Evo mala priča o Terziću...
Od Arilja do HSV-a za pet godina, Stefan Terzić: "Majci dugujem sve"
Citiraj:
Prošle nedelje je rukometni svet "zatresla" vest da je mladi srpski desni bek, Stefan Terzić (18) potpisao trogodišnji ugovor sa nemačkim HSV-om. Da su putevi rukometnih talenata do profesionalnih voda, često puta različiti govori i primer momka, koji je prve rukometne korake načinio tek pre pet godina u rodnom Arilju. Kako je tekao put od betona Arilja do "O2" Arene, šta je u glavi rukometnog "Balotelija" i kako se nosi sa izazovima, koji mu predstoje u klubu i kadetskoj reprezentaciji, pokušali smo da saznamo pre polaska kadeta na EP u Austriju.
...
Vest da si potpisao trogodišnji ugovor sa HSV-om, najčitanija je na Balkan-Handball.com od početka meseca, zajedno sa informacijom da je Ivano Balić "slobodan". Red je da čujemo tvoju rukometnu priču...
- Sve se nekako prebrzo desilo. Počeo sam da igram rukomet pre pet godina u rodnom Arilju. Treninge smo imali dva puta sedmično, gotovo rekreativno. Onda je došla La Vita liga, koju sam dobro odigrao, pa je došao poziv i prvo okupljanje sa reprezentacijom u Banja Luci. Trener me je video, pitao, ko je ovaj mali? Tražio je od majke da me pusti da odem negde da igram, iako je majka bila izričita da ne idem pre 18. godine. Hvala treneru, smarao je majku svaki dan, dok nije popustila. Arilje je malo mesto. Insistirao je da odem, kako ne bih stagnirao - iskren je Terzić kada priča o svojim počecima, kao i naporima Aleksandra Savića da ga "zarazi" rukometom.
- Došle su ponude Partizana, Zvezde, Kolubare. Nisam imao osećaj da bih tamo bio zadovoljan. Onda je došla ponuda Borca iz Banja Luke. Meni se svidela ta sredina i odnos prema mladim igračima. Tamo sam proveo dve i po godine. Sa 15 i po godina sam otišao - kaže Terzić.
Za to vreme, igrao je i na pozajmici u Prijedoru...
- Lepo iskustvo u Premijer Ligi BiH. Bio sam drugi strelac sa četiri, pet utakmica manje. Kalio sam se, stekao prijateljstva, malo sazreo kao čovek i sportista. Definisao sam svoje rukometne ciljeve, da uvek dam sve od sebe i probam da budem najbolji. Dobre utakmice sa reprezentacijom, pomogle su mi da me ljudi vide i prepoznaju - kaže novi HSV-ovac.
Zbog svoje hiperaktivnosti, a u duhu prošlog EP-a u fudbalu, prilepili su ti nadimak "Baloteli"
...
Momak do prije mjesec dana bio u Borcu, a sad pokriva poziciju Lijevskog i igra sa Lindbergom, Hensom, Duvnjakom, Jansenom, Krausom...i igra za mladu reprezentaciju Srbije koja je tukla i Dance nedavno i idu na EP u Austriju.
A mi ga eto pustimo