gipsy_girl je napisao:
... i danas se desavaju svakakvi zajebi(da prostis

), a pogotovo prije 12 -13 godina,kad je takvo nesto bilo rijetkost, danas su mladi dosta upuceniji, no nikad nije dosta opreza , mislim da svaka djevojka narocito treba da procita ovu knjigu.....
Hm, cinjenica je da se manje znalo o tome (traffickingu) prije 12-13 godina, medjutim postojala je i tada razvijena trgovina bijelim robljem. U to vrijeme nije nas toliko pogadjalo, ali danas kad smo tranzitna i "regrutna" zona, vishe mediji pridaju paznju tome. Slazem se da svako treba procitati ovu knjigu.
gipsy_girl je napisao:
znas sta me zivicira kod gl. junakinje, to sto ona kao istice svoj sexipil, uteze se u uske stvari(dok je radila u Butiku),sve super konta i prozrije i flert svog gazde,ima decka , ima sex iskustvo,sama putuje po moru,
..... i da je zavedu dva obicna stranca sa takvom pricom

.... ....ali eto desava se i to....
Hm, da, to je i mene na trenutke nerviralo i bilo mi nelogicno. Ne toliko njen "nacin zivota" i shto su je zavela ta dvojica, nego kasnije po izlasku iz harema, uvijek je naglasavala kako su drugi ocarani, kako se oblaci u tako uske krpice i sl. Mislim, sve je to fino, ali da nije (jedne sitne majusne

) cinjenice da je prije toga bila iskoristavana(!!). Ali tesko ju mozemo u potpunosti shvatiti.
gipsy_girl je napisao:
e znas zasto sam ovo rekla umjesto da uziva u charima orijenta, zbot toga sto je cilelo vrijeme svog boravka u Dubaiju, vrlo cesto pricala kako joj je super, da uziva u bazenima, teratanama, modernoj odjeci, extra usluzi,putuje sa Gospodarom u Moskvvu,uziva u kupanju sa drugim curama, cak i sex svakih 20 dana sa Gospodarom joj prija, i da se fino osjeca(u nekim dijelovima pise i da joj je malo sexa....), a onda krene da kuka kako je ponizena, kako joj je uzasno i slicno....
Hm, tesko joj je suditi... Kako bih ja to protumacio: pokusala je pobjeci, skontala da ce (neizbjezno) provesti nekoliko godina u haremu, pa se na neki nacin "pomirila" s tim. Sve ovo shto si spomenula je otprilike ono shto je ona ocekivala od ponudjenog posla u Italiji (normalan i lagodan zivot). Na neki nacin, zivjela je taj period paralelno u dva dijela (da ne pishem, na dva kolosijeka). Prvi, kao zatvorenica u haremu, bez mogucnosti da odlucuje, i drugi, kao antiteža prvome, kad je uzivala u ponudjenom, da ne bi "pookla" zbog cinjenice da je zatvorena i iskoristena. Primjetio sam da se ta dva "dijela" smjenjuju, ali nikad ne mijesaju. Tesko je to ispravno komentarisati...
gipsy_girl je napisao:
Ne osudjujem ja nju, samo sam primjetila da nekako ona bi " i jare i pare".....

))
gipsy_girl je napisao:
e zbog toga je nisam sazaljevala , razumjela je jesam , ali nije u meni budila neku patnju i osjecaj tuge (kako me inace znaju dirnuti neke tuzne sudbe u knjigama...)....
OK, to je tvoje pravo, mnogi tako misle o ovoj prici. Medjutim, svaka sudbina je razlicita, kao sto i je svaki covjek razlicit...
eto..