banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 13:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2010, 00:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Banjalucki_Behar je napisao:
Uhhh kako me spuca nostalgija, kakva su to ljepa vremena bila, pred utakmicu sa Proleterom cjeli grad je disao za Borac, neopisivo nesto. Sjecam se kako smo se danima spremali za utakmicu. Sjeti se dana kada smo isli u Mostar i po povratku stadosmo pred Jablanicom, ono tamo gdje se peku janjadi na svakome cosku, i naravno ono 5-6 janjadi sto je bilo vec peceno "rastrgasmo" u sekundi :D :D . Istrca gazda, i gleda kako mi vec "uveliko" degustiramo svjezu janjetinu, i povika "LESINARI", i od tada nosimo ovo ime. Prolaze mi slike slike dragih prijatelja kojih danas vise nema, ali zauvjek ostaje ono nase Banjalucko.

Danas su dosla druga vremena, uslo se lagano i u godine, ali ljubav prema jedinome klubu uvjek je tu, sa istim zarom i uvjek ce ostati.

Први твој пост који ми се свиђа... :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 00:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009, 14:16
Banjalucki_Behar je napisao:
Uhhh kako me spuca nostalgija, kakva su to ljepa vremena bila, pred utakmicu sa Proleterom cjeli grad je disao za Borac, neopisivo nesto. Sjecam se kako smo se danima spremali za utakmicu. Sjeti se dana kada smo isli u Mostar i po povratku stadosmo pred Jablanicom, ono tamo gdje se peku janjadi na svakome cosku, i naravno ono 5-6 janjadi sto je bilo vec peceno "rastrgasmo" u sekundi :D :D . Istrca gazda, i gleda kako mi vec "uveliko" degustiramo svjezu janjetinu, i povika "LESINARI", i od tada nosimo ovo ime. Prolaze mi slike slike dragih prijatelja kojih danas vise nema, ali zauvjek ostaje ono nase Banjalucko.

Danas su dosla druga vremena, uslo se lagano i u godine, ali ljubav prema jedinome klubu uvjek je tu, sa istim zarom i uvjek ce ostati.

a poslje proletera ulazak u 1.ligu i prva tekma s partizanom,poraz 1-2 :( moj prvi susret s borcem.21 godinu je proslo :roll: svaka čast behar,šlager,rba...ali ni moj staž nije za baciti :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 00:47 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
A svinjska glava pod bijelim brijegom...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 00:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
batica je napisao:
Čađo je napisao:
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Kada nas već puca nostalhgija, hm hm hm

http://www.youtube.com/watch?v=3BkeFECv ... re=related

I sa zapada HU, HU, HU, HU, HU

cuje se i Schlager kako galami goooool :D

Nazalost,ne cuje se Slager jer je tu utakmicu protiv Proletera Schlager krisom slusao na raspalom tranzistoru na strazi ispred komande Garnizona u Prishtini :( :( Jos tad sam rekao,kad sam prezivio onaj radio-prenos izvodjenja penala na toj utakmici,da cu dozivjeti sto godina!! Plakao sam kao malo dijete nakon toga,a ta dva sata straze su mi prosla kao minut. Da su Siptari tada znali koliko sam "budan i savjestan" na strazi,mogli su komotno doci i pobiti i mene i generale :D

PS Obje na Kosovu i Metohiji tog proljeca sam uspio pogledati,u Pristini su komanda Garnizona i stadion na sto metara,odmah pored dvorane Boro i Ramiz,tako da nije bilo problema,ali sam u Prizren,na mec protiv Lirije morao pobjeci (Iako su bili nemiri i svaki dan je bilo mrtvih tog proljeca 1989,Slobo donio novi Ustav,ukinuo autonomiju Kosovu i Metohiji,a svi Siptari se digli na ustanak),ali me raja iz cete dobro pokrila,pa nisu starjesine ni skuzile kad sam se navece vratio...Uhhh,ne bi niko ni znao da sam bas zbog Borca izgubio glavu,da bar jednoj tribini na Gradskom daju ime po meni :D

