banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 15:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2005, 12:19
Cuj cemu pioniri.... ja sam jedna od zadnjih generacija koja je primana u pionire... nije da sam ja neki nostalgicar ili sl. al mi se cini da su pioniri bili kulturniji od ove danasnje djece.
Znam ja da su to dva dijametralno suprotna vremena za zivjeti, ali ipak... danas djeca psuju starijima sta stignu, nemaju one osn. kulture.... a nekako pioniri su , bar meni sinonim za djecu koja ipak imaju kakvu takvu kulturu. Znam ja de se sve nosi od kuce i da su pioniri izumrli svuda sem na KUbi....pokusao sam parafrazirati neko proslo vrijeme pomocu jedne rijeci...

A to za trenerke... ja mislim da nije kulturno ici u skolu ili na fakultet u istoj... to je odraz diesel kulture i pink televizije... ja srecem ljude koji idu na fakultet u trenerci...i dok sam ja studirao oni su dolazili u onim kao modernim trenerkama... sem Fakulteta fizicke kulture..ja nikog ne bi pustio da udje na fakultet a kamoli da prisustvuje predavanjima...meni je to neukusno...

A hodati u trenerci nije lose, ja licno hodam u pamucnoj trenerci kad god imam priliku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
azdajica-ny je napisao:
Ajkula ja sam isla u priv muzicku skolu u domu kulture a profesori su mi bili neki Miroslav i Dado(on je predavao gitaru i u "drzavnoj")

Znam da su se davali privatni casovi ali za privatnu muzicku skolu prvi put cujem. Mozes li mi detaljnije o njoj napisati. Cije vlasnistvo je bila, i koje godine se oformila? I zasto drzavna po navodnicima? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
to je bila legalna priv muzicka skola,neki jevreji su je drzali,a prestala je s radom 91. ili 92. godine

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam isto ishla u muzichku, kad ste vec pocheli da se javljate..... :lol:
Kultura? Pa, ima je vrlo malo, ne samo kod nas, nego i u cijelom svijetu..... Jednostavno se izgubila s vremenom. Ljudi sada zive toliko brzo, da im nije bitno ni kako izgledaju, a kamo li kako se ophode s drugima... Hoce samo da shto prije zavrshe s poslovima i odu kuci jesti i gledati mexichku seriju.... Shteta shto ljudi sve manje chitaju knjige, ne samo da ne chitaju extra literaturu vec ni ovo osnovno nisu ishchitali.... Ne znaju se ponashati u restoranu, kao seljaci se deru, bitno je da imaju para da naruche pola jela s jelovnika, a to shto jedu rukama i dernjaju se, to nisht ne znachi.....
Sebe da li smatram kulturnom? U principu - ne. Mnogo treba da bi chovjek bio kulturan, et, ja samo pokushavam ne biti nekulturna, al kakvi ljudi nas okruzuju, chak ni to ne uspijevam...... :roll: :lol:
Neko reche da se pola ljudi na promocijama knjiga i izlozbama pojavljuje samo da bi bio vidjen, a u stvari veze nema o tome..... Pa, i to je tachno. 50% ljudi ne zna ni kakva je tematika knjige na chiju promociju dolaze, ne znaju ni ko je pisac, chisto, nek se pojavi. A i u posljednje vrijeme se svi furaju da su pisci, a djela, ne samo da su nekvalitetna, nego su i kopirana..... Shto se izlozbi slika tiche, nashi slikari sa akademije su dosta dobri, shteta shto nemaju vishe prilike da izlazu svoja djela.
Muzika u nashem gradu? Scena je totalno losha, sad svako hoce da svira i pjeva... Najvishe je metalaca koji znaju 3 stvari odsvirati i furaju se samo tako.....

P.S. Ali cijenim ako stvarno nekog interesuju kulturna deshavanja u nashem gradu i voljela bih da ih bude vishe. Npr. koncerata klasichne muzike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
uvijek dobar gost, ne treba jednaciti sta je tebi nekulturno a sta svima. Kaos to Lisa rece da je kod nas nekulturno jesti rukama, ali zato nije u npr. Turskoj. A sto se tice pionira, necemo dalje o tome. poz :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 15:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2005, 12:19
uvjek dobar gost je napisao:
Vidim nista, e ja cu onda nesto reci...
Ja zivim i radim u Sarajevu...kao to je glavni grad drzave koje jos nema.. nekad u miru Sarajevo je bilo grad.. ovo danas je da te bog sacuva..
Nas Sarajlija iz mira ima jedna trecina ovo sve ostalo su padobranci.. nemaju oni naviku zivota u gradu.. niti imaju kulture, pa ni one osnovne..

Bio sam i u vecini gradica ovo poslije rata i slicne sam stvari vidio... sve kojekakvi lokalci koji vozaju najveci traktor u selu, vodaju lokalne manekenke.. koje su dosle iz obliznjih sela.. i sad su se kao upele, a ni na stiklama ne znaju hodati.

Ove institucije kulture... pozorista, muzeju, galerije.. skoro i ne rade, tamo se sve manje i manje ide, nije to vise moda, sad treba biti rado vidjen po lokalnim kafanama i auto pijacama, koride su danas najposjecenije manifestacije...
A ona osnova kulture ili dijalog... pa samo procitajte neke postove na ovom i drugim forumima i sve ce Vam jasno biti...

I vise se ni necu ukljucivati u bilo kakav dijalog jer ..... sve svodim na svoje vidike kako kaze Utopija.... probaj ti onda svesti kulturu na neke svoje okvire i jos reci da je sve super, nema papanluka, sve oko nas odise kulturom i sve je super...
Cudo niste spomenuli vjetrove ili podrigivanje u njemackoj...
Pustite suplju pricu, kod nas u drzavi zivi 70% ruralne populacije, a Vi se tjesite kako je sve OK. kod Vas ili kako je kod nas sve lose ... ili obratno...

citat>Sebe da li smatram kulturnom? U principu - ne. Mnogo treba da bi chovjek bio kulturan, et, ja samo pokushavam ne biti nekulturna, al kakvi ljudi nas okruzuju, chak ni to ne uspijevam......

Prava recenica za kraj... bravo Lisa.. pozdrav forumashima i pamet u glavu, evo ide nova godina nek ona bar bude nova nafaka...............

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ja se ne tesim, jeste oko 70%, i ne mogu svesti na svoje vidike a da budem zadovoljan, nazalost. poz :D 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]