banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 14:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Nov 2010, 11:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
gledam raspored utakmica i kad bi nam se poklopilo da zeljeznicar i sarajevo odigraju X sto nije nemoguce osim (amar) :D ako neko zna nesto sto je ne znam, a to se cesto desava...
uglavnom

zeljeznicar - Rudar - Rudar je do sad pokazao da moze, a i prosle sezone uzeli su bod zeljeznicaru u sarajevu.
Velez - sarajevo - Velez je prosle sezone uzeo sarajevo 1:0...
ali na zalost to je bila prosla sezona, ova sezona je nesto drugo. sanse da na obe utakmice dodje X po mom misljenju ne da su nemoguce nego ne postoje! pa tako da ce mo morati da se tucemo sa Leotarom :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Da ti pravo kazem batice,mislim da nema sanse da Rudar izvuce nerjeseno protiv Zeljeznicara,ne zato sto ne mogu,vec zato sto nece,i zato sto oni idu na Grbavicu spustenih gaca.Ali to ih ne sprecava da protiv nas daju i zadnji atom snage da bi nam napakostili,samo udri.Da me neko pogresno ne shvati,ne bi ja da nama neko pusta,daleko bilo,ali brate igraj i protiv drugih klubova kao protiv nas,sa istim zarom.Nekad mislim da oni iz Prijedora vise nas mrze,nego "sarajlije".

Sto se tice utakmice Velez-Sarajevo,tu ce biti kec ko kuca,medjutim mene ovo posebno ne interesuje,jer je Sarajevo svoje odsviralo,i otpalo iz trke za titulu iako imaju dosta bodova.Vise se ja brinem da Siroki ne proradi.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
tatamata je napisao:
Da ti pravo kazem batice,mislim da nema sanse da Rudar izvuce nerjeseno protiv Zeljeznicara,ne zato sto ne mogu,vec zato sto nece,i zato sto oni idu na Grbavicu spustenih gaca.Ali to ih ne sprecava da protiv nas daju i zadnji atom snage da bi nam napakostili,samo udri.Da me neko pogresno ne shvati,ne bi ja da nama neko pusta,daleko bilo,ali brate igraj i protiv drugih klubova kao protiv nas,sa istim zarom.Nekad mislim da oni iz Prijedora vise nas mrze,nego "sarajlije".

Sto se tice utakmice Velez-Sarajevo,tu ce biti kec ko kuca,medjutim mene ovo posebno ne interesuje,jer je Sarajevo svoje odsviralo,i otpalo iz trke za titulu iako imaju dosta bodova.Vise se ja brinem da Siroki ne proradi.

pa i ja to mislim za Rudar ali opet se nadam jer bi nam to mnogo znacilo, a Rudar nije da ne moze. mada ipak mislim da ce ovaj put i sudija pripomoci ako Rudar ne dodje spustenih gaca. ipak je ovo jako jako bitna utakmica Zeljeznicaru jer kad bi nam sad prisao bilo bi jako gusto....

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Jbg prosle godine Rudar igrao sa Zeljom na Grbavici 0-0 tako da bas i ne ide spustenih gaca..

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Haniste je napisao:
Jbg prosle godine Rudar igrao sa Zeljom na Grbavici 0-0 tako da bas i ne ide spustenih gaca..

Да, само што им сад фали пола првог тима, што због повреда, што због картона...
Искрено, мене мало брине ова прерана еуфорија што се дигла око титуле...
Ипак ми наредне двије утакмице идемо Леотару и Широком... Далека гостовања, нимало угодна..
Како би нам сад било добро да останемо непоражени у Требињу, па онда након припрема пуни снаге у Широки...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
Šajin je napisao:
У Борцу, оном рукометном, силно су се обрадовали јесењој титули фудбалера бањалучког Борца у Премијер лиги БиХ.

