banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 23:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 6006  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 10:52
Hertzog je napisao:
Melodije jesu iste (za neke pesme) ali tekstovi nisu, a ovde se konkretno radi o tekstu pesme koji Delije pevaju groblju.Uz to verovao ili ne ima jedan "prirodni fenomen" vezan za pevanje, a to je da veliki uticaj ima muzika koju klinci inace slusaju, narodnjaci ili domaca pop i sl muzika... Kako vecina toga dolazi iz Srbije, tako i oni nesvesno pevaju pesme sa ekavskim dijalektom... To se prenese i na ovaj slucaj... Ima dosta ljudi koji pevaju pesme Harisa Dzinovica i dr BiH izvodjaca sa ekavicom... Obrati paznju pa ces videti

Ja ipak mislim da je to,kompleks od ijekavice,sto se klinaca tice.Vise im se svidja "beogradjanski govor",odnosno srbijanski,vise je gospodskiji.I to ne samo kod klinaca na utakmicama,nego i ovako u gradu,i kod curica.

Jer ako pjesma ide,"Banja Luka cijela ponosi se s njim",ja nemam razloga da pjevam "cela".

Ustvari nije ni bitno,bezveze idem u off.Koristite ijekavicu,samo to cu reci.

Poslednji put menjao tatamata dana 10 Nov 2010, 16:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Pošto vidim da se o svemu piše osim o Borcu,da i ja iskoristim Hertzogovo prisustvo da riješim jednu svoju dugogodišnju dilemu,a vezana je upravo za to o čemu pišete ekavica ili ijekavica.

Pitanje glasi,da li je ispravno da ja kažem Zvijezda je pobjedila Ofk Beograd,ili Zvezda je pobjedila Ofk Beograd?

Ja sam jedno vrijeme govorio Zvezda,ali mi je to nekako zvučalo neprirodno kad ja izgovorim :D :D ,a onda sam negdje pročitao da klub podržava prevođenje svog imena (Rote Štern,Red Star,Stela Rosa...),pa sam onda skontao,ako već podržavaju prevođenje imena,na mom jeziku se kaže Crvena Zvijezda i otad govorim Zvijezda kad pričam o tom klubu (a na HRT-u kažu Zvezda)!!!!

Da li sam u pravu ili ne?

Poslednji put menjao Schlager dana 10 Nov 2010, 16:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
Pošto vidim da se o svemu piše osim o Borcu,da i ja iskoristim Hertzogovo prisustvo da riješim jednu svoju dugogodišnju dilemu,a vezana je upravo za to o čemu pišete ekavica ili ijekavica.

Pitanje glasi,da li je ispravno da ja kažem Zvijezda je pobjedila Ofk Beograd,ili Zvezda je pobjedila Ofk Beograd?

Ja sam jedno vrijeme govorio Zvezda,ali mi je to nekako zvučalo neprirodno kad ja izgovorim,a onda sam negdje pročitao da klub podržava prevođenje svog imena (Rote Štern,Red Star,Stela Rosa...),pa sam onda skontao,ako već podržavaju prevođenje imena,na mom jeziku se kaže Crvena Zvijezda i otad govorim Zvijezda kad pričam o tom klubu (a na HRT-u kažu Zvezda)!!!!

Pravilno je i jedno i drugo.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
ganjeta je napisao:
d.a. je napisao:
аууу ево их пристижу, да нам они објасне како уствари је све теорија завјере против њих, како уствари Борац а не Сарајево и Жељо кад год затреба има пенале, како уствари Борац држи савез и судије, и да ми отимамо њима!

пусти ти нас да ми сами мислимо и пишемо шта хоћемо, а ти мисли и пиши шта год желиш на темама посвећеним свом клубу!

Kao prvo zaboravio si proslu sezonu i penali za Borac u 90 minutama i razne pobjede u sudiskom.To je bilo ok jelde..
Kao drugo imam pravo da pisem gdje hocu,sa normalnim ljudima da komuniciram,ti izgleda nisi jedan od njih..

Branitelj-Zeljo 0-3
malo zagrijavanje pred subotnji mec...

1. ајде сада дај нам статистику колико је Борац, а колико Сарајево и Жељо уопште имало пенала
2. колико је пенала било како кажеш у 90том минуту, ајде рецимо од 80-90тог минута за сваки од ова три клуба

могао би ваше гријехове да пишем три дана од када је кренула премијер лига, да надугачко и нашироко пишем о покушају увођења сарајевске трамвај лиге по узору на београдску (а имате дјелимично успјеха за сада 4 клуба) гдје би ваша два клуба мешетарила и коло водила.

али тема је друга!
БОРАЦ

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kako stojimo sa igrackim kadrom pred Zeljeznicar,jesu nam svi zivi,zdravi i u konkurenciji za pocetnih 11?

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 16:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
tatamata je napisao:
Kako stojimo sa igrackim kadrom pred Zeljeznicar,jesu nam svi zivi,zdravi i u konkurenciji za pocetnih 11?

