RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Podrška klubu je bar sa moje strane uvijek bila bezrezervna, znači odlazak na utakmicu i kupovanje najskuplje ulaznice, ja mu mogu pomoći samo tako... Malo galamiti na sudije itd itd itd...
Ali da treba da se radi više treba, ako je malo ljudi u upravi proširiti je novim ljudima...
Evo konkretno oko omaldinske škole, to se može presjeći za dva dana, postoji savjet roditelja koliko sam ja upoznat, neko ispred kluba treba da sazove savjet roditelja, zamoliti da se odazovu svi, a naravno dovesti i sve trenere koji rade sa omladinskim kategorijama i onda da se pogledaju svi u oči, ko je kome kada i koliko para dao da neko igra ili ne igra, dokaz i odmah raskid radnog odnosa, posao koji imaju treneri u našem klubu je samo za poželjeti, naravno za one koji ga znaju raditi i za to su kvalifikovani, to je dnevno radno vrijeme od maksimalno 6 sati, rad sa djecom, mogućnost napredovanja, usavršavanja, česta putovanja, znači ima da se brineš za svoje radno mjesto... Nema tu puno pametovanja, to se bar može urediti za dva dana, novac koji se uplaćuje kao naknada za treniranje ima da se uplaćuje na tekuće račune i kraj, a onda i ljudi koji vode klub, nekada da odvoje tri sata svog vremena i odu i pogledaju utakmicu omaldinskih kategorija ili čak recimo da odu sa njima na put jednu nedelju, znate šta bi to značilo za klince, a bgami značilo bi i z a trenere jer bi zano da ga neko kontroliše, ovako, teško da ćemo naše omladinske kategorije vidjeti u vrhu tabela omladinskih liga...
slazem se da imamo pzbiljan problem sa omladinskom skolom, POSEBNO JUNIROIMA , kadeti su dobri, ali generalno skola je nesto na cemu klub mora svojski al bas svojski raditi, i na taj nacin prouizvoditi igrace.
Problem je teren za rtreniranje , to je njaveci problem, pa nama cak ni prvi tim nema gdje cestito da trenira a kamoli mladje kategorije.
A to su vec znacajna sredstva.
No ja sam optimista i mislim da ce problem pomocnih terena biti rjesen.
I moram da kazem.
Ono sto je eliminisano iz prvog tima ( politka sitnih carova) preselilo se odnosno zadrzalo u omladinskoj skoli.
Ali bice i to iskorjenjeno, a oni koji su u omladinskoj skoli i koji citaju ovaj forum to treba da znaju, i kad se to bude rjesavalo, neke ce ozbiljno da zaboli glava , pa sad nek vide kako ce dalje...