banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 08:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120174 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 6009  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Dec 2010, 14:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
јан_де je napisao:
shoole je napisao:
Поређење лига је бесмислено! Могу се поредити по рецимо просјечној посјети, али тимове поредити по квалитету је немогуће.

Али ако већ поредите српску, босанску и хрватску лигу, једини репер је Европа. Погледајте шта су Жељо, Борац, Широки и остали у Европи посљедњих година, па то поредите са учинком српских и хрватских тимова у Европи.

Само ове године... Првак Србије лагано до Андрлекта, а онда против Андрлекта храбро, па се исплатило и упали су у Лигу шампиона. У Лиги нису узели бода, али да су се осрамотили, нису. Звезда испала од Слована, што јесте срамота. ОФК прошао прво коло, против Галатасараја играо пуно боље него што то резултат говори.

Хрвати имали два типа који су играли Лигу Европа. Динамо тукао Виљареал, Хајдук Андрлект.

А првак БиХ се осрамотио у Израелу, Борац испао од швајцарског друголигаша.

Наравно да српска лига и босанска лига нису небо и земља... али да су фудбалске лиге у Србији и Хрватској јаче од ове босанске, то стоји.

Како ће бити у будућности? Ја мислим да ће та разлика остати.
Зашто? Зато што се проблемом фудбала (и спорта уопште) неко бави у Србији и Хрватској, овдје је то слабо. Ова распала Звезда је добила спонзора и то Гаспром. Неће она играти полуфинале Лиге шампиона, али се бар неће брукати у Европи. Партизан функционише на свој начин. Говори се о приватизацији клубова, говори се о закону о спорту. Све је то мутно, али се то једном мора урадити.

Хајдук је коначно нечији, приватизован је. За сада то лоше функционише, али полако ће то доћи на своје. Динамо увијек има подршку града, мада и њега чека уређење имовинских односа.

Код нас? Стихијски, једноставно речено. Леотар је био првак док је улаган новац у њега, сад га нема. Сарајево нема предсједника и у великој су кризи, и финансијској. Борац сад стицајем околности има људе који гурају напријед. Али оно што је проблем за све ове клубове на дуге стазе је то што се не зна чији су, ко треба у њих улагати. У оваквој држави, нема се ко бавити спортом.

По чему то у Србији није све стихијски, осим у комустичким близанцима?
Каква је чар игре, ако 99% Србије навија за два клуба, а остали се ту онако лоптају чисто да попуне лигу.
У БиХ лиги се дешавају срања јер је читава држава срање.
Међутим та београдска трамвај лига не знам коме може бити занимљива за гледање. Дај да комунисти набију све по 5-0 и међусобно одлуче ко је првак.
Али џаба све, полако правда стиже лажне побједнике. Цигани кад год добију шамарчине у Европи од неких леватских клубова, за утјеху они имају Бари.
Угушени су велики центри као што су Крагујевац и Ниш, па то је срамота. Гдје је сад држва да помогне тим центрима. Ко их је*е, битно је да се "великани" препуцавају ко има више навијача и ко је узео колико титула.
Драго ми је да се макар код нас људи окрећу Борцу.

Daj ne lupaj gluposti ,bas su Zvezda i Partizan ugusili Kragujevac i Nis...pa ko njima brani da se razvijaju... da drzava pomaze zvezdu i partizan kao sto pricas nebi grcali u dugovima i sramotili se u evropi... Pravda stize lazne pobjednike?Ko su ti pravi pobednici?Fk Vojvodina :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Не свиђа ми се констатација о "комунистичким близанцима".
Прије рата су сви клубови били комунистички и прорежимски и на свим трибинама су се виориле петокраке.
Крајем осамдесетих Звезда и Динамо први постају "националистички" клубови док у Темпу (чини ми се) излази чланак гдје Вултуреси позивају на ЈУГОСЛОВЕНСКИ национализам.