Svi osim puze :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nisam upratio, sta je sa Bokom?!
Puzija pustiti da odigra utakmicu kako zna i umije, a nakon nje ga izvizdati posteno da ne laprda vise...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Schlager je napisao:

Ja sam jedno vrijeme govorio Zvezda,ali mi je to nekako zvučalo neprirodno kad ja izgovorim :D :D ,a onda sam negdje pročitao da klub podržava prevođenje svog imena (Rote Štern,Red Star,Stela Rosa...),pa sam onda skontao,ako već podržavaju prevođenje imena,na mom jeziku se kaže Crvena Zvijezda i otad govorim Zvijezda kad pričam o tom klubu (a na HRT-u kažu Zvezda)!!!!

Auuuuuu, Zvezda brate kakva zvijezda, pa ne prevodiš ti na svoj jezik, isti je jezik samo dva različita izgovora. Imena, brendovi se ne prevode, nećeš na ekavskom govoriti, grupa "Belo dugme". Isto ako se npr. neka cura zove Zvezdana nećeš je zvati Zvijezdana, to je njeno lično ime ne možeš prekrajati. A prevod na strani jezik je nešto sasvim drugo

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 19:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pa sto onda vecina govori Zvijezda? Nekad su cak svi tako govorili,sada vise ne,ali vecina jos uvijek kaze Zvijezda

Cak mi se cini da to u slengu zvuci kao Zvjezda,a ne cak ni Zvijezda :D :D

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Каве везе има Звезда,Звијезда,Звијездана,Звездана са овом темом?

админ, бануј ово зеленог што је на претходној страни лапрдо глупости,има свој спорт спорт.ба,па нек тамо лапрда о влеиком жељи,њиховим комшијама,нацизму у широком,о куповини утакмица од стране Борца и осталим циркус стварима који се на дотичном сајту помињу :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 19:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Каве везе има Звезда,Звијезда,Звијездана,Звездана са овом темом?

Izvinjavam se,ja sam kriv,imali su neku debatu o ekavici i ijekavici pa mi ovo palo na pemet,jer se uvijek nadjem u nedoumici kad treba da izgovorim ime tog kluba...necemo vise.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ајде да се и ја исерем о Пузију,текми са сељом :black: :P

Не знам што је требало то Пузију да даје онакву изјаву,није ваљда да му је стварна жеља да оде у сараејвске клубове!?
Да је изјавио за неки од европских богатијих клубова да би прешао,па и ајд,то је свим играчима жеља,ал он `оће из већег у мањи клуб 8)

Против жеље да се ја питам,извршити притисак на њиховој половини,сатјерати их у петерац,ако не можемо ми дати го нек га сами себи утјерају :D
Исто тако важан је и пристисак запада,тамо треба да псују матер Осиму и да га врјеђају,ал баш буквално,нек онај јарац матори што не зна реченице саставити и стално исту жваку жваће :lol: ,нек се усере мало!
И да наравно,на сваку одлуку судије скакати,то ви који будете на западу,и читате овај форум требате пренјети на остатак трибине,а не да се једу шпице и остале занимације,док нас (вјероватно)туку на терену!
Значи чим изађу онде из свлачионица одма агресија на обрезане,да виде да и нису добродошли овдје,и немојте рећи да претјерујем,наши играчи кад су играли тамоо чим дођу(са лоптом) до сјеверне трибине стадиона,одма их гађају обрезани којекаквим предметима,треба свима вратити истом мјером!

упалите које пиро средство на западу 8) ,и прикључите се по којој пјесми која ће са истока ићи,ако ништа друго бар оне гдје се врјеђају обрезани,и оне посвећене Србији,Косову!
А кад би цјели стадион пјево"Републику Срспку" онда би шуо био!

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Е кад крене са истока Амар, Амар, има да му сједнем на увце и дречим СИСАЈ, СИСАЈ!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2010, 08:23
Ja sam prošlu utakmicu galamio na amara, buraz mi rekao da me je čuo na istoku :lol: :lol: :lol:
Svi u VIP zonu i da ga najstrašnije prozivamo. 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2010, 18:22
skypostman je napisao:
Е кад крене са истока Амар, Амар, има да му сједнем на увце и дречим СИСАЈ, СИСАЈ!!! :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li iko da li je Zeljeznicar kompletan za subotnji mec?Ja se najvise pribojavam onog Visce,lik igra aj cao,on nam je i dao gol u Banja Luci,kad je bilo 1:1...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Нова Варош je napisao:
Против жеље да се ја питам,извршити притисак на њиховој половини,сатјерати их у петерац,ако не можемо ми дати го нек га сами себи утјерају :D
Исто тако важан је и пристисак запада,тамо треба да псују матер Осиму и да га врјеђају,ал баш буквално,нек онај јарац матори што не зна реченице саставити и стално исту жваку жваће :lol: ,нек се усере мало!
И да наравно,на сваку одлуку судије скакати,то ви који будете на западу,и читате овај форум требате пренјети на остатак трибине,а не да се једу шпице и остале занимације,док нас (вјероватно)туку на терену!
Значи чим изађу онде из свлачионица одма агресија на обрезане,да виде да и нису добродошли овдје,и немојте рећи да претјерујем,наши играчи кад су играли тамоо чим дођу(са лоптом) до сјеверне трибине стадиона,одма их гађају обрезани којекаквим предметима,треба свима вратити истом мјером!

