Cvetković: Podbacili smo
Lako smo primili dva pogotka u trenucima kada smo dominirali. Napravili smo dvije pogreške koje je domaćin iskoristio, rekao je Zvezdan Cvetković, trener Borca, nakon poraza od Olimpica (1:2) u 7. kolu Premijer lige BiH. Aktuelni prvak je doživio prvi poraz ove sezone, a ako se računa prošla sezona u kojoj je osvojio titulu, ovo je prvi neuspjeh nakon 14. maja i meča u Gradačcu protiv Zvijezde (0:1) u 27. kolu. Oba gola za drugi ovosezonski trijumf "vukova" postigao je Semir Kapić u 18. i 38. minutu meča, dok je jedini pogodak za goste djelo Seada Bućana u finišu prvog poluvremena. "Na poluvremenu sam bio siguran da ćemo osvojiti barem bod. Izvršili smo nekoliko izmjena, ali one nisu urodile plodom. Imali smo jalovu inicijativu i nismo uspjeli da stvaramo šanse kao u prethodnim mečevima i prvi poraz je bio neminovan", izjavio je šef struke banjalučke ekipe. Vezni red Borca odigrao je veoma loše, a među onima koji su najviše podbacili bio je i Branislav Krunić od kojeg se očekuje da bude nosilac ove ekipe. "Ponajveći krivci za golove su naša dva stopera Dragoslav Stakić i Boris Raspudić, a ujedno ni vezni red nije bio na nivou. Kada su poveli 2:0 domaći fudabaleri su se valjali po terenu, a da u većini slučajeva nisu bili ni dirnuti i na taj način su razbijali naš ritam", istakao je Cvetković. Borac je u ovom meču propustio šansu da se odvoji od Sarajeva. "To nas nije opustilo nego nam je dalo motiv više, ali kao što sam rekao, nismo bili na očekivanom nivou. Pred meč sam bio siguran da nećemo izgubiti, ali desilo se. Nismo igrali zatvoreno kao što neki govore. Ne može se u meč ući sa šest napadača to bi bilo neozbiljno. Nismo išli da se branimo", kazao je Cvetković. U narednom kolu u Banjaluku stiže Željezničar (19.30) i to će uz meč Sarajeva i Širokog Brijega biti veliki derbi 8. kola. "Učinićemo sve da pobijedimo, jer taj meč može da odluči jesenjeg prvaka, a borba će se voditi između Sarajeva, Širokog i nas", jasan je trener Borca. Nedim Jusufbegović, trener Olimpica, očekivano bio je veoma zadovoljan nakon trijumfa nad aktuelnim prvakom i osvajanja tri veoma vrijedna boda. "Borac je bolje otvorio utakmicu, imao terensku inicijativu i konrolu igre. Međutim, mi smo okrenuli svari u svoju korist i rutinski završili utakmicu protiv jakog i kvalitetnog protivnika. Zato mi je drago da smo uspjeli nositi se sa takvim rivalom", rekao je Jusufbegović.
Nezavisne novine
_________________ Вратите нам фудбал недјељом!
|