Schlager je napisao:
Ja samo mogu u svoje ime reci,da koliko god sam protiv vrijedjanja na nacionalnoj osnovi,nikada ne bih mogao preko usta prevaliti "Nasi najbolji klubovi Sarajevo i Zelojeznicar"...Jednostavno,osjecao bih se kao zadnji shupak da na taj nacin "prisvajam" drzavu protiv koje sam se borio,da se ne lazemo. Sad,druga je stvar sto u toj borbi nisam uspio pa sada ovo prihvatam kao realnost.
Mozda bih mogao prevaliti preko usta "Najbolji BH klubovi Sarajevo i Zeljeznicar",ali "nasi",tesko ili nikako. Ustvari,ne bih mogao reci ni "najbolji bh klubovi" jer mi je Velez uvijek bio daleko bolji klub od ta oba. Ustvari,sta ja lupam,Borac je najbolji,ne u BH nego na svijetu
Ali,to je samo moje misljenje,momak je rekao sto je rekao i ne treba ga razapinjati,nekada i ti novinari znaju isjeci ponesto,a u krajnjem slucaju i ne mozemo svi isto razmisljati,vazno je da on gine za grb Borca,a fudbalerima intelekt nikad i nije bio jaca strana. A i navijaci takve stvari zaborave za kratko vrijeme,sjetite se samo sta se pisalo kad je presao u Celik,pa se opet vratio kao da nista nije bilo.
Uopste se necu upustati u politicke konotacije.
Govoricu samo sa sportskog aspekta a i ljudskog.
Ne mozes od kluba koji se zove Borac primati platu , zivjeti od njega , zbog njega biti u novinama , davati interjve u tom dresu graditi karijeru i renome kojim se mislis prodavati u evropi, i omalovazavati taj klub, jer na taj nacin pljujes ruku koja te hrani.
A taj klub , nas BORAC se upravo sa klubovima koje on istice bori da bude prvak, i ti onda na sve to pljunes.
Ti schlager imas pravo reci da je tebi Velez najbolji BH klub ili koji god jer od kluba nemas nista ti ga samo volis, ali on to nema pravo reci, ako shvatas sta hocu da kazem.