Schlager je napisao:
Ne morate vise meni odgovarati na taj post,ja imam svoj stav koji se sigurno nece promjenti. Taj moj stav je zastupljen na 95% stadiona sirom Evrope,a samo se jos po ex-yu zemljama i mozda jos 2-3 zemlje koje mi padaju na pamet, fura to pjevanje pjesama svih 90 minuta. Navijac Liverpoola otpjeva prije utakmice iz sveg grla "You'll Never Walk Alone" ,kasnije za vrijeme nekih zatisja otpjeva jos 3-4 pjesme,ali svih 90 minuta se hukom sa tribina prati svaka akcija! Bez veze sam pomenuo Liverpool,tako je i na Celticu,Realu,Barci,Manchesteru,skoro svagdje...
Takodje sam svjestan,sto kaze jedan kolega,da nikakvo moje ili necije drugo kuckanje po internetu nece promjeniti stav Lesinara niti ce promjeniti njihovu furku. Zato je bolje da se manemo corava posla,i gledamo kako da nas sto vise ode u Travnik,neko sa grupom a neko u svom aranzmanu. To nam je poslije Prijedora najblize gostovanje (preko Vlasica oko 95 kilometara),ja sam skoro siguran da cu biti tamo.
A za utakmicu je malo reci da je kljucna! To kad bi pobjedili,ne samo da bi jesenja titula bila tu,vec bi se vec napravila nevjerovatna zaliha za konacnu titulu!
Ma nema tu sta,jbg ti imas svoj stav i misljenje,i ja to postujem.Medjutim ne slazem se u potpunosti s tobom,jer je moje misljenje da su Lesinari tu da navijaju svih 90 minuta,i stvaraju atmosferu u kojoj je igracima lakse igrati,dakle da nije tisina...A vi raja sa zapada ste tu da takodje dizete atmosferu,ali na drugi nacin,upravo tim hukanjem,zvizdanjem,ono dizanjem buke,da vrsite pritisak u pravim trenutcima,ako me kontas.Poenta je u tome,da se nekad trebamo udruziti,dakle da i vi pjevate zajedno s Lesinarima njihove pjesme,kad osjetite potrebu,a nekad da Lesinari galamom dizu atmosferu zajedno s vama,kad gol visi u vazduhu.Ali to sve da se spontano desava,da se upotpunjujemo.Razumijes me valjda...
Medjutim postoji jedan problem kod nas,a to je da cesto na zapadu budu neki ljudi koji ne zive za Borac,i kojima uopste nije u cilju da svojim glasom,pokusaju pomoci nasem klubu da dodje do pobjede.(slika za plakanje,koju je postavio neko,lik cita novine

) Ja stvarno ne znam razlog zbog kojeg su oni na stadionu,ali eto...Pa i to malo doprinosi tome da je zapad cesto cutljiv,i ceka da Lesinari pocnu dizati atmosferu,umjesto da sami preuzmu inicijativu i krenu sa pjesmom,skandiranjem,ili nesto tako...Ovim ne mislim naravno na vas redovne na zapadu,koji dajete maksimum,ali jednostavno malo vas je da bi pokrenuli nesto tako,ostala raja nece da prihvati.
A to za Travnik se u potpunosti slazem!Svi,ama bas svi bi trebali biti tamo.