banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 19:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ovi pokazatelji iz Srbije nisu toliko relevantni, zavaravaju jer prosjek izvlači svakom timu utakmica sa Zvezdom ili Partizanom, a inače 6-7 utakmica u kolu, sem ovog dvojca jedva nabiju na 2 000 zajedno.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
Borac u srcu je napisao:
Evo i ovo:
Hajduk Split - 66 000 na 9 domaćih tj. 7333 u prosjeku
Dinamo Zagreb - 30 000 na 9, prosjek 3333
Rijeka - 25 000 na 9, prosjek 2 777
Osijek - 23 000 na 9, prosjek 2 555
Split - 19 800 na 9, ili 2 200...
O Crnoj Gori ne treba trošiti riječi, jedva skupe par stotina, a o stadionima ... Nisam vidio gori stadion u nekom glavnom gradu nego onaj u Podgorici

Imali smo prosjek ko Dinamo samo sto je Dinamo jedno pola sezone igrao bez BBB al svejedno malo je za njih

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo i ovo da kompletiramo:
1. Željezničar - 28 000 ili prosjek 4 000
2. Sarajevo - 30 000 ili po meču 3 750
3. Borac Banja Luka - 23 700 ili po utakmici 2 962
4. Zrinjski - 17 800 ili po meču 2 225
5. Čelik - 12 500 ili po meču 1 785
6. Široki - 5 800 ili po meču 828

Ja sam uvijek mislio da BiH ima najveću posjetu u regionu ali sad kad sam malo detaljnije analizirao ove tabele nije baš tako, Hrvatska ima najveću posjetu. Hrvatska ima i najbolje stadione i najbolji sajt lige i najbolje finansije ali i najbolje rezultate klubova u evropi ove godine, najviše stadiona sa reflektorima...

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Citiraj:
Oko 30 sumnjivih utakmica

Njemačko Tužilaštvo već duže vrijeme sprovodi istragu vezanu za kladioničarsku mafiju i namještanje utakmica širom Starog kontinenta, u kojima udio imaju i fudbalski mešetari iz BiH.

Među ostalima, Tužilaštvo u Bohumu je još sredinom oktobra dostavilo materijale i Tužilaštvu BiH s dokazima i imenima osoba koja se spominju u dokaznim materijalima njemačkog tužilaštva.

Materijali broje više od 300 stranica u kojima su detaljno opisani svi događaji vezani za namještanje utakmica u BiH.

- Prije dvadesetak dana u Tužilaštvo BiH stigao je materijal iz njemačkog regionalnog Tužilaštva u Bohumu koje već mjesecima vodi istragu o aferi namještanja rezultata utakmica širom svijeta. Njemačke kolege su našim tužiocima poslali dosje s nekoliko stotina stranica u kojem je sadržan inkriminirajući materijal o sumnjivim rezultatima utakmica koje su igrane u domaćem prvenstvu, ali i rezultata nekoliko prijateljskih i službenih mečeva koje su ovdašnji klubovi igrali u inostranstvu - kaže izvor "Fokusa" iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su klubovi iz Federacije BiH, ali i iz Republike Srpske.

- Na listi njemačkih istražilaca nalazi se "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, zatim "Travnik", "Posušje", "Orašje", "Laktaši", a sumnja se na još tri ili četiri naša kluba koja su igrala međunarodne utakmice. Pod lupom istražilaca su međunarodne utakmice koje su ovi klubovi igrali u posljednje dvije ili tri godine, a osim ovih utakmica predmet istrage su još neki mečevi igrani u okviru Premijer lige BiH. Prema podacima do kojih smo do sada došli, riječ je o tridesetak sumnjivih utakmica o kojima će istragu ovih dana voditi u Tužilaštvu BiH, te istražioci policije FBiH. Naime, materijal koji je dostavljen kao osnova za istragu i eventualno podizanje optužnica prvo je dostavljen Tužilaštvu BiH. Kako je to procedura nalagala, iz Tužilaštva je proslijeđen na pregled i obradu u SIPA, ali direktor te agencije, Mirko Lujić, je materijal proslijedio u federalno MUP.

