borcev_navijac je napisao:
kod kuće i na strani je napisao:
borcev_navijac je napisao:
oko direigenta, mislim da trebate svi procitati slagerov post od prije stranicu dvije, mislim da ste se previse okupirali dirigentom.
kako rece schlager win - win varijanta
drugo citao sam neke postove koji pozivaju na proteste na treninzima.
Zar neko misli da je pametno na taj nacin unositi nemir u ekipu na treninzima ????
zar neko misli da je pametno ciniti bilo sta da se rusi autoritet trenera kod igraca dok je taj covjek trener, sta to dobro moe da donese ???
Utakmica, naravno je nesto drugo, ali i tada treba biti pametan i ocjeniti ako je bas neophodno kad je pravo vrijeme , jer u suprotnom navis vise stete od koristi
Ekipu uvijek treba podrzati!!! i tačka.
Međutim kada je unošenje nemira u pitanju mislim da je nemir već u ekipi. A za to treba zahvaliti dirigentu.
Ako uprava do sad nije reagovala na sve zahtjeve i molbe navijača (simpatizera a ne lešinara) onda ne znam šta drugo preostaje navijačima nego da traže odlazak čovjeka koji svojim ponašanjem svima nama pljuje u lice.
Ja ulaznicu na gradski plaćam već dvadesetak godina i vjerujte mi bezobraznijeg trenera nisam sreo. Ovo što on radi sa ekipom i način na koji komunicira sa medijima je najblaže rečeno bezobrazno. Na stranu sve to...igre NEMA! Zajedništva takođe.
I nismo mi u win win poziciji. Ako izgubimo bodove kući od direktnog konkurenta za vrh teško ćemo te bodove nadoknaditi.
Bojiim se da je ovo odlaganje sa Marićem samo zakopavanje.
Možda ja pogrešno vidim stvari ali...
Ne mijenja se trener jer se nekom ne svijda njegova retorika, ili zato sto mu njuska nije simpaticna, ili mu se ne svijda nacin na koji vodi trening , nego zato i iskljucivo zato sto nema rezultata.
jednom je napravljena greska, stojnic je promjenjen a imao je rezultat, i to je bilo pogresno!
e jednom moras stati na kraj pogresnim nacinima, moras uspostaviti sistem unaprijed poznati kriterij, koji se postuje uvijek i jednako na sve, da svako zna kako se radi u borcu i sta moze da ga ocekuje u svakoj varijanti.
Pitanje je da li je pravi parametar za ocjenu trenera utakmica sa lozanom jer tu u prinicpu ne zbnas s cim se mjeris i da li je negativan rezultat dosao kao posljedica loseg trenerskog rada ili se jednostavno sa nasim kvalitetom nije moglo vise .
Ja mislim da te utakmice i isapdanje protiv lozane ne moze biti kriterij.
Ali domace prvenstvo moze, jer tuz unaprijed znas sa kojim kvalitetom se mjeris, narocito kad znas sta ocekujes od sezone, i tu je ta bitna razlika izmedju utamice sa lozanom i sa sirokim npr, jer direktnog konkuretna za naslov prvaka moras da pobjedis kod kuce, jer za to imas sve preduslove.
da se razumijemo, ja ne branim marica ovdjke, ali branim princip, ako jednom izgubis princip, izgubis mjerila sistema, to je nepovratno, i lakse je probljeti jednu izgubljenu utakmicu, nego izgubljen sistem.
Nadam se da si shvatio sta zelim da kazem.
Ne utakmica sa Lozanom nije nikakvo mjerilo!
Sistem je naravno jako bitan ako ne i presudan.
Nije meni Marić kriv zbog svoje retorike!!! Igra Borca jednostavno nije na nivou na kojem je bila prije njegovog dolazka. Ne treba valjda da vas podsjećam na skor u polusezoni. I ne mogu ponovo slušati priču 'nije imao ekipu i td...' Ako ga uprava nije ispoštovala tj. on je rekao da su mu prodali neke igrače, onda se majstore zahvališ i odeš kući.
Evo njegovog skora u polusezoni bez kup utakmica a tu su odigrane 4 utakmice.
U prvom meču sa slavijom sam bog nas je pogledao. E u revanšu smo možda odigrali najbolje Marićevo poluvrijeme. O finalu se manje više sve zna pa nema potrebe 'tupiti' tastaturu.
27.02.10. FK Borac - FK Laktaši 1:0 jedva 90++++
06.03.10. FK Leotar - FK Borac
2:117.03.10. FK Borac - NK Čelik 2:1 takođe jedva
20.03.10. NK Široki Brijeg - FK Borac 0:0 kvalitetno 2 poluvrijeme
28.03.10. FK Borac - NK Zvijezda 2:0 ako ste gledali Milinović branio k'o lud
03.04.10. HŠK Zrinjski - FK Borac
3:010.04.10. FK Borac - FK Slavija 3:1 dobra igra
17.04.10. FK Željezničar - FK Borac
4:221.04.10. FK Borac - FK Rudar P. 1:0 jedvaaaa ali bukvalno
25.04.10. FK Borac - NK Travnik 1:0 jesmo li ono iz penala pogodili u 90++++
30.04.10. FK Sloboda - FK Borac
2:009.05.10. FK Borac - FK Modriča M. 4:0 juniori modriče