banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 205  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pretpostavljam da knjiga nije teška za skontati, samo je stvar da li neko voli takav žanr, takvu tematiku.
Dešavalo mi se da mi se neki "hitovi" koji su nahvaljeni ne sviđaju, ne zato što ih ne kontam, nego mi se ili ne sviđa stil pisanja, ili tema, ili me ne "dodirne"...
Pokušaću da je nađem na netu i da je "svučem", sad sam zainteresovana. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Talija je napisao:
Dešavalo mi se da mi se neki "hitovi" koji su nahvaljeni ne sviđaju, ne zato što ih ne kontam, nego mi se ili ne sviđa stil pisanja, ili tema, ili me ne "dodirne"...

Upravo. Meni je skoro jedan prodavac knjiga nudio jednu knjigu "de ovo procitaj ovo sad svi citaju, ovo je hit, dobra knjiga, svima se svidja.." ali dzaba kad mi se tematika knjige ne svidja.

Talija je napisao:

Mislis da je - skines -.. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Talija je napisao:

Mislis da je - skines -.. :D

Da da! :D

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Leona je napisao:
Reci da se salis?! :confused3:
Evo, bas me je sramota sto nisam skontala poentu price . :confused3: A jel' tebe sramota sto nisi skontao poentu Biblije? Nevjerovatno... :( zoka, iznenadjues me.
Nisi ni procitao knjigu a osudjujes je na osnovu samoanalize drugih ljudi i njihovog izbora knjiga. :-? Ja citam sve sto je zanimljivo. U koju li grupu ja spadam boze...

Meni se knjiga svidjela. Skontala sam je, nije teska za skontati, ko ima i malo mozga skontace o cemu se radi. Slazem se da knjiga nije WOW - nesto sto se MORA procitati... ne mora se, ali ako vec imas priliku za procitati je - procitaj.

Ne šalim se.Nisam nigdje pomenuo tebe.Rekao sam "dobar dio"....Možda sam trebao reći sam "dio"....
I kako ti znaš da ja nisam skontao Bibliju?Na osnovu čega si došla do tog zaključka?Ja samo vjerujem drugačije nego ti....Ti meni osuđuješ da osuđujem ljude da nisu nešto skontali,a znam ih sigurno bolje nego ti mene?Vidiš li ti neki paradoks tu?

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka

_zoka je napisao:
Leona je napisao:
Reci da se salis?! :confused3:
Evo, bas me je sramota sto nisam skontala poentu price . :confused3: A jel' tebe sramota sto nisi skontao poentu Biblije? Nevjerovatno... :( zoka, iznenadjues me.
Nisi ni procitao knjigu a osudjujes je na osnovu samoanalize drugih ljudi i njihovog izbora knjiga. :-? Ja citam sve sto je zanimljivo. U koju li grupu ja spadam boze...

Meni se knjiga svidjela. Skontala sam je, nije teska za skontati, ko ima i malo mozga skontace o cemu se radi. Slazem se da knjiga nije WOW - nesto sto se MORA procitati... ne mora se, ali ako vec imas priliku za procitati je - procitaj.

Ne šalim se.Nisam nigdje pomenuo tebe.Rekao sam "dobar dio"....Možda sam trebao reći sam "dio"....
I kako ti znaš da ja nisam skontao Bibliju?Na osnovu čega si došla do tog zaključka?Ja samo vjerujem drugačije nego ti....Ti meni osuđuješ da osuđujem ljude da nisu nešto skontali,a znam ih sigurno bolje nego ti mene?Vidiš li ti neki paradoks tu?

Pa dobro, ako ti poznajes licno taj "dobar dio ljudi" koji su procitali tu knjigu i svidjela im se, a na svijetu ih ima sigurno.... MILION... onda se duboko izvinjavam. Nisi napisao "dobar dio ljudi KOJE POZNAJEM" nego si rekao
Citiraj:
Mislim da dobar dio ovih što kažu da je super to kažu jer ih je sramota reći da su propustili da skontaju poentu

"Ovi sto kazu " je sirok pojam. Kad tako nesto kazes onda se odnosi na SVE koji tako kazu dok god ne naglasis koji "ovi".