- Њихов успјех је и наш успјех, то је успјех бањалучког спорта. Прије рата, фудбалери, рукометаши, боксери, кошаркаши и кошаркашице често су бодрили једне друге када су наступали, радовали се заједно свакој побједи. Тако треба да буде и сад. Фудбалери Борца су сјајно одиграли јесењу етапу, титула је заслужено у њиховим рукама. И Борац Нектар полако излази из кризе, Каралић, Дојчиновић, Гашпар, раде праву ствар, само их треба подржати. И кошаркашице Младог Крајишника и рукометашице Борца нижу побједе. Заиста, од срца се радујем сваком њиховом успјеху, а сигуран сам и они нашем - прича Марковић.

http://www.borac-sport.com/index.php?op ... 13&Itemid=

када се ово у потпуности врати знаћу да смо сви ми успјели, да је Бањалука поново град спорта!
то је прави дух Бањалучана

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2010, 10:26
U ovo bi bilo dobro!!!!

Istrazivanje presa o regionalnoj ligi!!!!

Praktično svi najjači klubovi s prostora bivše Jugoslavije, izuzev Crvene zvezde, zainteresovani su da se u što skorije vreme oformi regionalna fudbalska liga! Ostali članovi nekadašnje "velike četvorke", Partizan, Dinamo i Hajduk, svesrdno podržavaju ideju o takmičenju najboljih balkanskih klubova, a ideja je na odobravanje naišla i u BiH, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji.
Bosna i Hercegovina bi zbog svojih specifičnosti, više nego zbog samog kvaliteta, morala da ima tri predstavnika u balkanskoj ligi, ali svi klubovi koje smo kontaktirali su zainteresovani. Direktor banjalučkog Borca Radmilo Šipovac ubeđen je da bi regionalna liga bila spas za fudbal u regionu.
BALKANSKA LIGA

Partizan (Srbija) ZA
Crvena zvezda (Srbija) PROTIV
Vojvodina (Srbija) ZA
OFK Beograd (Srbija) ZA
Dinamo (Hrvatska) ZA
Hajduk (Hrvatska) ZA
Rijeka (Hrvatska) ZA
Cibalija (Hrvatska) ZA
Borac BL (BiH) ZA
Željezničar (BiH) ZA
Sarajevo (BiH) ZA
Maribor (Slovenija) ZA
Kopar (Slovenija) ZA
Renova (Makedonija) ZA
Budućnost (Crna Gora) ZA

Kad mogu košarkaši...

- Borac je apsolutno za regionalnu ligu. Ona bi donela veliki napredak u odnosu na sadašnje stanje u svim državama čiji bi klubovi učestvovali. Pogledajte primer košarkaške lige, funkcioniše izvanredno. I u fudbalu bi bilo tako, publika bi se vratila na sve stadione, a siguran sam da bi naš stadion u Banjaluci bio tesan. Bio bi to veliki dobitak za fudbal, a i ne samo za fudbal - rekao je Šipovac.

Direktor Sarajeva Mihad Baljak kaže da je stav tog kluba poznat.

- Mi smo za i jedva čekamo da nas neko pozove na razgovor. Situacija u svim klubovima u regionu je loša, osim možda u Dinamu i Partizanu, pa bi regionalna liga bila spas za sve nas. Bio bi to veliki dobitak i u finansijskom smislu i u pogledu kvaliteta fudbala, a i publika bi se vratila na stadione - rekao je Baljak.

Makedonski Vardar osvajao je šampionat Jugoslavije 1986/87, ali sada je poslednjeplasirani u ligi. Kod južnih suseda trenutno dominira Renova, a portparol kluba Enver Sulejmani smatra da zajednička liga predstavlja jedini izlaz iz teškog stanja.

- Veoma smo zainteresovani i smatramo da bi moglo da bude mesta za nas, jer smo najbolje organizovan makedonski klub i prvak države. Zna se kakav je kvalitet fudbala u našoj državi i čitavom regionu, a utakmice najjačih klubova bile bi spektakl i za gledaoce. Samo ako se ujedine najbolji, onda je moguće da poraste kvalitet - smatra Sulejmani.

Budućnost: S obe ruke za

Generalni sekretar podgoričke Budućnosti Nikola Prentić rekao je da bi njegov klub podigao obe ruke za regionalnu ligu, iako predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević o tome nema da kaže nijednu lepu reč.

