Vazna pobjeda portiv rudara. Mislim da igra uopste nije bila losa, koliko je losa bila realizacija ali ne treba biti proklet, 1-0 su 3 boda isto ko i 5-0

Moram se osvrnuti na ovu raspravu oko navijanja, koje inace ne kometnarisem.
Mislim da lesinari odradjuju veliki posao i navijanjem ( pjesmom) daju poseban pecat svakoj utakmici borca.
Naravno ne radi se o horu vrapcici, nit ti momci imaju priliuku da cesto uvjezbavaju pjevanje novih pjesama, pa se to onda radi uglavnom na utakmicama.
Isto tako je istina, da zapad jos uvijek nije navijacka tribina, sto mi je jako zao. Ajd sto ne pjevaju i ne navijaju, jako je malo ljudi uopste sa navijackim obiljezjima, sto je osnovna tvar navijacke kulture.
Kakav si to navijac kada ni sala nemas od kluba za koji navijas ( nemojte mi sad govoriti nema gdje da se kupi, naravno da ima, ko zeli da ga kupi taj ga i kupi, mislim da se moze kupiti na stadionu na dva mjesta naii i leisinari shop)
E sad da bi se zapad pretvorio u pravu navijcku tribinu i da bi se od stadiona stvrilo grotlo potrebno je i na zapadu imati vodju navijanja ( u surptnom nista od toga)
Mislim da bi lesinari trebali da razmisle o sljedecoj ideji:
Sad vec za sledecu utakmicu, odvojiti jedan mali broj lesinara do 20 ljudi koje bi predvodio jedan vodja navijanja sa megafonom. Tu grupu lesinra rasporediti po citavoj zapadnoj tribini ravnomjerno i onjda voditi navijanje preko megafona i to sa jednostavnijim poznatijim pjesmama borca. Posto na zapad dolazi dosta ljudi koji ne znaju ni jednu pjesmu, treba istampati tekstove pjesama koje ce se tog dana pjevati i podjeliti prilikom ulaska na zapadnu tribinu ( za tehnicku podrsku stampanja treba se obratiti upravi kluba koja ce sigurno to obezbjediti) i onda kad ljudi budu imali tekstove , i kad bude bilo vodjenje navijanja preko megafona uz podrsku 20 ak lesinara koji ce biti jezgro navijanja, ljude ce biti sram da NE NAVIJAJU, umjesto sto ih je sad na neki nacin stid da navijaju , jer bi se osjecali nekako usamljeno u masi ljude ( pša kao ne zele da ispadaju budale)
Ima banjaluka taj potenicjal da i na zapadu bude navijanje, to se moglo vidjeti na rukometnoj utakmici, kada je nekoliko lesinara spontano povelo nbavijanje na obe tribine u dvorani, i ostali su to zaista pratili, pjevali onosto znaju a to je u uglavnom bila himna borca.
Siguran sam da je ovo recept koji ne moze da omane, a i ljudi bi sasvim sigurno koji jednom dodju da zapad i to ojste da, su dio necegfa, drugi put dolazili i zbog togh spektakla cijim bi se dijelom osjetili.
Eto to je moj prijedlog.