banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 14:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 6008  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2010, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Замисли да се Борац и ФКЦЗ сретну догодине у неком такмичењу УЕФА (мало вјероватно, али не и немогуће).

Ти мислиш да би на тој утакмици на Градском било више људи којима је Борац у срцу од оних који воле Звезду?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jul 2010, 09:29
Schlager je napisao:
Citiraj:
па мислиш да би у бл другачија била ситуација

Ja ne MISLIM da bi bilo drugacije u Banjaluci,ja ZNAM da bi bilo drugacije!

Gledao sam bar 10 puta Partizan u borbi za bodove ovdje (cak i Zvezdu koja ima duplo vise navijaca nego Partizan) i znam o cemu pricam. NIKAD,ali NIKAD se nije desilo da na Gradskom neko ima vise navijaca nego Borac,niti da na stadionu vise ljudi navija za borcevog protivnika.a kamoli 3-4 puta vise kao danas u NS.Ono sto sam danas vidio u NS me rastuzilo i prebacio sam kanal u 10-minutu.

Ove glupe prijateljske utakmice,gdje se karte dijele po stranackoj liniji,ili po javnim preduzecima i gdje dolazi fancy klijentela i 80% bezveznjaka,uopste ne racunam,niti idem na takve utakmice...najcesce.Samo jednom sam bio i ne vjerujem da cu vise posjecivati takve stvari,draze mi je otici na trening nego na to.

Nemoj jednu stvar zaboraviti. Rat je ucinio svoje, prije rata ja bih glavu dao da se to nikada ne bi desilo u BL, ne bi ni danas, jer imamo galamdzija i na istoku i na zapadu 8) ali...
Pogotovo je bila katastrofa dok je Borac igrao ligu RS, samo pravi entuzijasti su tu ligu i Borca pratili (ne racunam tekmu protiv Rudara). Zar je uopste postojao izbor, kada su samo Zvezda i Partizan postojali, haj Obilic...
Koliko god se mrzili sa drugima ova zajednicka liga je donijela Borcu kao i ostalim "velikim" klubovima u BiH ono sto im je trebalo, zanimljive duele, protivnika sa imenom itd...od tada se ljudi vracaju na stadion, u pocetku da drugima psuju na nacionalnoj osnovi, danas se ide sve vise zbog fudbala....
Ono sto je najbitniji da danasnja djeca znaju da imaju klub u svom gradu, koji je igrao i moze igrati u Evropi, da se nesto desava na tom stadionu, a to ce kroz godine i vratiti prijeratnu situaciju.

Inace ja vjerujem da u Novom Sadu ima dovoljno ljudi koji vole Vovjodinu, na pirmjer rijesenje bi bilo prava marketinska akcija, u kojoj bi se kupile sezonske karte na pocetku sezone, makar za zapadnu tribinu i na taj nacin uz sjever bi zapad bio 100% za Vosu...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 22:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
shoole je napisao:
Замисли да се Борац и ФКЦЗ сретну догодине у неком такмичењу УЕФА (мало вјероватно, али не и немогуће).

Ти мислиш да би на тој утакмици на Градском било више људи којима је Борац у срцу од оних који воле Звезду?

Decibeli bi sigurno bili debelo na nasoj strani,i na Istoku i na Zapadu,kao sto su uvijek i bili,a sta je kome u srcu ne znam,nisam Kleopatra. Mozda je i prije bilo tih "sutljivih" navijaca Zvezde dosta na nasim medjusobnim prvenstvenim utakmicama na Gradskom,ali ja znam da se skoro nisu culi.Za razliku od nasih,bez obzira na stranu stadiona!

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
shoole je napisao:

Ја сам убијеђен...

Послије рата, што се тиче Борца, а нарочито у лиги РС, ту је било неколицина највјернијих, али сад је стање другачије... Борац константно напредује, и што ме највише весели нисам одавно видио ни једног клинца у црвено-белој или црно-белој комбинацији.... Додуше, има их у црвено-белим бојама, али братским - Војводиним! 8)

Вријеме се мијења, као што неко рече, пролази вријеме лажних побједника...

