ezan!
ti na moje komentare o pitanju koje bi trebalo biti stvar lingvistike, odgovaras beskrajnim politickim komentarima.
kao..."republika srpska", u konotaciji "kako nazvati kad neko uzme nesto tvoje i proglasi za svoje".
odmakinjes se sa teme i ides tamo gde ja i isticem da je problem i iskrsnuo....u politiku!
sam potvrdjujes time da je pitanje bosnjackog (bosanskog) jezika, politicko.
Citiraj:
Daj "keve" ti - bas kao da srpski jezik nije nastao kradjom gore nabrojanog.
daj argumente!
svi jezici se medjusobno taru i prelivaju pa tako i u srpskom jeziku ima tudjica a sam bosnjacki jezik je tudjica!
cij je to jezik!? to je moj jezik ezan, a ja nisam bosnjak vec...srbin!
nestidim se tog imena kao ti i netrazim drugo ime svom jeziku.
Citiraj:
Pogledaj porijeklo rijeci, a uzmi i gramatiku drugih slovenskih naroda - PA PROSUDI SAM.
svi su slovenski narodi iz iste grupe naroda i netreba biti cudna slicnost njihovih jezika.no u lingvistici bi trebalo da se zna kad je razlika dovoljna da se jezici razlicito imenuju.
u svakoj lingvistici osim u toj koju uce "bosnjaci".
Citiraj:
Ako samo kazem SRPSKO-HRVATSKI valjda ti je dovoljno.
izraz srpsko-hrvatski je takodje politicki kompromis nastao za drugog rezima. ja sam protiv i tog naziva a pogotovo protiv 3 ili vise razlicitih naziva za jedan jezik.
Citiraj:
Dosta ste VI pisali istoriju za sve nas - samo da napomenem, TRI NARODA u Bosni i Hercegovini - valjda svaki moze pisati svoju istoriju, graditi i njegovati svoju kulturu i tradicije i govoriti svoj jezik.
tri naroda?
iz cega izvlacis taj zakljucak? da nije mozda iz jezicke razlike?
znas li ti koje je osnovno obiljezje jednog naroda?
jezik!
dozvoli da ti objasnim.
u odredjenom istorijskom trenutku u jednom narodu je doslo do politickih nesuglasica potpomognutih nesretnom sudbinom tog naroda, da zivi na "svjetskoj vjetrometini". odredjene pooliticke grupe u tom JEDNOM narodu zahtjevale su odvajanje od ostatka naroda...i uspjele. opet, uz pomoc svjetskih velesila tog doba.
odrekli su se svega! svoje religije, (i prihvatili novu), svoje kulture (i prihvatili novu) pa cak i svog imena (i prihvatili novo).
to se neprestano desava kroz istoriju pa cak i u ovom trenutku a mi to nevidimo.
mustafa, hasan, nezdad,...nekad su bili nikola, petar, jovan!
svi bosanski muslimani su nekad bili hriscani a prodali su i svoje ime, svoju kulturu, svoju istoriju i prihvatili sve tudje izuzev....jezika!
nije im se dalo uciti arapski pa sad, zele i svom jeziku da promjene jedino sto je ostalo...ime tog jezika.
svi smo svjedoci vjestackog i ponizavajuceg nastanka novog naroda u evropi...bosnjackog. to nastajanje je za mene, srbina, uvreda, a za "bosnjake" ponizenje koje oni nevide.
"bosnjaci" nevide da grade kule u vazduhu...
sve sto se gradi na nezdravim temeljima mora se srusiti,samo od sebe.
nezelim nove patnje, sukobe i stradanja i zato sam ogorcen desavanjima koja nam se desavaju vjekovima a da nista nemozemo nauciti.
sramota za sve nas.
Citiraj:
ZAR TI MISLIS DA SAMO TI IMAS PRETKE ?
mog i tvog pretka ista je majka odnijela na krstenje jednog jutra.
tvoj predak je jednog mracnog dana odlucio da zaboravi i svoju majku i svog brata samo zato da bi dobio ono sto su mu stranci obecavali.
generacijama kasnije, jedan brat zove drugog da mu se vrati...
a ovaj to shvata kao bezobrazluk...
Citiraj:
Jako bezobrazno - nemoj misliti da smo mi LUDI.
...sto je i razumljivo, jer rusi laz na kojoj je izgradjen.
ja nemislim da si ti lud, vec u zabludi.i pozivam se na tvoj razum jer vjerujem da u tebi zive nasi zajednicki pretci i da cemo se po tome prepoznati.
sve najbolje ezan...brate i veliki pozdrav