- Budućnost bi bez razmišljanja podržala regionalnu ligu i rado učestvovala. Od Makedonije, preko Srbije, do Slovenije nije više kvalitet fudbala kao pre i zbog toga bi svima u ovom regionu to bio spas. Čelnici našeg fudbalskog saveza verovatno imaju neke svoje razloge zašto se protive takvoj ideji, ali Budućnost kao klub podiže obe ruke za realizaciju te ideje - istakao je Prentić.

Prethodnih dana u razgovorima za Preš formiranje regionalne lige podržali su čelnici Partizana, Dinama, Maribora, Vojvodine... Podsetimo, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić jedini je klupski čelnik koji se usprotivio osnivanju ovakve lige, ali je predložio stvaranje lige južnog toka ili pravoslavne lige.

Asovi mogu da smire navijače

Najveći problem čelnicima klubova, ali i političarima, predstavljaju fanatici s tribina, huligani koji bi takve prilike iskoristili za nerede. Predsednik OFK Beograda Momčilo Minić ponudio je interesantan predlog kako da se deluje preventivno na navijače.

- Apsolutno podržavamo ideju o regionalnoj ligi, jer je to izuzetno korisno. Ako kažemo da su sportisti najbolji ambasadori države, onda bi ovakvo takmičenje bilo doprinos zbližavanju naroda. Mi iz uprava klubova često razgovaramo o tome između sebe, ali svi se plaše huligana i zbog toga se niko još uvek ne odlučuje da povuče konkretan potez. Bitnu ulogu mogla bi da odigraju najveća fudbalska imena s ovog prostora. Ako Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Moca Vukotić, Skoblar i Pančev pozovu navijače da budu korektni, samo posle tog apela drastično će biti umanjena grupa huligana. Ali ako već Hrvati i Slovenci mogu da dolaze da se provode na beogradskim splavovima, zašto onda ne bi dolazili da igramo fudbal - pita se Minić.

V. TOMKOVIĆ

Sta vi mislite da ovo nema nekakve veze sa izgranjom sjevera i juga???

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Iskreno meni ta regionalna liga bas dobro zvuci, a i volio bi da vidim kakvi smo u odnosu na druge klubove iz ex-yu...u svakom slucaju ja sa za!!! Sto se tice huliganizma, rijesenje, Engleska!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Нисам за то..
Свака утакмица би била бојно поље.
Који к су рушили Југославију кад је опет граде у свему..
Почев од телевизијских емисија, ријалити шоуа, такмичења у музици џа бу... све.

"Хулиганизам" се овдје не може искорјенити као у Енглеској.
Не зато што имаш одређене групе које се мрзе, него зато што имаш НАРОДЕ који се мрзе.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2010, 11:03
Pa ako ikad zazivi ta regionalna liga onda nam vise nego ista treba novi stadion.
Samo veliki stadioni koji su gradjeni sredinom proslog vijeka donose gubitke, danas su to multifunkcionalni objekti, uz stadion dobijes i robnu kucu, multiplex, biblioteku, fitnes centar itd... Objekat se jos vise isplacuje kad subotom na njega dodje 10, 15 hiljadada ljudi, u slucaju ex-yu lige bilo bi duplo vise!
Nijedan stadion u Partugalu koji je izgradjen za potrebe evropskog prvensta ni drzava ni grad nisu finansirali jednim evrom !!!!!
U srbiji postoje projekti za stadinone CZ i Partizana kao i interesovanja za ostale gradove, ali zbog lobija delte koja ima monopol ne mogu da dobiju dozvole za izgradnju, pa drzava najavljuje da ce uloziti desetine milione evra u isto tako neprofitabilne stadine kao sto je nas, umjesto da daje pare za razvoj mladih tj. stvaranje uslova za rad omladinskih selekcija.
Aplotno se slazem, na prvom mjestu pomocni tereni.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:50 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Nisam ja baš toliko siguran da su Hrvati ovako listom i jednoglasno za tu Ligu kao što stoji u tom textu!

Niti sam kad čuo nekoga iz Hajduka da je za tu Ligu,niti iz ijednog drugog hrvatskog kluba,osim opičenog Mamića koji se javno zalagao za to.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мамић је луд.. знамо мишљење Хајдукових навијача о њему.
Већ пар мјесеци бојкотују утакмице у нади да ће он отићи. :)
Не знам, скептик сам по овом питању.
Да би вратило људе на стадион, то сигурно би, али да би било крви, било би и то.