Poslednji put menjao Schlager dana 20 Nov 2010, 00:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 00:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Хахах, Шлагеру легендо! Уживање је читати ове приче, свака вам част свима!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 01:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
A kako su lešinari dobili ime pročitajte u ovom interview-u:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... en&ct=clnk

Potražite cached dio pri dnu stranice. Nekako više vjerujem Dragišiću nego nekim 'cvijetovima'.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 02:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Zar nije po ptici: http://en.wikipedia.org/wiki/Vulture

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 09:17 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
AJD BORAC, AJ BANJALUČKI...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Gledam ove snimke,i najezio sam se zivota mi moga.Stvarno predobro,huk poslije gola,zatim sa zapada se cuje hu,hu,hu,hu,kao i sada kada se postigne pogodak...I jos sam primjetio koliko je samo atmosfera bolja kada postoje 4 tribine,molim te boze da se izgrade sljedece godine i sjever i jug,ma atmosfera ce biti nenormalna,ne smijem ni da pomislim.

Sto se tice danasnje utakmice,trebao sam ici u Trebinje ali nisam mogao finansijski podnijeti,ali nadam se da ce momci dati zadnji atom snage,izginuti na terenu,igrati srcem,pobijediti,i staviti slag na kraju na ovu istorijsku polusezonu.

Naprijed Borac,Borac Banja Luka!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
kod kuće i na strani je napisao:
A kako su lešinari dobili ime pročitajte u ovom interview-u:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... en&ct=clnk

Potražite cached dio pri dnu stranice. Nekako više vjerujem Dragišiću nego nekim 'cvijetovima'.

до сада сам чуо три различите верзије како су Лешинари(Вултуреси) добили име. једна је ова шти си ти навео, о другој је неко написао на сс.ба све ми се чини, како је има добијено на оном састанку у дворани Мејдан и како су неки били за то да назив групе буде на енглеском,јер се то тад фурало, али се ипак ово прихватило на крају. И сад чујем и ову трећу верзију коју је написао бехар, и која ми некако најмање пије воде, али ко ће га знати...

а сад мало о Борцу. данас веома важна утакмица. надам се да ће момци прекинути и ову неугодну традицију кад је првенство у питању и да ће се вратити са 3 бода. уколико буде добро суђење не сумњам у то.
нека им је срећно, па да данас прославимо 3 бода из Требиња, а вечерас лагано у дворану Борик, да пред препуном двораном испратимо Мађаре са много голова разлике за нас :D П.С. "RK Borac m:tel: ‎"4 623" ulaznica podijeljeno za sutrašnji meč.
Sve je spremno za sutrašnji spektakl u Boriku."

АЈ БОРАЦ!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 10:04 
Veteran
Veteran

Ma i ja vjerujem da su Vulturesi dobili ime na onom sastanku kod dvorane Mejdan. Međutim, zanimljiva mi je i ova Dragišićeva priča. A da su Lešinari dobili ime od nekog vlasnika restorana u Jablanici, shvatio sam kao neslanu šalu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 10:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
Sretno momcima danas i da nam donesu tri boda :D :D :D Uzimamo 0:2, Vule i Stajić 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 10:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
0:1 Муми даје гол. :wink:

Citiraj:
Одмор од 1. децембра

Према плану стручног штаба ФК Борац у понедјељак ће сви играчи бити подвргнути здравственим тестовима. Прије паузе ће бити обављена и вакцинација играча против грипа.

- У понедјељак и уторак ћемо имати заједничко окупљање, а од сриједе ће четири-пет играча који имају проблеме са повредама добити одмор. Остатак екипе ће уз позајмљене играче остати на окупу до 1. децембра. Током паузе ће играчи добити посебан програм по којем морају да раде током паузе. Планирано је да до паузе одиграмо пријатељски меч, а још радимо на проналажењу противника. Прозивка ће бити између Нове године и Божића, а то зависи од датума почетка прољећног дијела првенства - рекао је Владо Јагодић.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
jajaja je napisao:
Al 200 000 to je 20 000 po utakmici ako bi liga imala 20 ekipa , što nema šanse , a realno Banjaluci stadion od 13000 je sasvim dovoljan , jer koligo kod vi se trudili da predstavite Borac u nekom svjetlu to je samo jedan od onih provincijskih klubova , koji ne može da ima više od 6000 ljudi u najvećoj utakmici sezone u domaćem prvenstvu ...
Banjaluka je uvijek bila samo grad rukometa , a ako ikad bude grad fudbala to će biti umjetnički , jer naši ljudi nemaju taj mentalitet da od ovog grada napravimo grad fudbala.

