banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 21:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Nov 2004, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Mislio sam da bi mogli malo raspravljati i o stanju u malo ozbiljnijoj muzici (klasicnoj i jazz). Koliko se kod nas postuje klasicna muzika, da li ima kvaliteta i koliko je vi uposte poznajete ?
Sto se tice jazza pa mislim da se u Banjaluci ne radi bas nesto puno po tom pitanju,ali s vremena na vrijeme pojavi se neko...
A u klasicnj muzici mislim da je stanje manje vise katastrofalno. I sam se bavim takvom vrsto muzike i veoma sam dobro upoznat sa stanjem i mogu reci da je u zadnjih nekoliko godina primjetan veliki pad u kvalitetu.
Svi koji nesto vrijede idu van,nikada se vise ne vracaju u Banjaluku jer im u banjaluci niko ne nudi posao,niko ih ni ne gleda a to su ljudi koji veoma dobro rade svoj posao (navescu primjere Snjezane Savicic,Ljljie Glisic...). U Banjaluci postoje ljudi koji se trude da pokrenu stvari sa mrtve tacke i da nesto ucine ali je to veoma tesko ako nemate podrsku ljudi oko sebe.
Ne znam da li ste culi za Milana Vidovoca,djecak koji svira harmoniku i koji je pobjedio na nekoliko svjetskih takmicenja,ali da bi to uspio morao je da ode u Novi Sad ! Nazalost ko god hoce nesto da napravi mora da ide i najcesce se ne vraca. Stanje u muzickoj skoli Vlado Milosevic je katastrofalno,akademiju necu ni spominjati.
Iskreno se nadam da ce se jednog dana struktura ljudi koji "vladaju" klasicnom muzikom u Banjaluci promjeniti i da ce stvari krenuti na bolje,a do tada....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2004, 15:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
Svi koji nesto vrijede idu van,nikada se vise ne vracaju u Banjaluku jer im u banjaluci niko ne nudi posao,niko ih ni ne gleda a to su ljudi koji veoma dobro rade svoj posao (navescu primjere Snjezane Savicic,Ljljie Glisic...).

Na žalost tako je.
Sniježa je veeeliki kapacitet i definitivno za nju je ovdje "pretijesno". :)
..cura prelijep glas ima..mislim da neću pogriješiti ako je stavim rame uz rame sa Dunjom Simić.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2004, 10:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja bih je licno stavio ispred Dunje Simic ali to je moje misljenje.
Ajde ljudi da vas cujem koliko poznajete klasicnu muziku , koliko idete na koncerte i slicna desavanja !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2004, 16:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Prvo sta Snjezana ovdje da radi,i sama kaze da su joj ambicije gradjenje karijere vani.Kad joj je Beograd nepovoljan gdje postoji opera i kakav takav kulturni zivot.I ne samo ona sta bilo ko sa kvalitetom kakav ona ima da trazi u ovoj provinciji.Cast pojedincima koji se bore za kulturni zivot ovoga grada,ali nemoguce je protiv ovih(ne postoji ni adekvatan naziv za tako nesto)dijabola.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2004, 14:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Astor_Piazzolla je napisao:
Ja bih je licno stavio ispred Dunje Simic ali to je moje misljenje.

Ok, mislim da je veliki uspjeh postigla do sada a u budućnosti je čeka još veći, smatram da je moje poredjenje sa Simićkom sasvim uredu, jer Dunja je starija dosta od Sniježe..već je imala karijeru i "ime" kada je Sniježa upisala akademiju i završila u klasi profesorice Smiljanić (ako nisam u pravu ispravi me) kao i Simićka, ako gledamo to kao godine+iskustvo mislim da je Sniježa za svoje godine postigla dosta i u tom slučaju tvoja konstatacija stoji. Obe su banjalučanke..i šteta što ovaj grad ne ostavlja "prostor" takvim talentima, i neće dok god "se pita dijabole" kao sto rece LHfinaA. :x
Ja joj želim mnogo uspjeha i dalje, veliki je talenat i vjerujem da će daleko stići.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2004, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U pravu si sve sto kazes,i slazem se sa tobom. Zao mi je sto ovaj topic nije zainteresovao veci broj ljudi i to pokazuje koliko je nas narod upucen u kulturu i umjetnost !
Ali , sta cemo kada na TV-u serviraju seku aleksic i slicne....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2004, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
..eto veceras malo dobre svirke i jazza u Banskim dvorima u 20 sati..Masimo Savic i Matija Dedic :wink: ..
..slusala sam ih vec..i the best su..bar od onoga sto se kod nas nudi.. 8)
pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sinoc sam bio na koncertu na za harmoniku i interaktivni kompjuter,harmoniku i magnetofon,hramoniku i CD. Ljudi da ne povjerujete sta sve ljudi pisu i kakvu muziku komponuju,ali bilo je veoma kvalitietno i zanimljivo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]