За Звезду су сви навијали јер је била сила у фудбалу прије рата, сад је по резултатима на нивоу обичног локалног клуба (3 претколо Лиге Уефа максимални домет)... Али има огроман број навијача баш захваљујући тим успјесима у доба комунизма...
Полако, не може ништа преко ноћи....

Још да се мало поради на маркетингу ФК Борац и биће то све добро...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
шта очекујете у уторак?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:21 
Veteran
Veteran

d.a. je napisao:
шта очекујете у уторак?

Побједу! И добру забаву на трибини са друштвом....

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2004, 00:48
хех волио би да је тако како ти кажеш шлагеру...ал вјеруј ми, морамо ми још пуно да радимо да парирамо титовим близанцима...ем што су из Београда,ем имају подршку из сваког села буквално и у Србији,Републици Српској,и Косову и иностранству...браћу русе и грке итд...зато кажем буди реалан а НС ни сат времена од бга...

још једном кажем поносни требамо бити на браћу...Партизан у лиги шампиона сви му се диве...ал Воша их покопа :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Citiraj:
хех волио би да је тако како ти кажеш шлагеру

ja pricam sta je i kako bilo....a,ako je tako bilo u vrijeme kad je Zvezda bila prvak Evrope i svijeta,ne vidim razloga zasto bi sad bilo drugacije kad su 20 godina ovako losi i kad su im nepremostive prepreke u evropskim pretkolima Apoel,Slovan ili Liberec. Nema mi tu neke logike,ako je stadion bio mahom na nasoj strani u vrijeme dok su za njih igrali Prosinecki,Savicevic,Stojkovic,Belodedic,Sinisa Mihajlovic,Pancev,zasto bi sad bio na njihovoj kad im igraju antitalenti tipa Slavoljub Stojanovic,Perovic ili Jevtic?

Znam da je u nasem gradu bilo demografskih promjena,ali necu da vjerujem da je to uzelo maha u tolikoj mjeri,a i naucnici su dokazali da se covjek prilagodjava svojoj sredini.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 00:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
shoole je napisao:

Decibeli bi sigurno bili debelo na nasoj strani,i na Istoku i na Zapadu,kao sto su uvijek i bili,a sta je kome u srcu ne znam,nisam Kleopatra. Mozda je i prije bilo tih "sutljivih" navijaca Zvezde dosta na nasim medjusobnim prvenstvenim utakmicama na Gradskom,ali ja znam da se skoro nisu culi.Za razliku od nasih,bez obzira na stranu stadiona!

Какви сад децибели? Фино те питам, да играју два тима, чијих би навијача било више?

За Борац пуца кита људима чим се прође сјеверно од Лакташа и јужно од Бочца. Тако је реално стање, можда грубо речено, али је тако.
ШББ КББ варијанте ("ајмо дјелити дјеци по школама блокове са грбом Борца" или "биће боље кад се отвори Борчев шоп у Господској") не бих да коментаришем. Мислим да сте јако нереални у тим неким очекивањима од маркетинга, али ово је ваша тема и нема потребе да вас ја смарам са тим.

Да дође Звезда на Градски у (дај Боже) неком претколу Лиге шампиона... слегла би се кука и мотика из окружења да види Звезду. Наглашавам, Звезду.
Колико би ту било правих навијача Звезде, колико симпатизера, а колико позера, то је друга прича. Али колико је правих навијача Борца било против Лозане, а колико симпатизера и позера?

И око децибела са свих страна... Борчева публика је једна од "најказалишнијих" (а био сам на доста стадиона). Ево сад сам био на Борац - Жељо у Купу на западу. Неко довикне судији нешто, али људи углавном сједе и гледају. Мало аплаудирају кад их прозове Исток и то је то. А меч са тренутно највећим ривалом.

Poslednji put menjao shoole dana 04 Okt 2010, 00:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 00:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Bilo bi vise Borcevih navijaca na stadionu.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 00:15 
Veteran
Veteran

shoole je napisao:
Schlager je napisao:
shoole je napisao:

Какви сад децибели? Фино те питам, да играју два тима, чијих би навијача било више?