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
АЛЕКСАНДАР je napisao:
Мамић је луд.. знамо мишљење Хајдукових навијача о њему.
Већ пар мјесеци бојкотују утакмице у нади да ће он отићи. :)
Не знам, скептик сам по овом питању.
Да би вратило људе на стадион, то сигурно би, али да би било крви, било би и то.

Dinamovih navijača valjda 8)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

лапсус :)
да, бед блу бојси :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 16:41
Ma kakve krvi, pa prve sezone nema gostovanja za navijace i rijesen problem...Jel bila ikad neka veca frka u NLB ligi? koliko ja znam nije. pa evo i izmedju nas i muslimana nema nekih vecih frka, o ustasama da i ne pricam, sve se to rijesi dobrom organizacijom i milicija trenira strogocu. Samo nemojte sad spominjati Partizan-zrinjski, siroki-sarajevo i slicne utakmice to su debeli organizatori naparavili propuste.
Ja sam za al da se malo smanji npr. 10-12 klubova bez ovih makedonaca i crnogoraca, mislim da se oni ekonomski neisplate.
Kod nas bi bar prve sezone bio stadion ispunjen, to garantujem, prosjecna karta 10KM i to je 70000 po tekmi, puta npr 10 utakmica, eto od toga bi bar pomocni teren nekakav mogli naparaviti.
Al opet to najmanje zavisi od nas, mislim da tu najvise Hrvati jedu govna tj. premisljaju se. oni su vise za neke EBEL (ona hokejaska liga Austrije, sa klubovima iz madjarske ,slovenije,i jedan hrvatski) lige.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 16:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Има ту доста проблема, као на примјер судије, можда да се узму странци јер ови "наши" би свашта ту кували. Што се тиче навијача, зар БиХ није показала да је то колико-толико изводиво, у почетку ограничити број гостујућих навијача, то да би било крви, па би ако би то државе "дозволиле". Све се може ставити под контролу кад хоће вјерујте. :wink:
О финансијској добити и квалитету не треба ни причати.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
To bi bila jako dobra stvar, stadioni bi bili puni, a kvalitet bi bio vrhunski, i isplivalo bih mnogo novih igraca. Medutim, bilo bih puno problema, pogotovo sa publikom, tesko bi bilo kontrolisati to sve. I pitanje koliko je velika cetvorka zainteresovana za ovo, kada oni imaju svage god sigurnu Evropu.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 17:21 
Veteran
Veteran

Banjalucki_Behar je napisao:
To bi bila jako dobra stvar, stadioni bi bili puni, a kvalitet bi bio vrhunski, i isplivalo bih mnogo novih igraca. Medutim, bilo bih puno problema, pogotovo sa publikom, tesko bi bilo kontrolisati to sve. I pitanje koliko je velika cetvorka zainteresovana za ovo, kada oni imaju svage god sigurnu Evropu.

Та велика четворка је некад била велика...
Сад изузев Партизана, и евентуално Динама, остали клубови су лакрдија...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 18:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2010, 19:19
јан_де je napisao:

A kakvi su onda tek ostali klubovi , ako su oni lakrdija , ti klubovi sa tolikom tradicijom i tolikom armijom navijača , za eventualnu tu ligu ne mogu biti lakrdija

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 18:13 
Veteran
Veteran

jajaja je napisao:
јан_де je napisao:

A kakvi su onda tek ostali klubovi , ako su oni lakrdija , ti klubovi sa tolikom tradicijom i tolikom armijom navijača , za eventualnu tu ligu ne mogu biti lakrdija

:roll:
Очигледно си ме погрешно разумио...
Писао сам о том да су ти клубови били велики прије рата, јер су стално били у евро такмичењима , не само као канта за набијање, него каоредовни учесници завршнице тих такмичења...
Али прошло је вријеме комунизма и форсирања појединих клубова од стране државе...
Зато ми је драго да наш Борц стасава и сваким даном је све јачи, иако је у бившој Југи прије рата био "само још један клуб у низу"...
Сигуран сам да ми у тој рег. лиги не би били епизодисти...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]