или си премлад или си неупућен, или и једно и друго!
Бањалука је била град спорта, викенд се проводио уз спорт, од јутра до мрака.
ишло се прво гледати рукомет, па женска кошарка, па онда фудбал и бокс, небитно којим распоредом.
јесте рукомет пронио славу Бањалуке, али рећи такву неку глупост а немати појма о бројкама које су биле на градском стадиону у утакмицама у другој лиги, када су многи прволигаши били далеко од те бројке - невиђена је глупост!
да ти не постављам сада слике нити те убјеђујем у нешто супротно.

е сада зашто је 6000 људи било на најважнијој утакмици сезоне ми смо већ писали и наравно да је то бањалучки минус, али ништа се није могло боље очекивати након што је управа преспавала читаву полусезону и у задње двије утакмице кренула мало да ради!

да смо имали медиску машинерију од почетка, "жељо тв" и сличне ствари вјероватно би вило крцато, висили би људи по рефлекторима. овако за надати се да ће се све поправити у догледном периоду, јер овај град то може!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 11:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ovo sto kaze Zoka da su nam Grobari dali ime,ja stvarno prvi put cujem!

Zoks je putovao sa mnom u kupeu na to finale Kupa 1988.Bio je tu i Cedo Sevarika,pa Kuruz,pa cak i Alija i Najko,dok ih u jednom momentu puta,negdje oko Doboja (gdje je voz stajao satima!!) murija nije skinula sa voza,ali su ipak nekim cudom stigli u BG sutradan. Islo se preko ferijalnog saveza,utakmica se igrala u srijedu a nas navijacki voz je krenuo u 22 h u utorak i u BG je stigao pred zoru. Prije utakmice nije bilo kontakta sa Grobarima,tek smo ih vidjeli na stadionu JNA,i to su bili bar 50 metara od nas. Oni su usli pred nasu utakmicu,a mi smo usli cak dva sata prije i gledali i finale Omladinskog Kupa SFRJ koje se uvijek igralo kao predigra finalu,a sastali su se Osijek-OFk Titograd. Kad sad vracam film te utakmice,sjecam se da smo mi navijali za Osijek (Grnja,Igor Cvitanovic....) :cry: ,a Delije su izgleda vec tad bile potpuno nacionalno osvjescene za razliku od nas. Ne samo da su navijali za Ofk Titograd,vec im je jedino skandiranje bilo "Crna Gora,Crna Gora"....
Odoh malo od onoga sto sam htio reci. Znaci nije bilo kontakta sa Grobarima prije utakmice,na samoj utakmici ispocetka uopste nisu reagovali vec su samo mirno stajali,sjedili i gledali utakmicu jer su kontali,ovo su drugoligaski levati,necemo se blamirati navijajuci bezveze. Medjutim,kad je utakmica pocela,a Borac poceo igrati kao Brazil,od noge do noge,pa nekoliko peta,tada,negdje krajem prvog poluvremena,dizu se Grobari jer vide da bi tu moglo biti nesto,i i do kraja utakmice navijaju ravnopravno sa nama. Nasem golu,i kasnije peharu su se radovali kao i mi :D :D Pogledajte onaj snimak kad Seno daj gol i obratite paznju na onog djecaka koji dohvaca lopte u Partizanovoj trenerci kako skace kao lud,e tako je bilo i na Jugu medju Grobarima. Odmah nakon utakmice je uslijedio onaj mucki napad na Autokomandi od strane Delija,s ledja,kad je Kemo ostao bez oka... Nakon tog stampeda Delija,ja sam ostao na popristu,nisam htjeo da bjezim,ko im yebe mater,a ruku na srce ni oni se nisu zadrzali vec samo u naletu s ledja udarili koga su stigli i produzili trkom nizbrdo,zbog murije vjerovatno jer otpor sa nase strane nije bio nikakav jer ih nismo ni vidjeli posto su nam dosli s ledja. Zoksa sam vidio tek nakon sat vremena,na Zeljeznickoj stanici kad mi je pricao kako je sreca sto dobro poznaje Beograd,pa je uspio preko Vracara ,nekim puteljcima da razguli do Zeljeznicke stanice.

