[quote="ajkula"]Hoces mi reci da je neko, kome je glavna preokupacija kako sastaviti kraj sa krajem i kako prehraniti porodicu, okupiran obilaskom galerija, kurseva ( koji se placaju), kupovinom instrumenata, itd?
U moje vrijeme ici u muzicku skolu je bila priviliegija, jer se to obrazovanje placalo + kupovina instrumenta. Skontaj samo koliko kosta jedna dobra violina, flauta a da ne pricamo o klaviru?
Onaj ko je kao dijete odgajan u tom duhu ako ima mogucnosti - te iste vrijednosti ce prenijeti i na svoje potomke. Postoje neki koji bi mozda i htjeli ali nisu u stanju. A vjerujem da ima i onih koji su se s vremenom "preorjentisali" na druge "kulturne" manifestacije
e vidis kad sam ja bila klinka isla sam u muzicku skolu,na moderni balet,casove jezika,sport...SVAKI vikend na neku djeciju predstavu ili makar neki djeciji film u kinu,prije polaska u skolu sam bila clan biblioteke i danas radije odvojim pare za neku dobru predstavu nego za kafanu,a sorry vecinace radije potrositi pare na krpice i da se proseta po nekom "fancy"mejstu a sto nisu procitali knjigu od osnovne skole nema veze,btw u Banjaluci se i danas organizuju kulturne manifestacije,izlozbe,koncerti koji se NE placaju ili su cijene minimalne,npr koliko vas zna za koncert u podne nedjeljom u Banskom dvoru,jeste li makar iz radoznalosti otisli to poslusati?