zelju moze da svrati na hub adresa je megaman.gotdns.com ..
Uslov je da ima najmanje 500 MB suvog stripa i da ima upload slots , ih vise od 3 ...

Zelim lijep dan ......

Vrh

Tema posta: Stripovi
PostPoslato: 11 Mar 2003, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nema stripa bez Alana Forda :-) Normalno, tu je i Dilan Dog, poneki Zagor i Marti Misterija. Eh, da, i Kokobil. Sjećam se da su odlični bili i oni epskofantastični stripovi koje su nekad prije rata objavljivali u Politikinom zabavniku, ali ne sjećam se njihovih imena.

Strip je naravno umjetnost. Kao i film, književnost ili muzika, ima remek-djela i šunda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2003, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...ima li ko ovdje da ima ideju za kakav scenario. takvog ludjaka trazim mozda godinu dana... ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]