За Борац пуца кита људима чим се прође сјеверно од Лакташа и јужно од Бочца. Тако је реално стање, можда грубо речено, али је тако.
ШББ КББ варијанте ("ајмо дјелити дјеци по школама блокове са грбом Борца" или "биће боље кад се отвори Борчев шоп у Господској") не бих да коментаришем. Мислим да сте јако нереални у тим неким очекивањима од маркетинга, али ово је ваша тема и нема потребе да вас ја смарам са тим.

Да дође Звезда на Градски у (дај Боже) неком претколу Лиге шампиона... слегла би се кука и мотика из окружења да види Звезду. Наглашавам, Звезду.
Колико би ту било правих навијача Звезде, колико симпатизера, а колико позера, то је друга прича. Али колико је правих навијача Борца било против Лозане, а колико симпатизера и позера?

И око децибела са свих страна... Борчева публика је једна од "најказалишнијих" (а био сам на доста стадиона). Ево сад сам био на Борац - Жељо у Купу на западу. Неко довикне судији нешто, али људи углавном сједе и гледају. Мало аплаудирају кад их прозове Исток и то је то. А меч са тренутно највећим ривалом.

Друже, не зову вас џабе Цигани... И овај ваш предсједник да се није као курва понизио и молио људе да дођу на стадион и оне смијешне Акције "за моју Звезду" и слично, питање колико би вас било...(мислим да има она пјесма типа "Курва умире, курва гаси се, а нешто ви просите динар итд...")
Погледај колико је гледалаца на превенственим Звездиним утакмицама, а колико рецимо буде чим дође мало јачи противник из Европе... Колико је ту правих Делија, а колико позера који навијају за "Звијезду" ...
Али прошло је и ваше... џаба вам милиони навијча кад је Слован непремостива препрека...

И да, стварно немам више намјеру да се препуцавам, ја волим Борац , ово је тема о Борцу и мене Звезда не занима...
Нек` навијају сви за БГ близанце, ја сам уз свој клуб и свој град!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"Друже", теби се нисам ни обратио! И ко је циган, ко је курва и ко је смијешан, ако већ волиш да вријеђаш, пиши на теми о Звезди, ово је тема о Борцу.

И шта је нетачно у овоме што си болдирао?

И не зову нас Цигани већ се сами зовемо Цигани...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 00:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Schlager je napisao:
shoole je napisao:

To tvoje je sta bi bilo kad bilo,i cisto nagadjanje,a ja pisem sta je bilo i kako je bilo.

Ne zamjeram ti sto ne znas,posto pretpostavljam da si izbjeglica (ne mislim nista ruzno time reci) jer kazes kazaliste umjesto pozoriste,ali nemoj pokusavati soliti pamet nekome ko je gledao Zvezdine generacije na Gradskom jos od Sestica i Pizona,pa do ove sampionske iz Barija,i NIKAD nije Zvezda imala vecu podrsku od Borca. Pisham se na te fancy prijateljske,lijepo sam rekao da na to i ne idem.
Ljudi sa sela,uglavnom Manjaca i Lijevce su masovno dolazili na Gradski da gledaju Zv(ij)ezdu,ali nisu htjeli ili nisu smjeli navijati,pojma nemam,samo znam da se nisu culi,uvijek je na Zapadu ili sjeveru bilo nesto Zvezdasa,ali u velikoj manjini u odnosu na ostatak stadiona.A to pitanje ko bi imao vise navijaca ne razumijem. Ako mislis na prave navijace tu bi bila jos veca razlika u brojnosti u korist Lesinara,sto je takodje vec vidjeno. Sifra "Aleksinac" :D ,ko zna o cemu se radi zna,ko ne zna nek se raspita.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 01:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
normalno da sa uspjesima dolaze navijaci...prije se nije mogla porediti brojnost navijaca zvijezde sa navijacima partizana. sad ove mladje generacije skoro svi navijaju za partizan. u beogradu je mozda to drugacije, ne znam, ali u BL bar je meni sve teze sresti na nekog ko navija za zvijezdu. a Borac kako je krenuo vrlo brzo ce pridobiti mladje generacije.

