Citiraj:
Имамо терен са вјештачком травом у Крупи на Врбасу, и трибине су у фази изградње.
Изградња тог терена, је бар по мени, један од највећих промашаја градских власти. Којом логиком су се водили при одлуци да тамо то граде стварно ми није јасно. Несхватљива ми је била изјава прије почетка градње: "У Крупи ћемо изградити терен са вјештачком травом за потребе рафтинг првенства!". Размишљао сам али нисам могао наћи никакву додирну тачку између рафтинга и фудбалског терена.
У БЛ имамо толико клубова који кубуре у сваком смислу, и у инфраструктурном и у финансијском, ето први је БСК. Умјесто да је град те паре уложио у Чаире, направио им тај терен, изградио те трибине и ријешио велики проблем другог највећег клуба у БЛ, паре су једноставно "бачене у Врбас".
На тај начин би се могло ријешити и питање помоћног терена Борца у смислу да се склопи сарадња да БСК Борцу дозволи да тренира на стадиону, а да заузврат Борац помогне БСК-у позајмљујући играче који не могу упасти у први тим, можда нека помоћ у опреми и сл.
Па зашто да Борац и БСК не ураде нешто слично као РК Борац и РК Младост, гјде је РК Младост заправо други тим Борца. Да је направљен тај терен на Чаирама, тренери би имали много боље услове за рад, могли би много више да раде на техници са малишанима. На Чаире би се могла пребацити Борчева школа, гдје би Борчеви тренери радили са малишанима, а у БСК-у би играли јуниори и сениори који су изашли из Борчеве школе а не могу играти у првом тиму Борца. На тај начин би добили и Борац и БСК.
Борац због недостатка терена иде у Међугорје, Орашје и сл. Да је било мало логике, и да су те паре уложене на Чаире умјесто у Крупу, град је могао направити центар у који би долазили на припреме клубови из окружења, и на тај начин би БСК добио додатне изворе финансирања.
E moj maksel,tako bi to bilo da su svi dobronamjerni kao ti. Medjutim,kad imas jednog celnika Fudbalskog saveza Banjaluke i Republike Srpske,koji je,gle cuda,bas iz Krupe na Vrbasu,onda stvari postaju jasnije,zar ne?
Iz sredstava Uefa su se gradili stadion Goool u Orasju(takodje Iljo namjestio svom selu!) i ta lakrdija (bez svlacionica!) u Krupi na Vrbasu,ali je to prislonjeno uz troskove organizacije SP u raftingu jer je ATV podigao frku oko silnih miliona potrosenih ni za sta! Onda su rekli i da su za taj stadion dali iz Gradskog budzeta Banjaluke oko milion i po km

..Naglasavam,samo ATV,jer su ostali printani i elektronski mediji sa odusevljenjem izvjestavali sa tog "velikog dogadjaja" koji je kostao samo 8 miliona km
A da ti pojasnim i poveznicu SP u tom sranju od sporta-fudbalski teren....Naime,tu je navodno bilo zamisljeno da se odrzi svecano otvaranje te "velike manifestacije",ali se nesto zakomplikovalo
Tako da sad nasi fudbaleri izgube po sat-dva u putu do gore i nazad,a sportsku opremu oblace na stadionu prije kretanja gore,zatim se blatnjavi voze autobusom nazad do BL,da bi se na stadionu istusirali i presvukli

Tako je bar ranije bilo,mozda su u zadnjih par mjeseci izgradili svlacinicu,mada ne vjerujem. I sve to samo da bi taj lokalni macan iz FSRS imao fudbalski teren sa vjestackom podlogom u svom selu
Necu da ga imenujem,zna se o kome se radi. Nadam se da sam ti malo pojasnio situaciju.Izvini na ironiji,ali kad god se sjetim tih miliona za rafting,i zamislim sta se sve moglo uraditi pametno sa njima,iznerviram se! Treba uvesti moratorijum na upotrebu termina rafting na ovom forumu,jer mi odmah skoci pritisak kad ga pomenete!