У сваком случају, ситуација је данас таква каква јесте, Борац је српски клуб и мени је драго због тог. :D
Неко запиње за рефлекторе, молим вас људи, какви су то аргументи?
Велики број стадиона је већ реновиран и тек требају да се ставе рефлектори.
Неко је окачио линк:
http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudb ... rdima-UEFA

Један који се мени много допада и некако ме подсјећа на наш стадион (кад нам се споје трибине) је стадион Радничког из Крагујевца.

Slika

Нема рефлекторе! (још увијек) али је у бољем стању него 90 % стадиона у БиХ. :D

Свако воли и цијени своје, али мало реалности није на одмет.
Нисам залуђеник ЈСЛ како овде неки прозивају али по квалитету утакмица које сам имао прилике да видим ове сезоне имам право да тврдим да је квалитетнија. Такође сам мишљења да та лига неће губити на квалитету како неки прогнозирају, него да може бити само јача. Много се пара окренуло у задње вријеме, ради се доста на томе да се дигне квалитет, постоје јаки спонзори..постоји план, какав такав. Тотално сам против "београдизације", не свиђа ми се та прича и тај конт.. али није то тако како ми замишљамо. Имају и други клубови фину подршку навијача. Навијачи долазе са резултатом и то је опште познато.
Стање у БиХ је такво да се не можемо договорити око предсједника савеза. Све је исполитизовано.
Имали смо срећу да је ова власт одлучила да гурне нешто пара па да кренемо са реконструкцијом тог стадиона и направимо неки резултат. Супер, драго ми је због тог. Али Борац као Борац мора сам да проради, да сам нађе спонзоре а не да зависи од неког гузоње из владајуће партије.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 15:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ravnogorac je napisao:
Daj ne lupaj gluposti ,bas su Zvezda i Partizan ugusili Kragujevac i Nis...pa ko njima brani da se razvijaju... da drzava pomaze zvezdu i partizan kao sto pricas nebi grcali u dugovima i sramotili se u evropi... Pravda stize lazne pobjednike?Ko su ti pravi pobednici?Fk Vojvodina :lol: :lol: :lol:

Прорадило циганско срце, ха? :lol: Серем се на твој патриотизам према Борцу и БЛ. Чим се пецне по Жлезди, одмах скачеш. Да си такав на спомен Борца, боље би било. :roll:
Чуј ко њима не да да се развијају? Мој краљу, па београдизација је заступљена у свакој сфери друштва, па тако и у спорту. Зато и пропадају клубови из других дијелова Србије. Не кажем то ја, него остатк Србије(ван Београда). Срамота је да се из свих дијелова Србије уплаћују паре за ЦЗВ(на онај жиро рачун за моју Звезду). Зар не би било логичније да те паре неко да , да помогне свом клубу.

И ко је рекао да је Војводина прави побједник? Шта се ти губиш? :lol: Де се мало сабери :confused2:

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
djole BFC je napisao:
Ni ljudi sa manjim talentom ni vecim optimizmom - Banjalucani ...(shala :D )
Ako nam najbolji igrac u posljednjih 15 godina od rata ode u Vojvodinu (sve najbolje FKV) koja ne moze da se domogne Evrope i to tako da nas predju ko tolet papir dupe onda nema diskusije. Vule Trivunovic najbolji igrac pl ide za 150 hiljada evra, pa to je cijena nekog prosjecnog fudbalera u hnl i jsl !!!
Zanimljiva tema za razgovor, ali budite realni kad uporedjujete Borac sa velikom cetvorkom, u kakvom god da su trenutno stanju daleko smo iza njih, kao sto smo iza Rada, Ofk ili Spartaka koji je takodje igrao odlicno evropu...

Druga prica bi bila da u ovoj ekipi imamo Bilbiju, bracu Vranjes, Majkica, da je ostao Cupo ili da smo svojevremeno doveli M. Subasica (Olimpik) ili Zakarica, a bili smo za obojicu zainteresovani, ovako smo ispali neozbiljni i ostaje nam da ucimo na greskama.
AJ BORAC !!!