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Реалност је да Звезда има АРМИЈУ НАВИЈАЧА широм СРБ, ЦГ и РС.
Има их товар и у БЛ.
Ја сам одрасто уз Звезду, ћале ми је заклети звездаш, волим тај клуб и навијам за њега кад игра вани, али Борац је клуб града у коме ја живим и некако ми је логично да ми он буде на првом мјесту.
Млађе генерације се добрим дијелом одлучују за Борац јер је њима то фора, отићи на исток, бити Лешинар, запалит бакљу у свакој прилици (чак и кад дође Цеца на трг??) и бит нека фаца у друштву. Они фазони, он је Лешинар, довешће екипу, немој њега дират итд.. Зна се већ како то иде.
Пола те дјеце НЕМА ПОЈМА о клубу. Стојим иза те тврдње. Ако неко хоће, направићемо анкету на трибини. :)
Борчеви навијачи тек треба да сазрију јер реално, пола оних што буду у копу имају просјек година ~14 ~15..
Нећемо спомињат очајан маркетинг, о томе је било ријечи и превише.

Citiraj:
ШББ КББ варијанте ("ајмо дјелити дјеци по школама блокове са грбом Борца" или "биће боље кад се отвори Борчев шоп у Господској") не бих да коментаришем.

А чекај, Звезда ово не ради је л`?
Сјећам се да су дошли у моју основну школу кад сам био други трећи разред и подјелили свима чланске карте и неке блочиће.
Такве ствари итекако доприносе популаризацији клуба.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 02:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 20:01
shoole je napisao:
Schlager je napisao:
shoole je napisao:

Prvo jedna bitna stvar. O zvezdi, partizanu i drugim klubovima možeš pisati na stranicama koje su za to predviđene.
I vjeruj mi da 95% nas koji dolazimo na utakmice (doduše nema nas kao na Westfalen-u :) ) Borca ne dolazimo zbog protivnika nego zbog našeg kluba.
A na kojim si ti to utakmicama bio pa nam držiš predavanje o tihoj pozorišnoj publici? I priča da je zapad tih govori o tvom akutnom nepoznavanju značenja aplauz i podrška sa zapada. Neću se baviti sjećanjima pa da ti pričam o aplauzu i podršci kad čitava zapadna tribina ustaje. Neke stvari jednostavno ne mogu da se objasne.
Ako ne čuješ nas na zapadu onda te molim da što hitnije posjetiš otorinolaringologa koji će ti pomoći u uklanjanju problema sa sluhom jer je očito da imaš problema sa istim.

Ovo je tema o Borcu i koliko ja shvatam opredjeljenje većine nas je da na bilo koji način doprinesemo našem klubu a ne da čitamo komentare o zvezdi, partizanu i drugima.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 06:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2010, 11:40
70 година комунистичког испирања мозга полако почиње да блиједи!
само нек Борац настави да гура овом путањом, не бринем се ништа ни за будућност, ни за запад ни за исток!

бојим се мало сутрашње утакмице, играчи ми дјелују некако истрошено, као да једва чекају ову паузу!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 06:51 
Veteran
Veteran

shoole je napisao:
"Друже", теби се нисам ни обратио! И ко је циган, ко је курва и ко је смијешан, ако већ волиш да вријеђаш, пиши на теми о Звезди, ово је тема о Борцу.

И шта је нетачно у овоме што си болдирао?

И не зову нас Цигани већ се сами зовемо Цигани...

Па ја колико видим, ти си "дошао" на ову тему, а не ја на тему о Звезди...
Ја тамо немам потребу да пишем. Мени је довољан и мој "мали" клуб...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 07:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
To tvoje je sta bi bilo kad bilo,i cisto nagadjanje,a ja pisem sta je bilo i kako je bilo.

