banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 15:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: hm
PostPoslato: 18 Sep 2005, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
groupiegirl je napisao:
Opiate je napisao:
groupiegirl je napisao:
Zdravko Kecman "Scabiosa trenta". Disgusting! (sad ide smiley koji povraca od muke, drzeci ovu knjigu u ruci)

ne seri, knjiga je super kao i sve ostale njegove knjige, covjek je strava, procitaj Sahranu na vardi i ludilo pauka. stvarno pojma nemas

Ma fuj. Sto je najgore jesam, vecinu tih stvari ja JESAM procitala i ne dopada mi se. Kad bih nekom morala da je poklonim, bio bi to neko koga bih zeljela stvarno smotiti i zgaditi mu zivot. A o tome ko nema pojma... C, c, c... Ispod intelektualnog nivoa mi je da razgovaram. :lol:

skabioza - psiholoska zavrzlama pisca koji je htio da spoji stvarnost sa sopstvenim djelom i da uvrsti druge pisce u svoje nebuloze - ni meni se nije svidjela. nije ni prvi banjalucki pisac koji je pokusao tako nesto. licno, ta vrsta identifikacije gdje se personalizuje odnos knjige i nekog pisca iz istorije mi je uvijek bila odvratna... licni osjecaj je bio da sam pisac zeli da pokupi moc od starih pisaca kako bi bio priznat...

Sahrana na vardi - tu knjigu nisi citala ako si je ocrnila - ekspresija licnog zivota pisca - dobro djelo... ne sudim o kvalitetu proze vec o istinitosti dogadjaja koji su se odigrali...

ludilo pauka je ekstra poezija - jedino bolja od toga je knjiga - kuca svijet zavrsava... ali kao sto je i sam kecman rekao - jedina i moja najbolja knjiga je bila moja prva knjiga...

inace znam sve te banjalucke pisce... od ranka risojevica, preradovica, anusica, pa do jednog preminulog koji mi se najviose svidio a koji je
napisao knjigu zen poezije - dalek pogled oku lijek...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2005, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
groupiegirl je napisao:
Zdravko Kecman "Scabiosa trenta". Disgusting! (sad ide smiley koji povraca od muke, drzeci ovu knjigu u ruci)

Potpisujem nekoliko miliona puta. Isto tako bih potpisao i vecinu knjiga koja je izasla iz produkcije knjizevnika Republike Srpske (izuzev nekoliko, medju njima je svakako knjiga "Nostalgija za punocom" koju bi trebali procitati). Pisanje bez smisla i pakovanje u neke do-zla-Boga forme su osnovne karakteristike ovih pisaca. Blagi horor! Bez ideje, pravila i bilo kakvih knjizevnih formi...
Da ne bude da govorim napamet - jedan od bl pjesnika, u 6 deceniji zivota, pokazao mi je sa ponosom svoju najbolju pjesmu, koja glasi ovako:
"Sizife,
brate,
sta cemo
ako nam oduzmu kamen?" :-? :-? :-?
Eto, toliko o njima...
I ono sto je pottrebno spomenuti - jer taj se faktor ne moze zaobici kada govorimo o piscima - vecina njih je nepismena. Znam koliko ovo zvuci apsurdno, ali vjerujte mi da je tako. Cast pojedincima na pismenosti (Zoran Kostic, Milenko Stojicic, Ranko Pavlovic), ali ostatak je...brrrr...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2005, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
groupiegirl je napisao:
Kad bih nekom morala da je poklonim, bio bi to neko koga bih zeljela stvarno smotiti i zgaditi mu zivot.

Kako to da ja onda nisam dobio nijednu??? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2005, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
a sta mislite o mladim piscima

zlatko juric
tanja stupar
aleksandra cvorovic
i drugi

Vrh

Tema posta: k
PostPoslato: 21 Sep 2005, 12:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2004, 20:12
Joj, Tanja je lik :) Evo je meni omiljena

SAHOVSKA DILEMA SA SEKSUALNIM INSINUACIJAMA

- 'Ocemo li na damu?
- Ma jebes damu!

http://www.myspace.com/godsaveclubbing

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2005, 12:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2005, 13:30
ajsmen je napisao:
groupiegirl je napisao:
Opiate je napisao:
groupiegirl je napisao:

ne seri, knjiga je super kao i sve ostale njegove knjige, covjek je strava, procitaj Sahranu na vardi i ludilo pauka. stvarno pojma nemas

Ma fuj. Sto je najgore jesam, vecinu tih stvari ja JESAM procitala i ne dopada mi se. Kad bih nekom morala da je poklonim, bio bi to neko koga bih zeljela stvarno smotiti i zgaditi mu zivot. A o tome ko nema pojma... C, c, c... Ispod intelektualnog nivoa mi je da razgovaram. :lol:

skabioza - psiholoska zavrzlama pisca koji je htio da spoji stvarnost sa sopstvenim djelom i da uvrsti druge pisce u svoje nebuloze - ni meni se nije svidjela. nije ni prvi banjalucki pisac koji je pokusao tako nesto. licno, ta vrsta identifikacije gdje se personalizuje odnos knjige i nekog pisca iz istorije mi je uvijek bila odvratna... licni osjecaj je bio da sam pisac zeli da pokupi moc od starih pisaca kako bi bio priznat...

Sahrana na vardi - tu knjigu nisi citala ako si je ocrnila - ekspresija licnog zivota pisca - dobro djelo... ne sudim o kvalitetu proze vec o istinitosti dogadjaja koji su se odigrali...

ludilo pauka je ekstra poezija - jedino bolja od toga je knjiga - kuca svijet zavrsava... ali kao sto je i sam kecman rekao - jedina i moja najbolja knjiga je bila moja prva knjiga...

inace znam sve te banjalucke pisce... od ranka risojevica, preradovica, anusica, pa do jednog preminulog koji mi se najviose svidio a koji je
napisao knjigu zen poezije - dalek pogled oku lijek...
glasam za ispovjest Tereze Zagor Komcove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2005, 09:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2005, 13:30
ajsmen je napisao:
a sta mislite o mladim piscima

zlatko juric
tanja stupar
aleksandra cvorovic
i drugi
Darko Cvijetic?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2005, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Pozdrav ekipi SOFF-a(ako jos uvijek postoji ) :)

Vrh

Tema posta: Re: k
PostPoslato: 24 Sep 2005, 17:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
groupiegirl je napisao:
Joj, Tanja je lik :) Evo je meni omiljena

SAHOVSKA DILEMA SA SEKSUALNIM INSINUACIJAMA

- 'Ocemo li na damu?
- Ma jebes damu!

tanja radi na sajmu, university press shtand. idi pa joj to reci. :lol:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 49 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]