A i ovo ti nije nesto
Citiraj:
To kažem jer vidim kakve knjige ti ljudi čitaju inače,mimo "Kolibe".

Mozes li i to pojasniti sta si mislio sa tim? Sta to znaci ako neko kupi Kolibu, a kod kuce ima Bibliju, Hessea , Castenadu, Dan Brauna i NIkolaja Velimirovica i neznam-ni-ja-sta-jos... ? Kakav je takav covjek po psihoanalizi, za tebe?

Poslednji put menjao Leona dana 20 Okt 2010, 12:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Joooj,jest' me nerviraš :D
_zoka je napisao:
Tweety je napisao:
KOLIBA - Wiliam P. Young , nisam još počela čitati, dobila je prije par dana.
Jel neko čitao?

Nisam čitao.....ali pošto prodajem istu mogu da ti kažem šta ljudi pričaju o njoj....Pola ljudi kaže da je knjiga super,pola da je smeće.Nisam do sada susreo nekoga ko je bio između,a prodao sam stotine primjeraka "Kolibe"....To je neka popularna psihologija umotana u formu romana,fol pogled na život će ti se promijeniti nakon čitanja te knjige....Ja sam skloniji da povjerujem ovima što kažu da je knjiga bezze....Mislim da dobar dio ovih što kažu da je super to kažu jer ih je sramota reći da su propustili da skontaju poentu.To kažem jer vidim kakve knjige ti ljudi čitaju inače,mimo "Kolibe".

Mislim da ovaj podebljani dio dovoljno govori na koga sam ja mislio.Na ljude koje srećem svakodnevno na svome radnom mjestu,neke znam godinama,neke sam upoznao u knjižari,većina njih su stalni kupci sa kojima često pričam o svemu,od knjiga,preko vremena,do sporta i politike...Nisam ni u jednom momentu spomenuo milione prodatih primjeraka...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka

Citiraj:
Joooj,jest' me nerviraš

Jel' ovo nova gramatika? :D :P

Dobroo... nema veze. Tebi tvoje , meni moje i mirna ...drzava. :D :)

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 17:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Tweety je napisao:
KOLIBA - Wiliam P. Young , nisam još počela čitati, dobila je prije par dana.
Jel neko čitao?

Ja jesam... Ono na zadnjim koricama sta pise o knjizi, prepricano... cinilo mi se zanjimljivim...
Procitaj je!
Meni se knjiga svidjela, ono malo je cudna... Ne mogu skontati da covjek na kraju oprosti liku koji mu je ubio kcer...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Od Kolibe sam odustala nakon 5 stranica, otprilike. :? Prijateljica i ja smo je počele čitati u isto vrijeme, a ona je bila oduševljena. E sad, nisam joj nešto povjerovala, jer nam se ukus, kad je o knjigama riječ, uglavnom ne podudara. :D Možda je nekad i pročitam, ako mi dođe pod ruke.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 18:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Po preporuci poceh citati Mefisto i zlatokosa od Srdjana Krstica...odustala bih vec na petoj strani, al' vjerujem u sud onoga ko mi preporuci knjigu. Jedva sam dosla do kraja. Iako ideja nije losa, mnogo je razvuceno sa nepotrebnim, ponegdje ponavljajucim opisima. Sticem dojam da ni on sam nije bas bio nacisto sta je htio da stvori.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 20:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Procitao Parferm Patrika Ziskinda... Zanimljiv romancic... Svidja mi se, nije zamorna za citanje, a i fabula je zanimljiva (do sad se nisam susreo s necim slicnim).