Ne zamjeram ti sto ne znas,posto pretpostavljam da si izbjeglica (ne mislim nista ruzno time reci) jer kazes kazaliste umjesto pozoriste,ali nemoj pokusavati soliti pamet nekome ko je gledao Zvezdine generacije na Gradskom jos od Sestica i Pizona,pa do ove sampionske iz Barija,i NIKAD nije Zvezda imala vecu podrsku od Borca. Pisham se na te fancy prijateljske,lijepo sam rekao da na to i ne idem.
Ljudi sa sela,uglavnom Manjaca i Lijevce su masovno dolazili na Gradski da gledaju Zv(ij)ezdu,ali nisu htjeli ili nisu smjeli navijati,pojma nemam,samo znam da se nisu culi,uvijek je na Zapadu ili sjeveru bilo nesto Zvezdasa,ali u velikoj manjini u odnosu na ostatak stadiona.A to pitanje ko bi imao vise navijaca ne razumijem. Ako mislis na prave navijace tu bi bila jos veca razlika u brojnosti u korist Lesinara,sto je takodje vec vidjeno. Sifra "Aleksinac" :D ,ko zna o cemu se radi zna,ko ne zna nek se raspita.

Ако желиш да причамо, онда се мани глупости и предрасуда. Разумијеш ли колико је глупо да ти особу коју уопште не знаш називаш избјеглицом?

Нисам избјеглица. Имам 35 година. Ја сам заволио Звезду управо због Шелета, онаквог малог и мутавог (имаш у мом потпису овдје управо клип о Шелету). Тако да се мани тих глупости типа "избјеглица си па не знаш". Или још горе "није казалиште већ позориште" (ријеч је о термину "казалишна публика" који се некад скандирао из зајебанције на стадионима).

На сјеверу Градског није било нешто Звездаша, на сјеверу Градског су прије рата били искључиво Цигани (плус нешто на Западу, али ти су ћутали).

Ја те и не питам за то шта је било већ за то шта би било данас. Након рата, распада земље и демографских промјена, то су две потпуно различите ствари.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 07:13 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Opet ćemo malo o BG velikanima...

Prije neki dan sam pogledao jedan odličan dokumentarac o fudbalu na ovim prostorima, dokumentarac nosi ime "FUDBAL, NOGOMET I JOŠ PONEŠTO" u osam nastavaka, odličan je, odlično je urađen, saznaš mnoge stvari iako misliš da o fudbalu znaš sve, preporučujem svima koji vole fudbal da ga pogledaju, zaista vrijedi... Ima tu dosta pojašnjenaja i o Zvezdi, Partizanu, Dinamu i Hajduku... Pa reciimo i o naviajčkim grupama, pa tako i podatak da je TORCIDA OSNOVANA 1950, da je ustvari Hajduk bio pravi komunistički klub i klub miljenik Tita, a ujedno je klub koji je živio u svima zajedničkim državama, a nikada nije mijenajo ime, vrlo interesantno, ali nije Hajduk onaj o kome sam htjeo da pišem...

Eto opet ću o Zvezdi, za koju ja i dalje smatram da je veliki klub, ali je veliki samo zbog onoga što je bila, a nikakao zbog onoga što jeste trenutno ili zbog onoga što će da bude...
Pričam u svoje ime, pa i ja sam išao u Beograd da gledam derbije Zvezde i Partizana i na JNA i na Marakanu, išli smo da gledamo fudbal, da gledamo fudbal koji je bolji nego onaj koji se tada igrao u Banjaluci i širom naše Republike Srpske... Ali ne idem već dugo, jer i tamo nema šta da se vidi, ono je antipropaganda fudbala, više kod Zvezde nego kod Partizana, ali to je sada već neka druga tema...Ali uvijek i samo uvijek, za mene je Borac moj i jedini pravi klub, njega volim, a ostale Srpske klubove gledam kada su u euro kupovima, bez nekih posebnih emocija, prošli ili ispali skoro da mi je svejedno, interesuje me samo Borac... A Borac raste, iz dana u dan, postaje ono što i treba da jeste, veličina u pravom smislu te riječi... Popravlja se infrastruktura, navijači su tu, ima ih i nemoj da vas zavara to što Zvezda ima desetak hiljada ljudi na svojim utakmicama koje igra kući, Beograd ima skoro tri miliona stanovnika... Znači svako poređenje je bespredmetno, a to što i u Banjaluci ima navijača ZvezdE ili Partizana, ma neka ih, pa i ma i navijača Intera , Milana, Čelzija i ostalih... Bitno je da se djeca okreću na pravu stranu, a to je naš Borac, ovo ostalo je sve nebitno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 120150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290 ... 6008  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]