batica je napisao:
u vezi za upload tog videa, moze da se uradi na 2 nacina (koliko ja poznajem). kao torrent preko nekog sajta za torrente i da ga upload-ujes na neki server.
sto se tice severa ja znam za
blip.tv ali mislim da se moras registrovati tj. treba ti account. postavlja se pitanje da li je to besplatno...pa sam malo googlao i nije bilo tesko naci ovo:
Is the blip.tv service free?
The basic blip.tv service -- which is more than sufficient to build a successful Web show -- is free. We also promise never to charge you tomorrow for what you're doing today for free. This is to say that we won't charge you in six months for a video that you upload today.
We do have some paid features, including professional accounts. We may release additional paid features from time to time that provide new functionality designed specifically for professional or "enterprise" show creators.
e sad sto se tice videa ima tu...pitanje je koliki je video i koliko se moze uploadovati, a ako se kompresuje onda video gubi na kvalitetu tako da je mozda najbolje rješenje prepoloviti video na dva, tri djela.
ovo za torrent je djelom prostije, a opet drugim djelom je komplikovanije. naime, morao bi da postanes tzv seeder a ja bas ne znam kako dobijas uploaderski status, a na nekim sajtovima ma ti mozda to i ne treba(npr. sajt crna berza ti treba dozvola za upload, a za demonoid ne znam, mislim da ne treba) ...treba googlati u vezi toga ili pitati modernatore sa ovog sajta oni bi trebali da znaju puno bolje od mene

што се тиче торента није проблем нешто поставити на нет, него је проблем наћи људе који имају велику брзину уплоада да буду тзв. сеедери.
а ови сајтови што си навео нисам баш упућен, али најчешће код бесплатних налога има неко ограничење(нпр, фајл може скинути само неколико људи или слично)
најбоље је рјешење да се јави неко ко се добро разумије у све ово и каже своје мишљење
а што се тиче тих дигиталних формата нисам најбоље упућен али сам сконтао да данас примат преузимају фајлови који су запаковани у .мкв, јер мкв омогућава одличну компресију уз сачуван квалитет слике и тона.
па ето она утакмица финала купа Жељо - Борац је у мкв-у и супер је квалитет
ајд ваљда ће се сутра јавити неки прави стручњак за ове ствари, ја само предлажем и убијам вријеме јер не могу заспати по овој врућини