Schlager je napisao:
Citiraj:
Ista prica je bila i pred Sarajevo.
Ja nikad nisam rekao da mrzim Sarajevo,oni bar ne tuku. Ja sam ona izumrla sorta koja i poslije svih klanja nije zaboravila da je njih 1200 doslo da navija sa nama protiv Proletera. To vise nije vazno,nova su vremena,ali ako covjek nema uspomena vise nije covjek. Zato ih ja nikad ne mogu staviti u isti kos sa Zeljeznicarom.
Naravno da ne ocekujem da se iko slozi sa mnom,imam ja i neke licne razloge zasto ovo pisem,i znam ko nas je i vadio iz murije u Sarajevu nakon tuce ispred Grbavice 1990 i u cijim smo kucama nakon izlaska prespavali,ali kao sto rekoh to za ovu temu vise nije vazno,to je bitno samo meni Gicku i jos dvojici koji vise nisu zivi.
Pogotovo ne ocekujem da za ovaj moj post razumjevanja ima mladja garda koja je imala na Kosevu probleme proslog mjeseca,ali ja njih potpuno podrzavam. U novoj situaciji imaju svoju bracu iz NS,a Sarajevo,Zeljo,Zepce,to je njima isti qratz,i treba tako da bude,oni sami odredjuju svoj put i ne trebaju ni na koji nacin biti optereceni prosloscu ili nekom nostalgijom.
Intezivno sam pratio Borac od 88god, bio sam skoro na svim gostovanjima, a nijednu tekmu nisam propustio kod kuce. Bila su druga vremena, nuporedljivo sa ovim danas, cjeli grad je zivio za Borac. Stadion uvjek pun, bila je i jaka liga, hiljadu puta jaca od ove. Borac je u Sarajevu uvjek dobro bio primljen, sjecam se da smo jednom provalili ogradu na Kosevu, i spojili se sa Hordama, navijali skupa cjelu utakmicu. Danas su druga vremna, novi klinci, puno se sranja u meduvremenu izdesavalo, ali ta nostalgija uvjek ostaje.