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 06:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Upravo pročitala "Dnevnik Bridžit Džouns" :D Ne sjećam se kad sam se više ismijala čitajući jednu knjigu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
meni su oba dijela filma simpaticna....jel knjiga prati film?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 13:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam gledala film, a potražiću ga na netu. :D Sad me živo interesuje koliko je knjizi vjeran scenario. :D

Ima i nastavak pa ću danas pokušati u biblioteci da nađem drugi dio tj. "Bridžit Džouns: Na ivici razuma".

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka

Jel' to onaj film sa Rene Zellweger kad drzi dijetu, pa smrsa, pa se udeblja..?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2010, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
E ljudi imam jedno pitanje. Znam da je malo offtopic jer nisam čitao ništa niti čitam već me zanima naziv jedne knjige. Ovako, radi se o nekoj vrsti enciklopedije demona, doduše ne baš enciklopije ali u njoj su opisani svi do sada poznati demoni, tj. oni koji su se spominjali od nastanka prvih religija pa do danas. Meni se čini da je to neko zagrebačko izdanje i možda se čak i zove knjiga "Demoni" ali ne mogu ništa da nađem pod tim imenom na internetu osim Dana Browna... :S

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 07:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Jel' to onaj film sa Rene Zellweger kad drzi dijetu, pa smrsa, pa se udeblja..?

Vjerujem da jeste, jer ona svaki dan mjeri kilažu, popijene alkoholne jedinice, popušene cigarete i pojedene kalorije. :D
U knjizi je Bridžit luzer neviđeni, ako išta može naopako da krene njoj će krenuti, njeni monolozi su krajnje komični, puni simpatične samoironije. Moram potražiti drugi dio kad vratim knjige, a pošto mi je ostala još jedna nepročitana strpiću se koji dan.

Sad čitam interesantnu knjigu "Istoričar" od Elizabete Kostove. Tek sam počela, za sada je interesantna, lijep stil pisanja.

Citiraj:
Istrazujuci mracne simbole, legende i nepoznate tekstove, tumaceci zlokobne sifre nastale u okviru srednjovekovne manastirske tradicije, u nemogucnosti da se suoci sa nevidljivom silom cije se postojanje skriva pod velom zagonetki i zastitom drevne moci Vlada Drakule, jedna zena se priblizila tajni sopstvene proslosti i suprotstavila iskonskom zlu.
Roman Elizabete Kostove je pustolovina monumentalnih razmera, nemilosrdna prica koja mesa cinjenice i uobrazilju, istoriju i sadasnjost, i odigrava se na sirokom planu od Oksforda, Amsterdama, Pirineja do Ljubljane, Dubrovnika, Svete gore, srednjovekovne Srbije, Vizantije i Budimpeste,Transilvanije, Vlaske i bugarskih pravoslavnih manastira; od pada Carigrada, osmanlijskih osvajanja Balkana i hodocasnickih puteva do komunistickih rezima iza nekadasnje Gvozdene zavese.

@Panzer, da nije ovo?

Enciklopedija Demoni i demonizaciji - Rosemary Guiley, John Zaffis
http://www.forums.wiaderko.com/hr/ksiaz ... affis.html

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 07:33 
joj meni je ta knjiga bila malo smor, procitala sam 4 strane, a i filma pogledala 10 minuta.. nisam tip za tu vrstu literature.. hahahah

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Talija je napisao:
@Panzer, da nije ovo?

Enciklopedija Demoni i demonizaciji - Rosemary Guiley, John Zaffis
http://www.forums.wiaderko.com/hr/ksiaz ... affis.html

Nije baš ta ali slično je, a i našao sam još neke pored ovde. Hvala... ;)

Ako neko zna na koju tačno knjigu mislim neka kaže, potraga traje i dalje. :)

Knjiga je malog formata, crna, na njoj naravno neki demon i hrvatsko je izdanje i mislim da je starija neka...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2010, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Da nisi naletio na neko izdanje Gecije?

http://www.donaldtyson.com/goetia0.html

Opisi demona su u poglavljima "Shemhamphorasch"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4092 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 205  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]