Istražioci ove institucije prihvatili su vođenje istrage, ali veliki problem im predstavlja činjenica da su među klubovima koji se pominju u aferi i neki iz RS, tako da je jasno da će istraga morati biti koordinisana između ova dva policijska tijela - dodaje naš izvor.

Informaciju da je materijal iz Tužilaštva u Bohumu stigao na adresu Tužilaštva BiH, potvrdio je i portparol, Boris Grubešić.

- U Tužilaštvo BiH stigli su materijali na njemačkom jeziku vezani za namještanje utakmica i kladioničarsku mafiju. Tužilaštvo BiH dodijelilo je tužioca koji će istražiti ovaj slučaj - rekao je Grubešić.

Uviđajem u dokumenta najčešće se spominju imena, Mario Cvrtak, Deniz Celik, Anto Šapina i Tun Akbuluat. Međutim, navode se i imena ljudi iz bh. fudbala, kao što je predsjednik "Travnika", Dževad Bećiragić, zatim trener ove ekipe Nedžad Selimović, nekadašnji sudija Premijer lige BiH Mevludin Efendić, te igrači klubova "Travnik", "Orašje", "Laktaši" i "Posušje".

U ovim dokumentima najčešće se spominje ime nekadašnjeg predsjednika Slavije Slavka Tošovića, koga je bivši Visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun još 2004. godine smijenio sa svih političkih funkcija zbog pomaganja u skrivanju Radovana Karadžića.

Osim gore nabrojanih osoba, na listi osumnjičenih za nečasne radnje su i dvojica neimenovanih igrača "Slavije", pod nadimcima Drago i Kuna, te doktor ekipe iz Istočnog Sarajeva i kuvar ove ekipe. Navodno je doktor "Slavije" dobio zadatak od kladioničarske mafije da podmiti kuvara u hotelu u kojem su odsjeli fudbaleri "Košica" u susretu pretkola Kupa UEFA 30. jula prošle godine, kako bi ovaj slovačkim fudbalerima stavio opijate u hranu jer je kladioničarskoj mafiji bila potrebna pobjeda "Slavije" u ovom susretu. Istražioci Tužilaštva u Bohumu tvrde da je kuvar pristao uzeti mito u visini od tri hiljade evra.

Očigledno klupko se tek počinje odmotavati, a Tužilaštvo BiH kreće sa istragom u kojoj će imati na raspolaganju sve materijale koje posjeduje i Tužilaštvo u Bohumu, pa bi predstojeća 2011. godina mogla biti veoma nezgodna za određene ljude u BiH.

Panić namjestio još jednu utakmicu

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Lihtenštajna i Finske po svemu sudeći bila je namještena uz pomoć doživotno suspendopvanog bh. sudije Nove Panića.
Ovu informaciju na ročištu na sudu u njemačkom gradu Bohumu potvrdio je i prvooptuženi Hrvat Mario Cvrtak.

- Utakmica između Lihtenštajna i Finske je namještena uz pomoć sudije Nove Panića - rekao je Cvrtak koji je optužen za namještanja utakmica uz pomoć ostatka kladioničarske mafije.

Međutim, za sada nema više informacija o upletenosti Panića i okolnostima pod kojima je ovaj meč lažiran. Panić je u spomenutom susretu u 74. minutu svirao penal za Finsku, kojeg je u gol pretvorio Jari Litmanen, a samo minutu kasnije na 1:1 je izjednačio Mikele Polverino. Panić je do kraja susreta iz igre isključio Martina Buhela, a rezultat je ostao 1:1.

