Dobra je ideja, samo sam protiv dovodjenja Kalinica. Taj bi masno naplatio svoje usluge. Predlazem da Gunja

bude voditelj tog programa, ili neki drugi lokalni djilkos koji je sposoban da zabavi publiku.

Mozda bi bilo dobro da se u narednih nekoliko godina uvede i predstavljanje novih igraca ispred zapadne tribine. Mislim na ono kada se novajliji da lopta a on izvodi bravure sa istom. Naravno, bravure u skladu sa njegovim mogucnostima.
Ja bih sigurno dolazio na te prezentacije, a vjerujem da bi to uradilo barem jos 200-300 ljudi...
A evo i od mene nekih ciljeva koji bi trebali biti ostvareni u dogledno vrijeme:
Mi, na primjer, jos nemamo zvanicnu internet prezentaciju naseg kluba.
To bi, sa svim aktuelnim informacijama vezanim za klub kao i buducim aktivnostima, trebala biti jedna od stvari koja se moze i mora uraditi u skorije vrijeme. Cak i neki klubovi u BiH imaju svoje zvanicne stranice!
Takodje, Uprava bi trebala da pokrene neku vrstu, recimo, ljetnog kampa na kom bi se okupila djeca iz banjalucke regije (a i sire) i da se na taj nacin dovode najtalentovaniji u omladinsku skolu. Ovaj kamp bi se npr. mogao odrzavati 2 puta godisnje (proljece i jesen).
Naravno, tom kampu bi prethodila agresivna medijska kampanja, prije svega u manjim (seoskim) sredinama, jer je poznato da ta djeca uglavnom ranije sazriju od ove gradske. Dakle, na taj nacin mozemo dovesti i talentovanu i marljivu djecu istovremeno.
U sklopu ovoga smatram da bi trebalo "kaparisati" djecu i po osnovnim skolama. Tu lezi moguca igracka, ali i navijacka baza naseg kluba!
Poenta ovog mog posta je da nam je marketing na nezadovoljavajucem nivou u svim segmentima i to je neophodno promijeniti.
Svjestan sam da jos nije realno da se ove akcije i zadaci ostvare u potpunosti, ali vrijeme koje je pred nama zahtijevace konstantno koracanje unaprijed. Od necega se mora poceti...