banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2002, 02:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...eto...pokrenuo sam temu grafita,vec jednom, no ljudi su me pogresno razumjeli... recimo da sada,konkretno, mislim na grafite tipa: uzmi 10 sprejeva i potrudi se na citavom zidu....
....pa..zimus sam... nacrtao sam dva komada na teniskom zidu kod dvorane Borik... nedavno sam posjetio mjesto sa svojom djevojcicom...grafiti su presarani kojekakvim potpisima... bez veze....

Treba li crtati grafite u BL? I za koga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2002, 12:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Apr 2002, 01:00
Ako je graffit o kojem ti pricas onda u redu... Zvrljotina je svima dosta. A opet i tu treba imati neke mjere... Jer, narodno pozoriste, bez obzira na sve, ipak treba ostaviti na miru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2002, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Mislim da je dio kulture grada Srpsko Sarajevo spomenik narodnom heroju Mihajlu Chvoru zajedno sa tragom pishanja po njemu.

Nervira me kad procitam na zidu neke zgrade ispisanom sprejom Avdo 1984. ili Davor '93. urezano na klupu u parku. To je totalno nemastovito. Glupo je cak. Mislim, koga uopste zaboli za nekog Avda ili Davora...

Grafiti su nesto drugo. Volim procitati dobar grafit bilo gdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2002, 13:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hari: Ovdje se govori (bar se pokusava) o graffitima koje je malo teze procitati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2002, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Jedan moj jaran je prije par mjeseci zajebao stvar kod neke cure, Jelena se zove, i pokusao je to da popravi. Sjeli smo tako, poceli da cugamo i razmisljamo... Palo nam je na pamet da ne bi bilo lose kad bi on otisao da joj otpjeva pod prozor neku pjesmu. I uradio je to. "Haljinicu boje lila...", cini mi se, nisam siguran. To je manje licilo na pjevanje a vise na ljubavni zov nilskih konja. Ili mozda zvuk koji prilikom parenja ispustaju hijene... Tako nesto. Jeleninom starom se nimalo nije svidjelo. Covjek je istrcao iz kuce, poceo da psuje i mlatara rukama. Ja i Ljubisa, taj moj jaran, smo pobjegli... Znaci, stvar se jos gore iskomplikovala... Sutradan smo se opet zestoko ucugali i odlucili za sprej. Kao da joj napisemo neki grafit, na jednom zidu, u njenoj ulici i tako popravimo stvar. Ljubisa je pisao jer ima bolji rukopis. Trebalo je da napise : " Jelena, izvini, ali ja te samo volim. Lj. ". Nije bas bila neka narocito duboka misao ali je barem bila iskrena. Cinilo nam se da Jelena voli iskrenost... Dovezli smo se autom. Ja sam cekao i slusao Peperse, Ljubisa je uzeo sprej i izasao da napise grafit ( on ima bolji rukopis od mene ). I, napisao ga je... Otisli smo srecni i zadovoljni kucama... Ujutro je Ljubisa poslao Jeleni poruku na mob. da obrati paznju na poruku na zidu, na lijevoj strani njene ulice. Zatim je dosao po mene da odemo i pogledamo rad. Na zidu je pisalo : " Jelena, izvini ali jaje samo volim. L". Dosta konfuzna poruka. Bilo smo trijezni i zbunjeni, obojica. I Jelenu je poruka prilicno zbunila. Nikako nije mogla da je shvati. Zatrazila je od Ljubise dodatno objasnjenje, ono u fazonu : sta je, jebiga, pisac htio da kaze... Ljubisa jos, nazalost, nije mogao da pruzi zadovoljavajuci odgovor i njihova veza se ugasila poput zvijezde padalice...

Nedavno smo napisali jos jedan grafit, ja i on, na zidu naseg fakulteta. "Otkad sam poceo drkati, sex mi vise nista ne znaci". Par ljudi se nasmijalo...

Jesam li provalio na kakve ste grafite mislili ?

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2002, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne.
Citiraj:
mislim na grafite tipa: uzmi 10 sprejeva i potrudi se na citavom zidu....

Vas dvojica definitivno niste tu upotrjebili 10 sprejeva :)
Ne pada mi nista drugo na pamet ali pogledaj http://www.graffiti.org/ pa ce ti biti jasno o kakvim je graffitima rijec.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]