tatamata je napisao:
Ja kazem opet,greska je vec napravljena,po ko zna koji put,sa potpisivanjem tih ugovora,jednogodisnjih,i to je to...Nikako da se opametimo!
Dakle ako dodju ponude,konkretne,i sto je najzalosnije,ne moraju biti dobre,budite sigurni da ce Vule,Stevo i ko god ima ugovor do ljeta,otici sad na zimu.Ima tu opcija,na primjer,da im se kaze(zamoli) da produze ugovor,da se strpe do ljeta,odigraju Evropu i onda ih utrpamo za masne pare,plus budemo sampioni.Ali nesto cisto sumnjam da su igraci spremni na tu vrstu dogovora,sto je zalosno,jer bi tako pomogli i sebi i klubu.Al ne,oni samo gledaju da sto prije pobjegnu.Druga opcija da se proba na silu,da im se zaprijeti,da ako ne poroduze ugovor da ce grijati klupu do ljeta,nece igrati,pa nek idu besplatno,medjutim ne vjerujem da ce i to upaliti,igracima trebaju utakmice naravno da zadrze formu.Stvarno covjek nije pametan u ovakvim situacijama...
Pa dokle vise ova seljacka politika,stvaranje ekipe,stvaranje kaznene ekspedicije citavu polusezonu,onda rasprodaja kostura ekipe,onda losiji rezultati na proljece,znacajan pad na tabeli,i na ljeto opet novi krug,dovodi pojacanja,moli boga da ce proraditi,da ce se naci novi Nikolic,novi Kajkut,novi Stanceski,novi Bilbija,novi Vule...nebitno.
Sto se Vuleta tice,on je davno prekucao nasu ligu,i bas zbog toga ga ne bi trebalo dati za sicu neku,ni slucajno!Njegova trzisna vrijednost je 700 000 EVRA!I ako ga ne prodamo bar za polovinu toga dakle 350 000evra,nismo nista napravili po mom misljenju...
Ove ostale tipa,Stevo,Vukelja,Stanceski...za njih se uvijek moze naci adekvatna zamjena,i u slucaju finih parica,neka idu,ali bogami Vuleta ne mogu prezaliti.
Ma ja mislim da ni Vule nije nezamjenjiv, on je većinu svojih utakmica odigrao na iskustvo, a eto ako baš hoćeš ja ću ti reći svoje mišljenje da on mene uopšte nije impresionirao svojom igrom, znači ponoviću ti da bi za mene veći problem bio odlazak Lea ili Avduke , nego njegov, sada govorim samo o odbrani jer je to dio tima kojem treba najviše vremena za uigravanje...