Borac u srcu je napisao:
Naravno ima tu i još jedna stvar, Borac, Sarajevo i Željezničar su najljući rivali. Šta je nekad bilo, bilo je, ali sad na ovom jednom mikro prostoru u smješnoj državi na papiru je tako. I naravno da prosječan Borčev navijač ili simpatizer ne može to ravnodušno prihvatiti i ne može se u tom smislu jednog podržavati i podstrekvati da ode a drugog pljuvati i degradirati mu sve u familiji do 5 stepena srodstva jer se odlučio za Sarajevo.
Ja nisam za prelaske u Sarajevo, želim svaku sreću našim Banjalučanima, pravim Borčevcima poput Srđana koji su tu odrasli sa klubom i momci u svakom slučaju tražite poslije Borca nešto u inostranstvu. Sarajevo nije korak naprijed. To je ujedno i naš najljući rival, navijači su neprijateljski raspoloženi i žele nam sve najgore tako da nemate šta tamo tražiti. I ako ode ja nisam za ono što se dešavalo sa Bilbijom ni njemu ni bilo kome drugom koji tako odu, njihov izbor, ali ne podržavam to nikako. I iskreno se nadam da će se desiti novo čudo i da će se momci opet izboriti za Evropu ali to ne možemo postići tako što ćemo prodavati najbolje igrače direktnom rivalu. Razlika je svega 2 boda i oni nama dolaze na Gradski, prema tome sve je moguće
kod bikija je ljude najviše zaboljelo to što su mu oba roditelja čitav život na platnom spisku borca,što su i stan u beogradskoj dobili od borca,što se tu rodio,odrastao....zato je bila onakva paljba na njega,a za puzija npr niko nije ni slova napisao...
koliko ja znam,bilbija je dobio 40 000 maraka na ruke od sarajeva,i 5000 mjesečno,koje ne kasne ni sekunda...pošto igračka karijera traje jako kratko,ja bih ga sa te profesionalne strane i razumio,da nije stavri koje pomenuh....naravno da vrijeđanje članova porodice,pogotovo ženskih, nikako ne podržavam..
sležem se sa tobom potpuno da nipošto ne bismo smjeli pojačavati rivale...ali to je kolektivna sramota svih nas što crncu u igokei možemo obezbjediti 20 000 evra mjesečno,a bilbiji ne možemo ni 2000,deset puta manje...
a pogotovo se slažem ovo što si napisao u vezi inostranstva..najsrećniji bih bio da srđan uspije realizovati ovaj transfer u belgiju,pa da bude srećan i on,i klub,a i mi svi ako dobijemo šta para...