banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jan 2011, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
tanka nit je napisao:
A čitao si, dakle, pa znaš da je suhoparno i neuzbudljivo! :D

Odoh do biblioteke uskoro po novu člansku karticu, a ovdje ima zanimljivih preporuka. :) Ne ovih suhoparnih i neuzbudljivih. :cat:

Ne, nisam čitao, gledao sam film (ju-huuuu! :cat: ), i po onom što sam vidio pretpostavljam da je knjiga glupa, suhoparna i neuzbudljiva, prosto zamišljaš Pattinsonovića i njegov teleći pogled :lol:

Nego, preporučuje li neko Domaćina takođe od Stefani Majer, dopala mi je ta knjiga u šake a o njoj slušam da je bolja i zrelija od Sumraka, međutim bojim se nekih feminističkih bljuvotina i dosade!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
ccc ovog Halperta :lol: daću ti ja "neku drugu" čitateljicu! :lol:
Nego, ja to ne bih čitala niti rizikovala da sam na tvom mjestu, ja bih tu knjigu poklonila Taliji. :lol:

Zoka, čini mi se da je isti omot na Kingovoj knjizi TO. Poznata mi je ta slika (kad sam je tražila prije po netu nailazila sam samo na sliku i opis, ali ne i na download).
Super što su je ponovo izdali. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Imam ja na kompu englesku ("It") i srpsku ("Ono") verziju u PDF formatu, srpsku imaš ovdje (mada je malo traljavo skenirana, tj. odrađeno prepoznavanje teksta)

Spoiler:
http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Stephen-King-Ono_3268

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 14:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' nije ONO nego TO :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D Upravo je skidam s neta, a sada odoh na temu Kome šaljete poljubac! :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 02:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Jan 2010, 18:56
Kako pronaći ključ n.g.tacker

8-)Pismeni sastav8-)
Lecenje upale vena

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 08:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Srpski manastiri u Hrvatskoj i Slavoniji od Dusana Kasica.Reprint stampan 1996.Naletih skoro slucajno.Jednostavno napisano ,fino i pregledno.Istorije nikad dosta.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Našao sam prekjuče na ulici Stepskog vuka za 3 marke što će reći da sada to čitam ponovo. Oduševio sam se tada pošto mi je to jedna od omiljenih knjiga ali uvijek se razočaram kako nema ništa više od Hesea da se kupi. Doduše jesam ovo kupio u Beogradu na ulici jer mislim da ovde ne bih našao ni ovo, u knjižarama nema ništa od Hesea uglavnom, a ako ima onda je to Sidarta ili Stepski vuk koliko sam ja skontao. Našao sam u Agori par Heseovih knjiga ali deda ih je zacjenio opasno... :(

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 11:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Bilo je u Kulturi od Hesea Knulp,Demijan,Igra staklenih perli,Sidarta,Stepski vuk i Narcis i zlatousti...Možda je bilo još nešto ali ne mogu da se sjetim...Morate shvatiti da ponuda u knjižarama zavisi prvenstveno od izdavača i potražnje.Masa ljudi dođe i traži knjige,a nema pojma da li su uopšte prevedene na naš jeziki ili ako jesu,to su izdanja od prije rata....a toge NEMA.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Bilo je u Kulturi od Hesea Knulp,Demijan,Igra staklenih perli,Sidarta,Stepski vuk i Narcis i zlatousti...Možda je bilo još nešto ali ne mogu da se sjetim...Morate shvatiti da ponuda u knjižarama zavisi prvenstveno od izdavača i potražnje.Masa ljudi dođe i traži knjige,a nema pojma da li su uopšte prevedene na naš jeziki ili ako jesu,to su izdanja od prije rata....a toge NEMA.

Očekivao sam te... :lol:
Ovako, bio sam u Kulturi na Bulevaru nekidan i našao sam samo Sidartu i Narcisa čini mi se, ne znam kakvo je stanje u Merkatoru. Avaj nije sve tako crno, tj. jeste ali nismo toliko loši s' obzirom da ni vani nisam uspio naću klasike. Uglavnom je u knjižarama u prodaji ono što se najviše čita, odnosno ono što je napopularnije pa onda npr. Dan Brown otima mjesta na policama dokazanim piscima. Shvatam da je poslovna politka na prvom mjestu kao i profit i nemam ništa protiv toga, otišao sam malo u offtopic ali ću se popraviti... :D

Inače dok nisam naletio na Vuka sam čitao Zelenu milju, tj. čitam i sad ali uporedo sa Vukom, stara navika. Dobio sam od drugarice na poklon prvi prevod na srpski jezik i definitivno je to jedan od najboljih poklona ikad! Zelena milja mi je u prvih 5 filmova i knjiga je došla kao šlag na tortu. Malo je teško čitati jer sam film pogledao bezbroj puta i onda mi se u glavi samo vrte likovi i situacije iz filma. Sledeće što bih volio naći je Iskupljenje u Šošenku ako je to prevedeno na srpski jezik. _zoka očekujem te ponovo... :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Našao sam prekjuče na ulici Stepskog vuka za 3 marke što će reći da sada to čitam ponovo. Oduševio sam se tada pošto mi je to jedna od omiljenih knjiga ali uvijek se razočaram kako nema ništa više od Hesea da se kupi. Doduše jesam ovo kupio u Beogradu na ulici jer mislim da ovde ne bih našao ni ovo, u knjižarama nema ništa od Hesea uglavnom, a ako ima onda je to Sidarta ili Stepski vuk koliko sam ja skontao. Našao sam u Agori par Heseovih knjiga ali deda ih je zacjenio opasno... :(

Gdje si kupio u Beogradu na ulici,na bulevaru ili kod filozofskog ?

