banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 564 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sajam knjige
PostPoslato: 24 Dec 2010, 15:26 
jesu li to domaci preprodavci ili izdavaci?
imam neki spisak od 15/20 knjiga.. mogu poslati na pp

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ima par izdavača...
pošalji na pp

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Citiraj:
Međunarodni sajam knjige, 16. po redu, biće održan od 13. do 19. septembra u Sportskom centru "Borik" u Banjaluci.

Ljubiteljima pisane riječi predstaviće se više od 60 izlagača.

Potvrdila je ovo rukovodilac "Glasovog" Sajma knjige Petra Ivić i dodala da je ovogodišnji praznik pisane riječi u Banjaluci posvećen srpskom nobelovcu - Ivi Andriću.

- Ove godine sajamska manifestacija biće održana u centru grada u dvorani "Borik", a ne na Velesajmu kao prošle godine. Sve pripreme teku po planu i organizaciju privodimo kraju - istakla je Ivićeva.

Ona je dodala da će se na pojedinim štandovima predstaviti više izlagača, odnosno njihovih distributera. Tako će posjetioci Sajma knjige moći da kupe atraktivna izdanja izlagača iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Ukrajine.

- Još nemamo potvrdu ko će otvoriti ovogodišnju manifestaciju, trenutno smo u pregovorima. Možemo obećati našim posjetiocima da će to sigurno biti neko od renomiranih imena srpske književnosti - rekla je Ivićeva.

Prema njenim riječima, razgovara se sa nekoliko izdavačkih kuća da dovedu neke značajne pisce čija djela su objavili između dva sajma.

- Pretpostavljamo da će se i ove godine sa čitaocima družiti Ljiljana Habjanović-Đurović. U pregovorima smo sa Vladimirom Pištalom, ali ne znamo da li će sigurno moći doći da promoviše svoju novu knjigu, jer je trenutno u Americi - kaže Ivićeva.

Ona je dodala da će i ove godine svoj štand imati Udruženje izdavača Republike Srpske, zajedno sa Udruženjem književnika Republike Srpske podružnica Banjaluka, uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Naš ovogodišnji moto je "Iskoristi dan, knjiga je tvoj izbor", jer druženje sa knjigom i najnovijim naslovima izdavača iz zemlje i regiona je osnovni cilj ovogodišnjeg Sajma knjige. Želimo da približimo knjigu čitaocima i nadam se da ćemo u tome i uspjeti - dodala je Petra Ivić.

Kao i prethodnih godina ulaznica na Sajam knjige će se naplaćivati simbolično - jednu marku.

Promocije

- Pošto se ove godine obilježava 50 godina otkako je književnik Ivo Andrić primio Nobelovu nagradu i promocije na Sajmu knjige biće posvećene ovom renomiranom piscu i njegovim djelima. Tako ćemo upriličiti druženja sa djelima Ive Andrića, a ugostićemo i glumca Tihomira Stanića, koji će govoriti odlomke iz djela Ive Andrića - rekla je Petra Ivić.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Napokon su skontali da se vrate u Borik.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
shakal je napisao:
Napokon su skontali da se vrate u Borik.

Meni uopšte nije važna lokacija, važno je da bude kvalitetnih naslova (i jeftinijih, ali teško).

Ako ugledam na tih 60 štandova, 600 naslova "Orijentalna princeza u kostimu nesrećnice koja postaje srećnica pod protektoratom bogatog indijskog maharadže", onda ćuuuu... ma neću ništa, protestovaću u sebi i tiho napustiti prostoriju :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Kada su vidjeli da je sajam otišao u neku stvar odlučili su se vratiti, jer izlagači počinju bježati već poslije drugog dana i onda Metal izgleda jezivo prazan.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.banjalukalive.com/kultura/ba ... njige.html

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Da li je išao neko? Ima li kakvih sniženja, interesantnih naslova?

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 16:09 
bila danas..
zagusljivo do zla Boga, kad se nisam ugusila..
ima izdavaca iz srbije, ima naslova koje sam cekala, u svakom slucaju nasla sam neke naslove koji su u gradu 15 i 20 KM, a kod izdavaca na sajmu 9 i 10 KM.. dobra usteda, ujedno sam kupila nekih djecijih knjiga po 4/5 KM jeftinije.. u prvom redu laka stiva, ja sam kupovala neke talijanske pisce ne tako poznate, pa su bili zatureni na kraju standa..
jedna knjiga od 40 KM malo uz poznanstvo a malo na sarm kupljena za 10 KM
sajam ko svaki, ali moze se dosta ustedjeti, jer tamo su opet ljudi koji ti mogu dati dobar popust i mozes se cjenkati sa izdavacima i spustiti dobro cijenu u odnosu na ulicne preprodavce.. samo trazi uvijek one srbijance na standu malo starije i s njima malo udjes u pricu i uvijek dobijes popust..