Panić je prije nekoliko mjeseci doživotno suspendovan od strane UEFA, nakon što mu je dokazana krivica da je primio 50.000 evra kako bi namjestio rezultat u susretu U-21 reprezentacija Švajcarske i Gruzije 18. novembra prošle godine.

http://www.fokus.ba/nov/index.php?optio ... ws-display

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 00:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
A nije im sumnjivo sto je u nedjelju u Italiji na utakmici Como-Spal kvota na dvojku pala sa 2,20 na 1,10???!! Naravno,zavrseno je 2-3,i to nije sumnjivo,samo su sumnjivi u BiH i Hrvatskoj,mater im yebem evropsku postenu! Ili sto pred kraj Serie A bude hiljadu puta kvota na X 1,30 ili 1,40 i naravno zavrsi nerijeseno,cak i derbi Roma-Lazio prije dvije godine!
U sve i jednoj evropskoj ligi se namjesta isto kao i kod nas,budite sigurni da namjestanje nije samo nas specijalitet.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 09:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
A nije im sumnjivo sto je u nedjelju u Italiji na utakmici Como-Spal kvota na dvojku pala sa 2,20 na 1,10???!! Naravno,zavrseno je 2-3,i to nije sumnjivo,samo su sumnjivi u BiH i Hrvatskoj,mater im yebem evropsku postenu! Ili sto pred kraj Serie A bude hiljadu puta kvota na X 1,30 ili 1,40 i naravno zavrsi nerijeseno,cak i derbi Roma-Lazio prije dvije godine!
U sve i jednoj evropskoj ligi se namjesta isto kao i kod nas,budite sigurni da namjestanje nije samo nas specijalitet.

Slazem se sa ovim

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Jeste sistem 3 za 3 prisutan ama bas u svakoj ligi na zemaljskoj kugli...al premijer liga bih definitivno prednjaci...pa pola utakmica mi je muka ici gledati jer unaprijed znam pobjednika...zato raja i ne dolazi na stadione...daj boze da to uefa do kraja raskrinka mada ne verujem jer tesko da bi i jedan klub ostao cistog obraza...

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 14:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Ravnogorac je napisao:
Jeste sistem 3 za 3 prisutan ama bas u svakoj ligi na zemaljskoj kugli...al premijer liga bih definitivno prednjaci...pa pola utakmica mi je muka ici gledati jer unaprijed znam pobjednika...zato raja i ne dolazi na stadione...daj boze da to uefa do kraja raskrinka mada ne verujem jer tesko da bi i jedan klub ostao cistog obraza...

A nije ti muka ici u Beograd na utakmice gdje se zna unapijed ko osvaja ligu, bjez seljo, sta ti znas o premijer ligi... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 14:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ravnogorac je napisao:

Pa vise blamaza ima u Hrvatskoj i Slovenackoj ligi

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sam_protiv_svih je napisao:
Ravnogorac je napisao:

A nije ti muka ici u Beograd na utakmice gdje se zna unapijed ko osvaja ligu, bjez seljo, sta ti znas o premijer ligi... :angry4:

Vidim da se tvoj rijecnik svodi na seljo,teheranlije i slicne nebuloze,stoga me zaobidji plitki ume.Ovaj topik o borcu je veoma posecen i zato nemoj svojim glupim komentarima da ga trujes,ako ti se vec ne svidja moje misljenje ostavi ga na pp.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kad smo već kod rječnika, neko gore je koristio riječ - raja. Daj razmislite malo šta pišete, nema ovdje nikakve raje, jel znate šta je raja i odakle potiče ta riječ.

Poslednji put menjao Borac u srcu dana 18 Dec 2010, 23:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 18:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evropski Borac je napisao:
Ravnogorac je napisao:

Pa vise blamaza ima u Hrvatskoj i Slovenackoj ligi

Jeste i u hrvatskoj ima dosta namjestaljki ...ali ipak nema toliko domacinskih pobjeda kao u bih i toliko dosudjenih penala za domace ekipe...jos pri tom komicnih intervencija golmana i prelaza iz 1-2 iz 2-1 i jos one utakmice tipa zeljo-zepce 1-2 pa da se covjeku zgadi fudbal.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Borac u srcu je napisao:
Kad smo već kod riječnika, neko gore je koristio riječ - raja. Daj razmislite malo šta pišete, nema ovdje nikakve raje, jel znate šta je raja i odakle potiče ta riječ.