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veljko je napisao:
Panzer je napisao:

Ispred filološkog.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Očekivao sam te... :lol:
Ovako, bio sam u Kulturi na Bulevaru nekidan i našao sam samo Sidartu i Narcisa čini mi se, ne znam kakvo je stanje u Merkatoru.
:D Mislim da nema sada ni u Merkatoru,malo nam je gužva bila oko otvaranja novih knjižara pa tek sad ide neka ozbiljnija nabavka knjiga..
Što se tiče Šošenka,mislim da se tu radi o priči Stivena (ili kako ljudi znaju reći Stevana) Kinga,ne o romanu...Na našoj wikici piše da se radi o romanu "Rita Hejvort i iskupljenje u Šošenku" ali na engleskoj je u pitanju novella što je nešto između priče i romana...Koliko znam,još uvijek nije prevedeno...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 12:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

veljko je napisao:
Panzer je napisao:

A znam te njuske ,posto sam i ja nekad valjao knjige.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2011, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
почео читати од хитлера , моја борба.
баш ме занима шта је тај лудак написао

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 08:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čitam od Paola Koelja "Pobjednik je sam". Dobra knjiga, odličano prikazano današnje mondensko društvo i krivi pogled na životne vrijednosti.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Slika

Bliže in sadržaj:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 20:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Slika

Tragicna sudbina lepotice Sofke

"Necista krv"
Borislav Stankovic

Spoiler:
Nosioci radnje ovog svevremenog romana, "Necista krv" , su likovi promasenog zivota, neostvarenih snova, bez prozivljene mladosti, pogresnih uverenja i poatrijarhalnog odgoja.

Sofka je glavni lik, radnja romana se vrti oko nje i bazira na njen zivot - ona je srediste zbivanja. Neobicne,savrsene lepote, drskog pogleda jako je privlacila ali istovremeno i plasila muskarce. Biserno bele puti,zanosnih oblina, duge bujne crne kose;jednostavno plenila je svojom pojavom. Aristokratskog drzanja, odgojena tako da misli da je iznad svih, da joj ostale devojke nisu ni blizu. Kada bi onako izazovno setala dvoristem ili stajala na kapiji, prodorno je posmatrala muskarce ne krijuci pogled, obraza rumenih zbog vrele krvi koja je tekla njenim venama. Cesto je nocu razmisljala o svojoj necistoj krvi, sanjala bi cudne snove od kojih se budila oblivena znojem, tesko disuci. Odrasla je sa majkom, dok je otac za nju bio stranac, jer je retko dolazio. Efendi Mita je retko dolazio, ali je jako voleo svoju kcer Sofku. Njena majka se trudila da svojoj jedinici nadoknadi svu potrebnu ljubav ali i materijalne stvari koje cine svaku devojku srecnom: raskosne haljine, ukrase... Dakle, lagodan zivot, zaduzivanjem kod nekadasnjih seljaka. Tako Sofka nikada nije osetila ni saznala koliko je zapravo njena porodica osiromasila. Kao i svaka devojka, mastala je o svom buducem suprugu, o braku iz ljubavi. Za nju je bio veliki sok kada je otac odlucio da je uda za dvanaestogodisnjeg decaka Tomcu. Njeni snovi su se srusili u trenu, najpre je kategoricno odbijala, ali kasnije svesno pristaje da se zrtvuje radi materijalnog spasenja svoje porodice, iz ljubavi i postovanja prema ocu. Njen zivot uz Tomcu bio je u jednom periodu jako srecan, pun ljubavi. Medjutim, otac joj po drugi put u zivotu rusi snove i remeti harmoniju. Njen zivot od trena kada je Efendi Mita trazio ostatak novca od Tomce, krenuo silaznom putanjom u beskraj. Trpela je ponizenja i udarce, cesto bivala u potpunosti opijena da bi pobegla od stvarnosti. Predala se svojoj necistoj krvi, pozivala sluge u svoje odaje... Deca su joj se radjala degenericna, bleda i bolesna. Necista krv se prenela i na njeno potomstvo. Spas vise nije postojao, kao ni izlaz iz te bolne situacije.

Jedan mlad zivot je unisten. I pre pocetka Sofka je dozivela kraj. Dozivela je tezak slom i vise se nije oporavila, niti se trudila da joj bude bolje. Predala se, izgubila svu svoju lepotu, izgubila svetlo na kraju tunela. Nemilosrdno je unistena kao zena, kao majka, kao individua. Zaista tragicna sudbina!

e-book

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 07:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

"Nečistu krv" smo morali u školi da čitamo, bila je sastavni dio školske lektire.

(Degenerična djeca su se rađala radi incesta koji tada nije bio rijetkost.)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Talija je napisao:
"Nečistu krv" smo morali u školi da čitamo, bila je sastavni dio školske lektire.

(Degenerična djeca su se rađala radi incesta koji tada nije bio rijetkost.)

ја се не сјећам да сам то читао у средњој школи, али једна моја другарица је то скоро читала и каже да јој је то била једна од занимљивијих књига и да има доста неке перверзије, секса и не зна се ко кога ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]