tatamata je napisao:
borcev_navijac je napisao:
[
donekle si u pravu kad si izanilizirao igru zeljeznicara, bar po meni.
Ovako ja to vidim, kamko sam vec napisao napadacki zeljeznicareva igra se u stvari zasniva na popovicu i njegovoj distribuciji lopte prema krilima ili bekovima , visci, besliji, stanicu, colicu radovanovicu . koji tad probijaju po strani i prave visak igraca jer popovic svojom sbnagom ledjima okrenut prema goluz odlicno se gradi i prima loptu te navlaci na sebe dva odbrambena igraca.
Da u pravu si da im se igra u mnogome zasniva na Popovicu,ali znaju oni igrati i bez njega,to su dokazali u Mostaru,protiv Zrinjskog.Ali da,sto jest,jest,Popovic im je glavni dijelilac lopti,sto bi rekli "target man",preko njega ide vecina akcija.
Glavna je stvar da mi igramo svoju igru,da se brzo oslobadjamo lopte,jer onda nas nece moci faulirati sto ti kazes,nece moci sjeckati igru.Sigurno je da ce Vlado tu taktiku forsirati,i da ce reci igracima da ne zadrzavaju loptu.Jaci su oni od nas fizicki,u duelima i u vazdusnim duelima,ali mi smo puno tehnicki potkovaniji od njih,e sad,pitanje je ko ce od pocetka meca nametnuti svoju igru...Mi ili oni,vidjecemo.Otvaranje je utakmice kljucno,nametanje svog ritma,preuzimanje inicijative.
Ne trebamo mi pretjerano da se brinemo oko njihove igre (Popovic i ini) jer ako budemo igrali kako znamo i mozemo (uz fer sudjenje) nece biti problema.
Slazem se da je otvaranje utakmice jako bitna stvar. Nas vezni red ce ponovo imati jako puno posla. Pogotovo u takozvanoj 'tuci' sa njihovim destruktivcima.
Zanima me pocinjemo li utakmicu sa jednim ili dva zadnja vezna?!
Mislim da bi bilo dobro da Mikic ponovo preuzme ulogu playmakera jer je ocigledno da je tada i Stanceski rastereceniji, mada nisam siguran pocinje li Stane utakmicu. Vjerovatno ce i Grahovac ponovo dobiti priliku. Utakmice ovog znacaja i rivaliteta su utakmice koje stvaraju igrace. Prilika da se potpuno 'prekali' i nadam se da ce Grahovac to i uciniti.
Nikolic je nervozan u zadnje vrijeme i od njega ocekujem da prekine svoj golgeterski post, vrijeme je. Samo da Branka bude na tribini i nema problema za Stevu
Igrac koji bi, po meni, mogao donijeti prevagu je Stajic. Covjek koji uvijek daje 150 % svojih mogucnosti a znam da voli utakmice ovog naboja.
Od odbrane i Avduke ocekujem da budu na dosadasnjem nivou i nema zime za nas
I da, kad je navijanje zapada u pitanju. Nekoliko puta smo se osjecali kao 'krme u teheranu' kad sa vrha VIP-a krenemo da galamimo i navijamo. Ljudi su nas cesto gledali u stilu ko su ovi indijanci

Mislim da bi bilo dobro da jedan dio lesinara dodje na zapad na ovoj utakmici. Uz njhovo raspjevavanje zapada siguran sam da bi im se dobar dio ljudi prikljucio. Od nas ce ekipa uvijek imati maksimalnu podrsku pa i ovaj put.
U subotu svi na gradski da pruzimo podrsku momcima i Vladi, apsolutno su zasluzili.
Izvinjavam se na nesto duzem postu.