Iz svega napisanog se vidi da ja ne znam kad je uopste mogao biti taj trenutak razgovora sa Grobarima i njihov prijedlog za ime,i ne znam sta Zoxu treba ova prica....Bas cu ga pitati kad ga vidim,ali prije bih rekao da je ovaj novinar neki banjalucki Grobar koji je isfrizirao nesto sto je Zox rekao...

Druga rupa u prici je da se dobro sjecam da sam Zoxa sreo u Donjem Svilaju na ratistu 1993 i izljubio se sa njim nakon one akcije kad smo demolirali muslimansko-hrvatsku diverzantsku grupu,akcija gdje smo mi imali 4 mrtva,a oni 20, a sedmoricu smo uhvatili zive!(kasnije su razmjenjeni za nase,nakon godinu dana) Zato mi nisu jasne ove neke godine i njegovi nastupi 1993,vise mi lici da je ovo frizirana prica za banjalucku dijasporu u kojoj se ne pominje rat ni po koju cijenu,vec se pricaju neke price ugodne uhu. Eto,ako ima neko sa Caira da je dobar sa Zoxom neka ga pita sta je radio u Svilaju 1993 i nastupao za Borac istovremeno.
Yebote,izgleda da je doslo vrijeme kad se nece vise smjeti pomenuti da smo bili u ratu!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 12:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Cadjo,gdje je "tvoj" sastav za danas?

On se dosad pokazao kao jedini relevantan,Vlado ga procita ovdje i izvede tu jedanaestoricu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Ovo sa da su nam Grobari dali ime prvi puta cujem i nema teorije da je to istina, ja sam bio na toj utakmici ali nebitino. Tacno je da je u dvorani Mejdan zvanicno dogovoreno ime "LESINARI", bilo je i drugi prijedloga, najvise za Red-Blu-Armi, cak je i ta skupina postojala do pocetka rata. Da se vratim na ime "Lesinari", ovo je u Jablanici je bilo 86 mislim, tada smo uzeli Velez sa 2-1 u Mostaru, i po povratku kuci nakon ove epizode sa "janjetinom" smo poceli sami sebe nazivati "Lesinarima", iz toga se "rodio" taj prijedlog, da bih kasnije postaoi zvanicni naziv, to je 1000% istina.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 12:04 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

U kojem smo to takmicenju mogli uzeti Veleza 1986,matere ti?

Znas i sam da smo tavorili u Drugoj Ligi skoro 10 godina,a glavni rivali su nam bili Sibenik,Kikinda,Proleter,Solin,Gosk Jug ili Spartak...

Prvi susret u Mostaru je teoretski mogao biti tek 1989,a tad su vec Lesinari postojali naveliko...

Poslednji put menjao Schlager dana 20 Nov 2010, 12:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 12:16 
Veteran
Veteran

1986. nismo nikako mogli igrati sa Veležom. Nisam bio svjedok događaja u Beogradu na pomenutoj utakmici ali sam linkovao Zoksov interview znajući da je on bio svjedok istih. Međutim, javili su mi se neki ljudi na pp koji su bili na sastanku, kako oni kažu, kod dvorane Mejdan kada je odlučeno da se grupa zove Vultures ili na našem jeziku Lešinari. Isto tako znam da je dobar dio ljudi iz Borika čvrsto ostao kod naziva RBA-Red Blue Army.
Na kraju nije ni bitno ali grupa zvanično postoji od 87. kada je i dobila ime Vultures-Lešinari.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2010, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
Schlager je napisao:
Cadjo,gdje je "tvoj" sastav za danas?

On se dosad pokazao kao jedini relevantan,Vlado ga procita ovdje i izvede tu jedanaestoricu :D

Dobio sam instrukcije da ne postavljam sastav na javnom dijelu foruma i to poštujem :wink: A ko je gledao trening zna koji će 11 momaka da istrči 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]