Jedan moj jaran je prije par mjeseci zajebao stvar kod neke cure, Jelena se zove, i pokusao je to da popravi. Sjeli smo tako, poceli da cugamo i razmisljamo... Palo nam je na pamet da ne bi bilo lose kad bi on otisao da joj otpjeva pod prozor neku pjesmu. I uradio je to. "Haljinicu boje lila...", cini mi se, nisam siguran. To je manje licilo na pjevanje a vise na ljubavni zov nilskih konja. Ili mozda zvuk koji prilikom parenja ispustaju hijene... Tako nesto. Jeleninom starom se nimalo nije svidjelo. Covjek je istrcao iz kuce, poceo da psuje i mlatara rukama. Ja i Ljubisa, taj moj jaran, smo pobjegli... Znaci, stvar se jos gore iskomplikovala... Sutradan smo se opet zestoko ucugali i odlucili za sprej. Kao da joj napisemo neki grafit, na jednom zidu, u njenoj ulici i tako popravimo stvar. Ljubisa je pisao jer ima bolji rukopis. Trebalo je da napise : " Jelena, izvini, ali ja te samo volim. Lj. ". Nije bas bila neka narocito duboka misao ali je barem bila iskrena. Cinilo nam se da Jelena voli iskrenost... Dovezli smo se autom. Ja sam cekao i slusao Peperse, Ljubisa je uzeo sprej i izasao da napise grafit ( on ima bolji rukopis od mene ). I, napisao ga je... Otisli smo srecni i zadovoljni kucama... Ujutro je Ljubisa poslao Jeleni poruku na mob. da obrati paznju na poruku na zidu, na lijevoj strani njene ulice. Zatim je dosao po mene da odemo i pogledamo rad. Na zidu je pisalo : " Jelena, izvini ali jaje samo volim. L". Dosta konfuzna poruka. Bilo smo trijezni i zbunjeni, obojica. I Jelenu je poruka prilicno zbunila. Nikako nije mogla da je shvati. Zatrazila je od Ljubise dodatno objasnjenje, ono u fazonu : sta je, jebiga, pisac htio da kaze... Ljubisa jos, nazalost, nije mogao da pruzi zadovoljavajuci odgovor i njihova veza se ugasila poput zvijezde padalice...
Nedavno smo napisali jos jedan grafit, ja i on, na zidu naseg fakulteta. "Otkad sam poceo drkati, sex mi vise nista ne znaci". Par ljudi se nasmijalo...
Jesam li provalio na kakve ste grafite mislili ?
Poz.
|