Rano je o tituli, iza nas je tek četvrtina prvenstva
»Mi smo i u najavi utakmice rekli da ćemo pokušati učini sve da osvojimo tri boda. Istina, loš teren, prolom oblaka su nam bili najveći protivnici u Banovićima. Ipak, moji igraču su se brzo adaptirali na situaciju. Izdržali smo prve atake domaćina koji je, moram to reći, bio vrlo dobar protivnik», kazao je za SCsport.ba Vlado Jagodić, strateg banjalučkog Borca nakon nove pobjede njegove ekipe u Premijer ligi BiH.
Banovićani su se dobro držali u prvom dijelu utakmice...
»Treba priznati, imali smo i sreće, ali moji igrači su zaslužili da sreća bude na njihovoj strani. U prvom dijelu smo imali taj jedan zicer preko Maletića, ali ga nismo uspjeli iskoristiti. Domaći su za to vrijeme pokušavali dugim loptama ugroziti naš gol».
Strpljenje se isplatilo
U drugom dijelu počelo je prilično vatreno na obje strane, Vule Trivunović je skinuo loptu sa gol linije kod rezultata 0:0.
»Da, zato i kažem da smo imali sreće. No, odmah na startu drugog dijela se vidjelo da ćemo kontrolisati utakmicu. Bilo je samo pitanje vremena kada će sijevnuti kvalitetna kontra i kada ćemo im zabiti gol».
Gol je došao pet minuta prije kraja utakmice, pogodio je Stančeski.
»Da. Zabili smo i pokazali odlike velike ekipe. A, velika ekipa je ona koja zna biti strpljiva i čekati svoju priliku. Mi smo je znali čekati i dočekali smo je».
Borac je iz kola u kolo sve ozbiljniji kandidat za najviši plasman na kraju prvenstva, zašto ne reći, titulu.
»Ma, rano je o tome. Jer, morate imati na umu da je tek četvrtina prvenstva prošla. Rano je za bilo kakve ocjene. Logično je da nas nakon serije sjajnih rezultata stavljaju u kontekst evenutalnog osvajača titule, ali što se mene tiče, smatram da je rano o tome misliti».
Borčevi igrači napustili su teren u Banovićima uz aplauze objektivne domaće publike.
»To daje jednu dodatnu draž našem trijumfu protiv Budućnosti. Svakom je sportisti pa tako i meni i mojim igračima velika satisfakcija kada vas protivnički navijači nagrade aplauzom».
Što se tiče ostalih rezultata trener Borca nije iznenađen kako je završila većina utakmica 8. kola odigranih danas.
»Ne mogu reći da nisam očekivao pobjedu Željezničara. Jer, . To je ipak vrlo iskusna ekipa sastavljena od dobrih igrača koja će teško ispustiti prednost».
Drina iz Zvornika danas je prvi put slavila ove sezone, stradao je Leotar, dok je Čelik konačno pobijedio kod kuće...
»To je ta neka šok terapija. Oni su promijenili trenera i očito da je to na igrače djelovalo vrlo pozitivno. Što se Čelika tiča, očekivao sam da pobijede Travnika, i to nije nikakvo iznenađenje».
Neko otpada u Kupu
Zrinjski se u Mostaru prilično namučio protiv Rudara iz Prijedora...
»E, to me iznenadilo. Mi smo nedavno igrali protiv Zrinjskog, jesmo ih nadigrali, ali oni nisu uopšte loša ekipa. Očekivao sam laganu pobjedu Zrinjskog, pogotovo zbog činjenice da je Rudar ipak u padu forme».
Naredne tri utakmice su od velikog značaja za vašu ekipu?
»Da. Igramo u prvenstvu dvije utakmice kod kuće, sa Slobodom i Rudarom, a onda protiv Željezničara u Kupu BiH. No, idemo od utakmice do utakmice. Suvišno je da objašnjavam šta nam je cilj u te tri utakmice, pogotovo ove dvije prvenstvene protiv Slobode i Rudara kod kuće».
Prošle sezone trofeji u bh.fudbalu su se dijelili između Borca i Željezničara. Koliko je izvjesno da se to desi i ove sezone?
»Teško je prognozirati može li se ponoviti prošlogodišnji rasplet. Osim činjenice da je tek prošla jedna četvrtina prvenstva, već u 1/8 finala Kupa BiH jedan od ta dva kluba se oprašta. A, ko zna, svašta može biti», kazao je dobro raspoloženi strateg Banjalučana za SCsport.ba nakon pobjede u Banovićima.
Inace, moguce je da ce se odgoditi utakmice narednog kola zbog idiotskih izbora.
_________________ ENVER KULAŠIN
|