раја - немуслимански поданици у некадашњој Турској, углавном хришћани, који су били подложни плаћању харача. сиротиња, презрени сталеж. у новије доба израз са добре другове, најчешће познанике из насеља.

Ти имаш неку другу дефиницију?

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dakle i sam vidiš ključne riječi - Turska, podanici, sirotinja, ljudi drugog reda...
Lično ne koristim bilo šta što asicira na Turke i taj mračni period. Ajd što u Sarajevu to koriste i razumljivo je ali imaš riječi poput - narod, ljudi, prijatelji, drugovi, građani, populacija, i još mnogo adekvatnih izraza, sve zavisi u kojem kontekstu koristiš.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
овај господин ће свима да суди!!!!!!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
:D najnovije pojacanje :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 19:39 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Sad kad je i rijec raja postala nepristojna ne znam kako cemo sad zvati kad igramo raja protiv raje,ili kako cu zvati ove klince iz naselja koje sam dosad zvao "mala raja"? :cry:

Izgleda od mene nikad nece postati "savjestan Srbin" :mad:

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Dokolica nam polako ubija ovaj forum. Izgleda da u klubu sve cvijeta kad ste se počeli raspravljati oko termina 'raja'. :confused2:

Dobar dio fudbalske raje ima razne kombinacije o napuštanju kluba. Nažalost, često imaju dobar razlog u neisplaćivanju zarađenih plata i premija, pa klub dolazi u situaciju da je bolje da ih pusti nego ponovo da se vuče po sudovima na kojima često gubi sporove sa pomenutom rajom.

Ravnogorac nema potrebe da nam ti, kao deklarisani navijač Crvene Zvezde, držiš predavanje o bilo čemu. Puno više 'štela' i sličnih stvari ima u klubu za koji navijaš. Neću pominjati kumovske veze kao i 'sveprisutno' udruženje veterana koje je donijelo puno 'dobrih' stvari Crvenoj Zvezdi i srpskom fudbalu. Ipak je ovo tema o FK Borac Banjaluka. Pusti ti nas da se mi i dalje 'gadimo' nad ovim našim klubom a ti uživaj u fudbalu kluba za koji navijaš.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Borac u srcu je napisao:
Dakle i sam vidiš ključne riječi - Turska, podanici, sirotinja, ljudi drugog reda...
Lično ne koristim bilo šta što asicira na Turke i taj mračni period. Ajd što u Sarajevu to koriste i razumljivo je ali imaš riječi poput - narod, ljudi, prijatelji, drugovi, građani, populacija, i još mnogo adekvatnih izraza, sve zavisi u kojem kontekstu koristiš.

видиш,ја сам ријеч РАЈА почео да користим давно давно.......прије 20 и кусур година,када је мало ко у граду знао и размишљао о турцима,техерану и сл.....и још једна ствар,ја говорим СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ,према томе,ово значење које је понуђено,не држи воду,јер је објашњење дато за ТУРСКУ ријеч :D
и за крај,када си ти први пут чуо-употријебио ову ријеч,и како коментаришеш и користиш масу других ријечи које не морају бити турског поријекла,већ њемачког,енглеског,талијанског......далеко од тога да нам они нису,историјски гледано,учинили ништа лоше.....

угл,провјерене инфо,једино вуле има конкретну понуду која се разматра,укупна вриједност трансфера је око 150000 евра,не више....ово остало је пресеравање од стране медија,пузи,авдука,стево и сл......сви остају у борцу,као и станчески......

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 20:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2009, 08:16
а ако већ говориш о томе шта је српско а шта не, зашто онда пишеш латиницом!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120160 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]