Razočarenje je prirodno stanje fudbalskog navijača. Neko to shvati u formativnim godinama i bude mu lakše,a neko ne shvati nikad,kao ja i nervira se cijeli život. Čini mi se da je sportski dio mene umro u ovih zadnjih par sedmica i na klupskom i na reprezentativnom planu. A sve je izgledalo idilično do prije samo mjesec dana,pobjede nad SJ Irskom i Farskim Ostrvima,a ovdje nakon Travnika i Zrinjskog 16 bodova od 18 mogućih,atmosfera oko kluba do jaja,prvo mjesto.... A vidi danas,reprezentacija eliminisana sinoć,nema takmičarskih mečeva tačno godinu dana sledećih,Borac u banani,Široki bježi 6 bodova,pretekli nas Željezničar i Sarajevo,rat dvije struje u klubu,kazna pred praznim tribinama neće isteći još ko zna koliko,a i kad istekne,uopšte se ne radujem utakmicama jer čujem da će opet svako vući na svoju stranu,jedni skandirati protiv trenera,drugi ga podržavati...ma sve je fuj! Jedina je sreća što ja pamtim i mnogo gore stvari na klupskom planu (na reprezentativnom ne!!!),ali ipak mi je krivo što se uvijek nađe neko i skrene nas sa pobjedničkog puta,vrati u prosjek.....Stvarno ne znam šta je razlog,nismo mi banjalučani toliko loši ljudi,poslom mnogo upoznajem ljude iz čitavog regiona i ostatka BiH,i odgovorno tvrdim da nema ovako dobrih ljudi nigdje,ali ipak,kao da se najgori od najgorih uvijek vrte u i oko kluba...Zaluta tu ponekad i neki pošten čovjek,entuzijasta,ali većina ih neće moći ni na tribini sjediti kad Borac bude postao Borac,a kamoli rukovoditi i odlučivati o nečemu... Ubila me reprezentacija pa je zato post još mračniji nego što bi inače bio,ali jebiga,tako se osjećam....A ne znam ni kako bih se trebao osjećati,jer reprezentacije sad nema godinu dana,a borčevim utakmicama se ne radujem,napisao sam zbog čega...
_________________ "Možete da budete najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve je to zabluda''
|