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
menis ecini da stvarno ovaj put jesu oborili cijene, izuzev onih prijedorcana pored biblionera, oni deru na onim polovnim, sve usi zavrcu. sve u svemu pazario dva japanca. najvjerovatnije ce biti druga tura na standu sluzbenog glasnika, tamo bih cetvrtinu standa ukrao, a cetvrtinu kupio.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 19:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
Danas sam malo prošetao i jedino što mi je zapelo za oko je knjiga "Želja da se bude beskoristan" biografija Hugo Prata(tata Korto Maltezea) na štandu S.Glasnika.Cijena je jača(35 KM),ali mislim da se isplati!

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 22:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danas je bio sparan dan, samo tako.

Ne bih znao reci koliko se ponuda popravila, ali osjetno je manje knjiga na temu princeza robinja i bjekstvo iz harema, Stivena Kinga je takodje manje, kao i Roberta Ladlama, ali zato nema Dobrice Cosica, u odnosu na proslu godinu. Posto je ovaj sajam u znaku nasega Ive Andrica, dosta se moze primjetiti njegovih knjiga koje ne spadaju u obaveznu skolsku lektiru.

Ja sam kupio ovu "dugo zabranjivanu istoriju" Srba, Srbi svi i svuda.

btw, sreo sam i Popokatepetla, ima i on stand, stvarno je svestran i zagonetan lik. :)

E da umalo da zaboravim koga zanimaju stripovi u koloru, vidio sam ih na jednom standu u hodniku lijevo, znaci kada udjete na glavni ulaz ne idite u onu glavnu sekciju vec u hodnik.

I ja cu se vratiti jos koji put, jer prvi utisak zna varati.

Iskren da budem sajmu knjige se vise ne radujem kao nekad, jer sada na warez forumima sajam knjige mi je svaki dan. :)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Vrijedi posjetiti to je sigurno :)
Zalosno je samo sto sam u losoj finansikoj situaciji ali cu sebi priustiti makar jednu knjigu :)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 18:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
E ljudi od koliko do koliko sati ce biti otvoren sajam za vikend?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Prvo sam kontao "bolje nego prošlih godina" pa sam promjenio mišljenje glede sajma...
Par knjiga uzeo, još neke mi zapale za oko, ali ništa specijalno. Šteta pa nisam poklonik teorija zavjere, pošto skoro svaki štand ima ogroman izbor istih...skoro da su nadmašile Vladiku Nikolaja i Arčibalda Rajsa....skoro...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Ono što je mene uvijek nerviralo na sajmu knjige je to što se ne može naći neka ponuda stručne literature.

Sjećam se sajma koji je prije nekih 10ak i više godina (u Bogte, više, tad sam bila osnovac :-D) bio u tadašnjem Domu vojske. Tada se sjećam da je bilo i dosta stručne literature, knjiga koje su mi tad izgledale oooooogrmone. :lol: A ja sam jedne godine tražila anatomski atlas i nisam mogla da nađem; da ne govorim o nečemu specifičnijem. Možda se može naći po koji rječnik ili nešto slično, ali neka stvarna ponuda ne postoji.

Ili situacija da nikad nema dovoljno lektire. Heeeej, jednom prilikom tražim "Na Drini ćuprija" i nađem samo na jednom štandu!?!?!? JEDNOM! O nekim lektirama koje nisam nikad našla da i ne govorim. A tek djela klasična djela koja nisu lektira. "Jadnike" navodno niko ne štampa kod nas ponovo. :-?

Ali zato kuvara i orijentalnih princeza i knjiga wannabe pisaca koliko god 'oćete.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 18:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa nije više sajam "šta treba" već "šta se prodaje" Onog dosadnog Game of thronesa na svakom koraku

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Imas sada strucne, to se moze naci.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Džontra je napisao:
Pa nije više sajam "šta treba" već "šta se prodaje" Onog dosadnog Game of thronesa na svakom koraku

Šta fali Igri prestola?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2011, 20:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što ljudi da dovlače stručnu literaturu kad će oni kojima ona treba ionako da je kupe po šestostruko manjim cijenama u kopirnicama....Ljudi prodaju ono što čitaoci traže....Ko vam je kriv kad nemate ukusa za kvalitetnu književnost :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 564 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]