Upravo to, mislim porediti naše sportiste u Srbiji i naše sportiste u RS uopšte nije umjesno. JSL je dala: Vidića, Ivanovića, Kačara, Mrđu... A i sada u toj ligi čuči dosta potencijalnih, budućih Ivanovića, Vidića...
Pustite vi to što tamo nema publike, i što su oni kritički raspoloženi prema ligi. Beograd je metropola, imaju visoku ljestvicu kad je u pitanju kvalitet. Veća su država, ima više klubova, više dobrih trenera i može se izvući veći kvalitet. Kad naša privrede stane malo na noge biće to još mnogo bolje.

Liga vještačke tvorevine je samo najzanimljivija, liga Hrvatske najbolje upakovana i sa najboljom infrastrukturom a najkvalitetnija je bratska liga i tamo će kvalitet samo rasti. Jer kako raste kvalitet naših klubova u Srbiji koji igraju Evropu tako će rasti i kvalitet ostalih klubova lige koji igraju sa njima. Mene interesuje da i ovdje raste kvalitet Borca, na odličnom smo putu, a za ligu me zaboli.
P.S. Samo da jednom posjetite, ove bundžije, trening i da vidite uslove u kojima rade mlađe kategorije u RS i u klubovima Srbije sve bi vam se samo kazalo.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ajd ljudi pocnite da pisete o FK Borcu ovo je tema o njemu
Nemoj da svaku temu pretvarate u glupave rasprave.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:06 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Pa za tvoju info ja sam pogledao više treninga nego što ti i možeš da zamisliš... tačno znam gdje se radi i kako se radi, nije valjda da msiliš da BSK iz Borče, ili tamo neki Metalac za koga i neznam odakle je ima bolje uslove od Borca, pa pola ligaša u JSL čak nema ni stadione, to je zabrinjavajuće...
Pogrešna ti je percepcija niko ovdje ne veliča kvalitete Premijer Lige , nego samo pokazuje ljubav i pripadnost prema svom klubu, ja sam se sa tuđim stvarima oduševljavao kada sam imao 10 godina, danas sam svjestan i ko sam i šta sam i koji klub volim, ja nisam podvojena ličnost po tom pitanju...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne obraćam se ja nikome personalno, jednostavno se obraćam toj koncepciji koja se izdiferencirala i koju zagovara par forumuša.
Mi se tresemo u koje god selo odemo u goste u ovoj ligi, a kao igrali bi ravnopravno sa "bg mangupima" iz Rada, OFK ...

Podržavamideju nekog gore ko je rekao da treba igrati s njima što više prijateljskih, jer smo navikli da se svi naguze kad dođu na Gradski a onda kad dođe iole ozbiljniji evropski klub i malo nas pritisne na Gradskom ne znamo kud teramo.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Ovo saopštenje prođe prilično nezapaženo,a radi se o velikom problemu za naš klub.

Posebno mi je glupavo ovo obrazloženje da je Tegeltija napustio klub zbog obaveza u Osnovnom sudu,kao da i ranije nije imao obaveze u Sudu :( On je bio jedan od najaktivnijih tamo,i pun entuzijazma.

Ko zna o čemu se tu radi,i šta se iza brda valja.Bilo kako bilo-NE VALJA!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Upravo tako Šlageru ovdje prica o kvalitetu liga iz okruzenja a nama dug milion maraka
Jeb... Dzo nas je kostao preko 100 000 pa to je da se ubijes ...
Ne znam kako se ovo moze rijesiti posebno jer znam koliko je Glisa tvrdoglav

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:30 
Bič božji
Bič božji

Schlager je napisao:
Ovo saopštenje prođe prilično nezapaženo,a radi se o velikom problemu za naš klub.

Posebno mi je glupavo ovo obrazloženje da je Tegeltija napustio klub zbog obaveza u Osnovnom sudu,kao da i ranije nije imao obaveze u Sudu :( On je bio jedan od najaktivnijih tamo,i pun entuzijazma.

Ko zna o čemu se tu radi,i šta se iza brda valja.Bilo kako bilo-NE VALJA!

