kitopsina je napisao:
Taj 'projekat' FK Sarajevo ima previše nepoznanica da bi se moglo govoriti o nekakvoj uspješnoj priči. Ušle su nekakve pare u klub, ali se ne zna ni koliko ni kakve. Da li se klub u stvari zadužuje sa pokrićem 'gospodina' Tana, šta li... Kao, njega se pita, a nije kupio klub. Sutra digne sidro i to može da dovede klub u bezizlaznu situaciju. (Željezničaru se mora priznati da su izgurali dosta svojih mladih igrača i opet ostali u vrhu. Koliko god mi bili mrski zbog nekih drugih stvari, to je po meni pozitivnija priča od ove FKS. A nismo ni mi u tom pogledu loši.)
Onda, o nekakvom timu snova ili ekipi koja može do grupne faze bar LE ne može biti govora. Pitanje je da li su ovakvi u stanju da uzmu prvenstvo. Komazec im je otišao u Koreju, prije toga Suljić u Mađarsku. Kako to da oni, koji su takođe mladi ili relativno mladi igrači, nisu čekali taj skori veliki preporod nego otišli za prosječne pare u prosječne lige?
Dakle, ne ide se u takav klub po afirmaciju, nego po redovnih 4-5hiljada km i 30-40 hiljada na ruke. Već viđeno.
Grahovca kao igrača cijenim i volio bih da ostane i da ne pođe pogubnim Bilbijinim putem. Iz Borca može naći angažman u inostranstvu isto kao iz Sarajeva. Odlazak u FKS mu u tom pogledu neće ništa donijeti.
Da ovo si sve u pravu. Taj projekat mi mnogo smrdi, ali su ljudi zasad napravili pozitivnu pricu. Koliko to sve ima pokrica vidicemo ubrzo. Kosi se sa logikom jer je glavni interes svih vecih ulagaca u fudbalu zarada, a ja je nevidim u ovoj ligi onakvoj kakva jeste. Naravno ima i drugih primjera, onih koje jednostavno vole klub, ili ga uzimaju radi neke tradicije, npr otac bio predsjednik, tipa porodice Anjeli, Morati itd. I treca ona vrsta koji imaju para neograniceno, klub im dodje kao igracka tipa Abramovica itd. Ovo u Sarajevu nije ni jedna od tih kategorija a sta je pokazace vrijeme.
Uglavnom mi se trebamo baviti sobom jer sami smo sebi najveci problem.