упалите које пиро средство на западу 8) ,и прикључите се по којој пјесми која ће са истока ићи,ако ништа друго бар оне гдје се врјеђају обрезани,и оне посвећене Србији,Косову!
А кад би цјели стадион пјево"Републику Срспку" онда би шуо био!

Нема шта додати,свака му је на мјесту! 8)

Само још једно,мало за дизање атмосфере! :angry4:
http://www.youtube.com/watch?v=8NriPi8g9sQ

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
Bojana poznajem lično i sve što mogu napisati je slijedeće (a njemu ću i lično reći): Puzigaća SRAM TE BILO. Marš iz BORCA. Idi u Želju ili Sarajevo, jebali te oni. Pod hitno ga izbaciti iz ekipe. Ovo su, po meni, neoprostive stvari. Ja mogu čak i da povjerujem da je neke stvari rekao 'slučajno' ali reći da su ovi klubovi veći od Borca to je jednostavno NEOPROSTIVO! I da su HZ bolji navijači od Lešinara, e to ne mogu da vjerujem. Pa ovaj intelektualni štrumf mora biti odstranjen iz ekipe.
Šta sam ja budala kad sve ove godine volim Borca i samo Borca. Jednom sam rekao da sam do sad dao para za ulaznice, i kod kuće i na strani, da sam vjerovatno mogao kupiti garsonjeru u Banjaluci. Od tih naših para se ovakvim igračima isplaćuju plate.

I da, samo da pomenem da se imena klubova izgovaraju onako kako se ti klubovi zovu pogotovo ako je riječ o našem jeziku. Crvena Zvezda je ime na srpskom jeziku i sve osim Zvezde je nepravilno. Mislim da se trebamo držati naših naziva. Ako govorimo o zvijezdi kao nebeskom tijelu onda je u redu i zvezda i zvijezda. Srpski jezik ima dva refleksa, ekavica i ijekavica.
Šta ćemo sa, recimo, klubom Manchester United. Ako budemo sve prilagođavali i prevodili onda je ovo Ujedinjeni Mančester ili čak Jedinstvo iz Mančestera. Mada ima i drugih primjera. Kao što su imena država i gradova. Engleska je England a Solun (kako ga mi zovemo) je Thessaloniki, Thessalonica ili Salonica.

Poslednji put menjao kod kuće i na strani dana 10 Nov 2010, 22:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ево сад ћу ја мало да паметујем, и неки ће да ми јебу све по списку, али заболи ме. ионако сам већ окарактерисан као индијанац тако да ми је свеједно.

мислим да почињете претјеривати. у задњих неколико страница, неки изрази и спомињање сарајлија у негативном контексту стварно нагињу на шовинизам. не волим их ни ја, све се ја слажем, треба вршити притисак на кркане,треба псовати, урликати, поготово ако судије буду толерисале грубу игру или ако се неко буде курчио попут Бешлије. треба им дати до знања да су дошли на Градски стадион. треба навијати, подржати наш клуб.
али дајте мало достојанства. будите прави Борчевци не спуштајте се на ниво оних техеранаца(част изузецима којих има).
не заборавите да ово читају и млађе генерације, и кад читају језик мржње онда и они постају такви. далеко од тога да ја волим овакво стање. и ја бих волио да се одвојимо од БиХ и да немам више ништа са њима,али....

у задњих неколико страница само се спомиње шта треба одрадити да би се обрезанима заледила крв у венама, а нико није споменуо, да треба устати и наградити играче и тренера громогласним аплаузом кад дођу на терен!
ипак се они боре за боје нашег клуба и већина њих даје 150% од себе.
Сваки пут кад коментатор најављује имена играча, играчи са истока добију једва аплауз и то неки кратки, млаки, безвољни, педеркасти. зар не би било љепше да полако чита име сваког играча и да сваки од њих добије аплауз читавог стадиона, да знају да смо уз њих. а онда ће и сарајлије знати да су дошли у крајишку љепотицу и једну и најљепшу Бањалуку, и да се налазе на Градском стадиону и да неће добро проћи

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Schlager je napisao:
Pa sto onda vecina govori Zvijezda? Nekad su cak svi tako govorili,sada vise ne,ali vecina jos uvijek kaze Zvijezda

Cak mi se cini da to u slengu zvuci kao Zvjezda,a ne cak ni Zvijezda :D :D

Izvinjavam se ali na ovo moram još nešto dodati svom forum prijatelju, pa brišite ako hoćete ali neću više odstupati od teme samo ovo, vidio sam večeras na vijestima pa mi pade na pamet - a zašto svi voze spoljnom trakom kružnog toga kad se po pravilu vozi unutrašnjom a spoljna služi samo za izlaz i zašto većina smatra da unutrašnji prsten ima prednost kod izlaska... itd. Srbi ko Srbi!
Aj Borac :lol: :lol:

Poslednji put menjao Borac u srcu dana 10 Nov 2010, 23:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 ... 6006  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]