Citiraj:
Obicno ne pisem komentare koji imaju politicku konotaciju na sportskim forumima, ali ovaj put cu napraviti izuzetak, jer me ta vasa prica poprilicno nervira.
Slusaj momak ( rezident sa-x foruma) , Sarajevo i Zeljezinicar u Bivsoj SR BiH koja je bila sastavni dio SFRJ jesu bili najuspjesniji klubovi i to samo iz razloga sto je cijela SR BiH gurala novac u Sarajevo, a Sarajevo se gradilo u svakom smislu ( u doba Olimpijade bio je pravi procvat od tudjih para )te rijeci na ustrb svih ostalih sredina u BiH. Samim tim Sarajevo je iznjedrilo i dva fudbalska kolektiva koji su u dimenzijama SFRJ bili standardni prvoligasi i imali solidne uspjeghe u toj ligi ali nisu nikad mogli ni prismrditi velioj cetvorci ( upravo iz razloga sto je Beograd u sebi akumilaro pare iz cijele SFRJ).
Sarajevo je u mikro sredini SRBiH biloi ono sto je Beograd bio u Makro sredini SFRJ.
E posto vise mi necemo da svoje pare dajemo nikome da se na nas racun gradi u svakom smislu, kad je spalo na Vas same, nista od vas, evo sarajevo se raspada ( a uvijek je i bilo rezimski klub zbog kojeg se prva liga bih prosirivala da ne bi ispao) a zeljeznicar godinama tavorio i u ovoj ligi BiH bas kao i Borac.
Zeljeznicar se malo digao i to je ok, ali je sada ispod borca.
Pitanje je, sto sad kad je samo na vas i vase pare spalo ne pravite evropske rezultate ili dominirate ligom ?
prema tome, dont srač tu mač, sad ste poslije borca drugi klub po kvalitetu i tu vam i jeste mjesto sto se mene tice!
Ima dosta istine u ovom tvom postu...nase komsije vazda bile rezimski klub,jbg rezim ih hoce da ugasi.Kazes Zeljo i Sarajevo nisu mogli prismrditi velikoj cetvorci,ok je to.
Samo me onda zanima gdje ste bili vi u svemu tome.
Opet kazes Zeljo godinama tavorio u BH ligi kao i Borac samo cu se nasmijati...
Mi 4 titule,a vi 2 puta druga liga i onda se poredite sa nama,krajnje neozbiljno sa tvoje strane fakat
s obzirom kakav je tretman Banjaluka imala u bivsoj SR BiH i bivsoj SFRJ, bili smo odlicni, cak i osvajaci kupa te drzave