Zbog obaveza u osnovnom sudu koji je i donio presudu zbog koje klub može biti u ogromnim problemima...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da stvar bude i gora on je predsjednik tog suda, pa zar se neki dan nije prihvatio neke funkcije tamo u BSK kao predstavnik Borca, da koordiniše neka pitanja...
Vjerovatno su ga zato i uzeli da im sređuje te presude, čovjek kad je vidio o čemu se radi nagulio

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:36 
Bič božji
Bič božji

Borac u srcu je napisao:
Da stvar bude i gora on je predsjednik tog suda, pa zar se neki dan nije prihvatio neke funkcije tamo u BSK kao predstavnik Borca, da koordiniše neka pitanja...
Vjerovatno su ga zato i uzeli da im sređuje te presude, čovjek kad je vidio o čemu se radi nagulio

Zar je predsjednik, aaaaaaaa... Ma možda nije nagulio...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ja dobro razumijem ta presuda je donesena zbog propuštanja klubskog zastupnika uopšte da odgovori na tužbu i da suprostavi kontra argumente njima, pa je u suštini nenapadnut zahtjev Džaje i usvojen kao takav. Treba razmisliti o tužbi za naknadu štete protiv ljudi koji su tada bili u klubu i koji su bili zadužene da brinu o tim stvarima.
Vjerovatno je to neka sprega tih naših i ovih iz Džaje, neće te pare otići djeci na poboljšanje uslova nego lopovima. Zato ih treba pritisnuti tužbama

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:43 
Bič božji
Bič božji

Borac u srcu je napisao:
Ako ja dobro razumijem ta presuda je donesena zbog propuštanja klubskog zastupnika uopšte da odgovori na tužbu i da suprostavi kontra argumente njima, pa je u suštini nenapadnut zahtjev Džaje i usvojen kao takav. Treba razmisliti o tužbi protiv ljudi koji su tada bili u klubu i koji su bili zadužene da brinu o tim stvarima

Ma možda sam ja glup, ali zar Borac nema pravo žalbe na presudu uz obrazloženje da klub tada praktično nije ni postojao, ako se računa da je protekao rok za žalbu, onda klub treba da se žali na višu sudsku instancu, pa tako redom dok stvar ne istjera na čistac, a onda pokrenuti tužbe protiv ljudi koji su sigurno u talu sa tim smrdljivim Glišom...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
У једну руку ово саопштење има и добру страну..
Доста дугова од предходне управе је вратила ова,ех сад да се некако договорити са Џајом то би било добро :) и са електрокрајином :)
2.5 мил је укупни дуг клуба

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Mislim da je ipak veci jer ima dug prema Poreskoj i struja je sama oko dva miliona cini mi se ... Nisam siguran nemojte ovo uzimati 100 posto

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma to i jeste problem nema žalbe ako je presuda donesena zbog propuštanja naših predstavnika da uopšte učestvuju u postupku i da odgovore na tužbu. To se onda smatra na neki način kao da su pristali na njihov zahtjev.
Jedino se može uputiti prijedlog za vraćanje postupka na početak, i da se ponovo održi ročište a presuda stavi van snage, ali moramo imati debele razloge da potkrepimo da niko od zastupnika kluba nije iz opravdanih razloga mogao da se odazove na to ili ta ročišta. E tu bi možda mogao Tegeltija da uleti sa nekim štelama. Pitanje je i koliko je prošlo vremena od donošenja presude možda je prošao rok za naše "žalbe"

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:53 
Bič božji
Bič božji

Pa opet kažem, treba se žaliti na višu instancu, evo od skora postoji i trgovinski sud koji je valjda i nadležan za takve i slične parnice... Možda je Tegeltija podnio ostavku zbog sukoba interesa, nadam se da će pomoći klubu...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Da li ću ja doživjeti vlasničku transformaciju Borca i politiku čistih računa,a ne da stalno moram kontati ko je sa kim u talu i ko se u šta ugrađuje na štetu kluba?

Ne vjerujem....

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 16:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

To nece ni nasa djeca i ne samo u Borcu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120174 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 6009  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]