http://www.places-in-the-world.com/3253 ... nbf1utl480[/quote]
najpoznatije kao rodno mjesto nekad velikog igraca Milosa Sestica, ovi stariji ga se sjecaju sigurno[/quote]
Kao malo stariji se dobro sjecam Sestica. Znam da je prije kruzila prica da je vrlo rano nudjen Borcu, a ovi kao nisu htjeli grbavog covjeka. Dobro, nije valjda da je bas tako bilo. Sestica se nekako najvise sjecam kad je usao u igru i iznudio penal protiv Hondurasa (SP 1982). Mislim da je bio i u onoj Vojvodini koju je Borac izbacio iz kupa 1987.[/quote]
Mislim da nije bio u toj ekipi Vojvodine bar kad su igrali u BL. Sjecam se njegovog gola ja mislim francuskoj sa nekih 35 metara bio je odlican dribler i suter[/quote]
Jeste. Sta je bio Sportski pregled osamdesetih bez Sestica (Vukotica, Mlinarica). Kao da su sve nase jace ekipe tada imale slicne glavne igrace. Meni su to ipak bili likovi sa televizije. Kada sam poceo da idem sam na utakmice Borac je upravo ispao u drugu ligu. Sve sto sam ja godinama onda iskusio u vezi Borca imalo je uglavnom veze sa propadanjem i tavorenjem. Bilo je tada utakmica pred par stotina gledalaca. (Radnicki iz Nisa mi je bio slika onoga sta je moglo biti od Borca. Zato sam u prvoj ligi navijao za njih.) E onda dozivimo ono uzdizanje nakon pobjede u kupu i vidis da se moze sve. To sto sam tada vidio me nekako drzi i danas. Mislim da cemo se narednih godina opet radovati, i vise nego tada.