Citiraj:
Нико није тражио да Станчески оде
БAЊAЛУКA - Почели смо да се захуктавамо и верујем да ћемо на премијерном сусрету у Широком Бријегу бити на висини задатка. Прикупио сам налазе од тестирања и лекарских прегледа и у суштини могу да будем задовољан. Играчи су се углавном придржавали упутстава које су добили за зимску паузу тако да немамо проблем са здрављем и вишком килограма.
Ово је истакао шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац Владо Јагодић који је од 15. јануара појачао интензитет рада. Он је нагласио да су његови играчи спремни за уводну фазу рада до 31. јануара за када је планиран одлазак у Aнталију.
- Оно што ме посебно храбри и радује је чињеница да нико од садашњих 27 играча који су ми на располагању није изразио жељу да оде из Борца до рока који сам им поставио како бих имао јаснију слику када је ријеч о кадру. То је потврда да радим с играчима којима је стало до дреса клуба и који су професионалци у правом смислу те ријечи - казао је Јагодић.
Зимски прелазни рок у БиХ почиње данас, а што се тиче појачања још није познато ко би могао да ојача редове јесењег шампиона Премијер лиге БиХ.
- Aко Бог да да већ првог дана прелазног рока ангажујемо појачање које смо планирали и да имамо бистру слику када је играчки кадар у питању. У том случају бисмо имали 28 фудбалера што значи чак и вишак, па би појединце прослиједили у друге клубове да се кале. У Aнталију ћемо водити 22 фудбалера и три голмана - јасан је Јагодић.
Прву тест утакмицу Бањалучани ће имати у суботу, 29. јануара, али још није познато име противника.
- Проблем је што још нико у околини није започео припреме тако да имамо мали проблем, али до 29. јануара биће све јасније. Наша жеља је да тог датума одиграмо утакмицу против лакшег ривала како би играчи лагано ушли у ритам пријатељских мечева. У Турској ћемо имати пет провјера, а по повратку прије генералке која је предвиђена седам дана пред старт првенства имаћемо још један тест - презентовао је план и програм рада Јагодић.
Према ријечима Јагодића, о именима противника размишља спортски директор Дарко Љубојевић који је тренутно у преговорима са неколико тимова.
Перица Станчески
Перица Станчески ће дефинитивно напустити бањалучки Градски стадион и преселити се у редове Жељезничара.
- Доказ да се Перица Станчески мени као шефу стручног штаба није јавио три дана довољно говори о његовом професионализму. Осим тога он је јасно показао колико му значи дрес Борца и за мене је то завршена прича - рекао је Јагодић.
Душко Сакан
Један од везних играча који је јесенас изнио велики терет је и Душко Сакан фудбалер од којег се на прољеће очекује још већи допринос у освајању шампионске титуле.
- Искрено пожељели смо се рада, још када дођу утакмице... Aтмосфера у екипи је добра, радимо професионално и желимо да се што боље спремимо за прољећна искушења. Биће тешко, сви ривали ће настојати да нас сруше као лидера. Вјерујем да ћемо одбити све нападе успјешно - истакао је Сакан.
http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... i-ode.html