veteran 1987 je napisao:
cuo sam iz povjerljivih izvora da je i celo nezadovoljan kaze da je maricev klinjo nemiran u tri p materine

Sto se tice sinocne utakmice,sto rece neko ja sam ostao sokiran.Nista nismo pokazali konkretno osim u zadnjim minutama susreta kada smo jurili nerijesen rezultat,tada su se kao igraci trgnuli...Prije toga,prazna ploca...Kada smo gubili 0:3,mislio sam boze samo da ne primimo jos golova,da ne dozivimo potpuni debakl.Gledam ljude oko sebi svi frapirani,ne vjeruju sta se desava...To dovoljno govori,koliko smo imali velika ocekivanja od ovog meca,a na kraju nevjerica.
Od igraca najvise mi se dopada Stajic koji je stvarno zivotinja,ali jednostavno ne moze sam,Nikolic me pozitivno iznenadio,momak je fino odigrao,i Boka standardno dobar igra srcem,a kad igras srcem ne mozes biti los.
Najvise me ja fascinirao treci gol,kada je covjek izvede penal u stilu Zidana,ono,aj evo vam malo atrakcije,kao da nismo dovoljno ponizeni...Uz erupciju oduseljenja sa klupe Sirokog.Svaka cast majstore.
I na kraju trenerski mag Maric,standardno,sjedi na klupi,skupio se ko cmar,ne progovara,nema znakova zivota...Gubimo 0:1,nema znakova zivota,0:2 nema znakova zivota,0:3 i dalje nista od trenerskog maga,citav stadion ga proziva on mrtav ladan,konferencija za novinare takodje bas ga briga...Mislim nemam vise zivaca ga pljuvati nek se napusi neke stvari uzme tih 120 000,dao bi mu ja jos toliko samo nek ode vise.
Pretpostavljam da ce sljedeci potez uprave,koji je najlogicniji,biti smjena citavog strucnog staba na celu sa onom balegom Maricem.Drugacije ne moze,i ne smije biti!
Dovesti Vladu Jagodica,naseg covjeka koji ce voditi Borac ne samo zbog para,vec i velike ljubavi prema klubu.Ne treba ocekivati momentalne rezultate,treba se malo strpiti i rezultat ce doci sam od sebe.Ali se mora sto prije izvrsiti promjena.
Ono sto mi je posebno drago je konacno udruzivanje citavog istoka i zapada,nekako doslo spontano,i svima osmjesi na licima,svi zajedno:MARICU ODLAZI!